Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (3 199)

plakát

Sladký domove! - Epizoda 8 (2023) (epizoda) 

Laboratorní komplex plný monster, vojáci, pošahaný vědec, různá překvapení, mise odsouzená k neúspěchu... . Ano, člověku hned naskočí asociace s Resident evil, nebo Doom.  Jenže mnohem zajímavější bylo uzavírání/pokračování osudů postav, na které si divák zvykl a které byly doteď pěkně rozvíjené. Resp., o nějakém uzavírání nemůže být řeč, protože tvůrci s námi ještě ani zdaleka neskončili. Těžko říct, jestli to platí, ale v samotném závěru se objeví informace, že dostaneme už v létě 2024 další várku. A vyprávět je o čem. Nové i staronové postavy mají pěkně nakročeno. Tohle se Netflixu povedlo.

plakát

Sladký domove! - Epizoda 7 (2023) (epizoda) 

Úvod měl velkou sílu hodně pomohl i návrat monstranděla. Emocionální pecka, která nemá v rámci žánru obdoby. Bohužel se to týká jen asi poloviny stopáže. Ta druhá půle má opět i své slabší okamžiky s rádobyhumorem. Ale dobrý, nuda to rozhodně není.

plakát

Sladký domove! - Epizoda 6 (2023) (epizoda) 

Sice je i tato epizoda lepší než většina z Last of us, ale monster i akce rapidně ubylo a trochu nám to místy telenovelovatí. Epic poslední scéna to nespasí. Poměr silných momentů vs slabší, je vyrovnaný.

plakát

Sladký domove! - Epizoda 5 (2023) (epizoda) 

Pořád je to víc postapo survival, než ten nářez při počátku monsterizace, ale začínají se nám do děje vracet postavy, které tvůrci skokem v čase dopředu, nechali růst bokem. Dramaturgicky moc dobrá volba, byť na úkor primární atraktivity.

plakát

Sladký domove! - Epizoda 4 (2023) (epizoda) 

Přesunuli jsme se skoro rok od začátku nákazy, takže je to spíš postapo a to mě moc nebaví. Velká část stopáže v podzemí s přeživšími, z nichž některé postavy jsou otravné.... . Bez party z Green home to zkràtka není ono. A to i když přeživší Vraní četa funguje na jedničku. Konec to trochu vyspravil, tak doufejme, že si tvůrci slabší chvilku vybrali a pokračovat budeme v duchu prvních epizod.

plakát

Sladký domove! - Epizoda 3 (2023) (epizoda) 

I když se i tady vyskytnou ne moc dobrá místa, děje se toho tolik, že je během pár minut vytlačí povedené okamžiky, kterých je navíc většina. Opět síla...souboj monster, porod, čistka....amíci by tuhle epku rozředili na desetidílnou řadu.

plakát

Sladký domove! - Epizoda 2 (2023) (epizoda) 

A další rozdíl oproti standardní americké prdukci. Pořád se něco děje, žádná vata, nebo dokonce celá epizoda, která je pro příběh nepodstatná. A věc další...postavy dostávají opravdu zabrat a mnohé umírají. Oproti třeba Last of us, jde o značně kvalitnější scénář.

plakát

Sladký domove! - Epizoda 1 (2023) (epizoda) 

A to je ten rozdíl mezi americkými slaboduchárnami a kvalitním seriálem. Tam, kde jedni berou monstra jako ústřední motiv slaboučkého příběhu, druzí použijí monstra, aby v hutném příběhu ukázali, že monstra jsou především lidé a hlavní hrdinové se musí vypořádat nejen s nimi, ale také s vlastními démony. Ale nenechte se mýlit, že jde o nějaký psychoartík. Míra destrukce je vrchovatá, monster je až až a atmosféra je krájeníhodná. Navíc je tu pár scén, na které se nedívalo vůbec příjemně. Úvod druhé řady jak víno.

plakát

Beacon 23 - Why Can't We Go on as Three? (2023) (epizoda) 

Nejenže se z majáku stal průchoďák, ale taky tady máme vztahové peripetie jako z nějaké telenovely. Ona a ona a on...konec epky je nehorázná srajda. Končím se sledováním.

plakát

Beacon 23 - Wreckers (2023) (epizoda) 

Beacon 23 by chtěl zaujmout fandy Expanze, ale zoufale selhává ve všech ohledech. Postavy se chovají stupidně, motají se v kruzích a celé je to nezajímavé. Nebýt Leny, zapíchnu to po této epce. Ale mrknu ještě na třetí. Jestli se v ní začnou obě postavy muchlovat, tak šlus.