Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (14)

plakát

Příšery (1982) (TV film) 

Film o tom, že zmagoříte, když s kámošema hrajete Dračí Doupě. Jednoznačně laděná agitka, která říká, že je důležité pouze dobře studovat a stát se úspěšným dospělákem a nikoliv ztrácet čas fantazírováním ve vymyšleném světě. Navíc je to celé natočené v takovém tempu, že už se nemůžete dočkat, až tyhle dvě hodiny nudy skončí.

plakát

Vzkaz v láhvi (2016) 

Jeden úchyl z komplexem z dětství vyškolí celé oddělení dánské kriminální policie. Jestli mají v Dánsku takhle mizerný policajty tak se nedivím, že má oddělení Q pořád co na práci. Film tak nějak staví na tom, že hoši od policie jsou neschopní a sériový vrah je utírá jak nudli do kapesníku. Pro mě zatím nejhorší díl celé série.

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Mistrovsky zvládnutý kousek, natočený podle skutečných událostí. Ale ruku na srdce, 180 minut?! Už ve třech čtvrtinách se začnete nervózně vrtět na sedačce se zpocenou zadnicí a říkat si: ,,Už je to kurva dlouhý." Přidejme k tomu morální hodnotu filmu a to, že opěvuje neskutečného ZMRDA! viz. verbalův koment Zkrátka na 5 hvězdiček to nemá.

plakát

Deadpool 2 (2018) 

Nese se v podobném duchu jako jednička, ale je to v mnoha ohledech lepší a teké bych řekl, že vtipnější.

plakát

Solo: Star Wars Story (2018) 

Pro mě osobně zatím nejlepší Star Wars film od doby co se George Lucas rozhodl, že se na to vysere a plácl si s Mickey Mousem, že by to dál mohl dokurvit on. Ne ale vážně. Je to o dost lepší než Rouge One o Ep.VII a VIII asi netřeba mluvit. Děj ubíhá svižně a postavy fungují taky dobře. Jen škoda toho WTF závěru.

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Ohromení fanoušků Star Wars série se nekoná. Film se 150 minutovou stopáží, avšak se scenářem jejž by bylo možno vměstnat zhruba do půl hodiny, to vše vycpáno CGI vatou + absolutně nejhorší smrt hlavího padoucha od dob The Dark Knight Rises. Toto vše a ještě něco navíc skýtá epizoda VIII pod taktovkou Mickey Mouse. Film plynule navazuje na předchozí díl a ponechává si i všechny jeho neřesti jako jsou ten divný frikulín Solo junior, nepřemožitelně dobrá jedika z horní dolní, která s absolutně nulovým trénikem dokáže věci, které snad ani Anakin Skywalker nezvládl a opětovná vykrádačka původní trilogie SW či jiných osvědčených hollywoodských fláků jako např. Pán Prstenů. Sečteno a podtrženo, pro mě osobně se jedná o nejzbytečnější díl celé série, který jen stěží dosáhne na tři hvězdy. Pánové z kouzelného zámku za sedmero horami a řekami, snažně vás prosím, hezky se po bříšku doplazte až na práh George Lucase, polibte mu boty a zeptejte se ho, jestli by se to nedalo ještě nějak zachránit.

plakát

Mumie (2017) 

Šílená slepenina, která se plácá od ničeho k ještě většímu ničemu. Děj je předvídatelný, úvod do děje kýčovitý a Russell Crowe se nám mermomocí snaží dokázat, že už by se na to hraní asi měl vys..t. Tom Cruise by šel, ale s tímhle scenářem ze sebe asi víc dostat nemohl. Chtěl jsem napsat, že je to s bídou na tři hvězdy, ale NE. Je to možná s bídou na dvě.

plakát

Velká čínská zeď (2016) 

Pro mě osobně docela příjemné překvapení. Matt Damon, coby "Legolas" v hlavní roli, docela ujde. Film má solidní stopáž a celkem i spád. V podstatě jen taková fantasy řežba o zabíjení příšer. V tomto žánru rozhodně lepší nadpůměr. A určitě si to nezaslouží schazovat jen proto, že je to čínská produkce. Ruku na srdce, v posledních minimálně deseti letech v Hollywoodu točí i daleko větší sr**ky.

plakát

Železná srdce (2014) 

Poměrně působivě zpracované válečné drama, ukazující surovost druhé světové války bez pardonu. Na druhou stranu ani zde nechybí hollywoodské klišé v podobě dosti nerealistického zakončení. Spoiler alert: Zkrátka žádný voják neušetří nepřítele po tom co mu postřílel většinu jednotky, tím spíše voják SS. Za toto jsem musel jít s hodnocením hodně dolů.

plakát

Ti druzí (2001) 

Ani ne tak moc horor jako spíš misteriózní thriller. Vynikající Nicole Kidman, neméně vinikající herecké výkony osatních herců, zejména dětí a napínavý děj s velice překvapivým vyvrcholením. Tento ponurý a temný film u mě nejednou vyvolal mrazení v zátylku. Jedná se o skutečně vynikající kousek s velmi silnou atmosférou a to až do posledních minut filmu.

Ovládací panel