Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (533)

plakát

Slídil (2014) 

Něco takového jsem nečekal. Film mě dokázal udržet u obrazovky celou dobu a to hlavně díky Louovi a jeho eskapádám, co všechno je ochotný a schopný udělat, aby se dostal na pět minut do večerních zpráv. Samotné mašinérie televizní stanice mě nijak nepřekvapili, ale dostatečně potvrdili zvrhlost a hyenismus všech těch Nov a Prim a Čétéček. Pořád tvrdím, že se médiím nedá věřit a vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby si Láda Hruška nageloval ty tři chlupy na té prasečí hlavě a s tím svým postiženým ksichtem a retardovanou mluvou nevyrazil do velkoměsta vykuchat pár investigativních reportérů, aby zase mohl točit, jak z hovna udělat bramborovou kaši. Na kilo hoven kilo cukru přeci! Na druhou stranu se ptám, na kolik je dobře v dnešní dementní agresivní době velebit sociopaty s pedofilními výrazy jako (i když záporné) hlavní hrdiny a jejich peripetie zakončit hepyjendem. V poslední době hajzlům a slizákům prochází moc věcí, takže nakonec nebude k zahození dementní reportáž o mrznoucí vodě v mínus dvaceti, nebo bába uvízlá pod kořenem, kde se zahřívá vlastní močí. Alespoň se člověk usměje, proč platí koncesionářské poplatky a není pořád v šoku ze všech těch mrtvol.

plakát

John Wick (2014) 

Po všech těch superhrdinských digitálních blockbusterech "stará" poctivá hitmanovka. Jednoduchý příběh, jednoduchý námět protkaný černohumornými detaily a nespočet headshotů, že kdejaký pařan COD spokojeně pomlaskává. Je trochu škoda zlenivělého finále, ale vzhledem ke světlu v tunelu to rád odpustím, do podlahy zakopu kufr se zbraněmi a vyhlídnu si nějakého pěkného bígla.

plakát

Wanted (2008) 

Kam se serou Kingsmani :-)

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Strašně mi to připomínalo Wanted. Bohužel mi to už nepřišlo tak zábavné. Jinak palec nahoru za Colina, strašně mě překvapil a doufám, že ho v podobných rolích uvidím častěji... a na trochu dýl.

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Stejný problém jako s Pánem prstenů, kdy po skvělém prvním dílu přichází kolísavý sestup kvalit. Neočekávaná cesta byla skvěli, napínavá a natočená s citem ke Středozemi. Dvojka byla akční, epická, jednotlivé peripetie vtipně vypointované, ale celkově šlo o protahovanou a nekonečnou přehlídku digitálních triků. Například u závěrečného rozhovoru Šmaka s Bilbem jsem vyloženě usínal a kontroloval čas do konce. A pak přijde Bitva pěti armád, která nenabídne nic, než bitvu pěti armád. Všechno na co jste čekali ovlivněni předchozími díly vyšumí během 90 minut a pak už jen koukáte na nekonečné bojování, sice hezky udělané a efektivní, ale stále až únavně nekonečné. Rozdělení Hobita do třech dílů byla prostě chyba. Měli natočit maximálně dva, držet se předlohy bez nějakého Saurona a dalších postav spjatých s Pánem prstenů, protože tohle napojování stejně vyšumí do ztracena a všechno zakončit střetem se Šmakem. Ale to by to hold vydělalo málo peněz.

plakát

Avengers Přísně Tajné: Black Widow a Punisher (2014) 

Strašně nudná rutina. Obsazení Punishera jako hlavní postavy mě překvapilo a navnadilo. Bohužel, jaké bylo mé zklamání, když se ze slibného dua vyklubal krvavý přeakčnělý kolovrátek. Najednou mi tam ten Iron Man, Captain Amerika a další hrozně chyběli a to je moc nemusím. Avengerům více slušelo filmové blockbuterové pojetí ala komerce na peníze. DC opět vede.

plakát

Láska na kari (2014) 

Když opomineme zbytečně utahanou závěrečnou půlhodinku, dostaneme překvapivě vtipný svěží film, který se skvěle hodí na utahané dopoledne před přípravou oběda. Ten náš klasický guláš najednou chutnal tak nějak jinak.

plakát

Škatuláci (2014) 

Skvělá animace hlavního záporáka a roztomilých Škatuláků s pár vtipnými chvílemi zachraňuje jinak poměrně průměrný film s atmosférou hodnou Tima Burtona, když byl ještě takový, jakého jsme ho měli rádi. Škoda jen, že si druhá půle neudrží tempo té první, hvězdu bych přidal.

plakát

Hunger Games: Síla vzdoru 1. část (2014) 

Tak už vím, proč je to rozdělené na dvě části... Je to proto, abychom si užili ten nekonečný, fádní a patetický scénář. Nic jiného tenhle díl nenabízí, takže ještě větší průser než dvojka.

plakát

Bony a klid 2 (2014) 

Dva debilové jdou po stopách Babišů za (ne)štěstím v nehorázně nezajímavé, nezáživné a nudné formě. Film o ničem co se v české kinematografii šedi a podprůměru neztratí. Klasiku jsem neviděl a už ani přes vysoké hodnocení nemám zájem.