Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (533)

plakát

Barbaři (2020) (seriál) 

Obrovským plusem seriálu je počet dílů. Natáhnout to na víc, nedej bože sérií, spadne to velice rychle do průměru. Však co chcete šroubovat za příběh kolem jedné bitvy - bylo by to, myslím, ku škodě věci. Takhle to rychle uteče, dává to hlavu a patu a nijak zbytečně nepadá do emerického patosu. Alespoň ne tak, aby mě to za těch pár dílů nestálo. Z postav nejlepší Jeanne Goursaurd - konečně krásná Němka, já už myslel, že neexistují.

plakát

Staříci (2019) 

Výborně zahraná depresivní nuda plná nekonečných statických záběru na rostoucí vrásky hlavních protagonistů. Jedna hvězda za Schmitzera. Druhá za zlom zhruba v půli filmu - nebýt něho, tak to ani nedokoukám.

plakát

Proč? 13x proto (2017) (seriál) 

Místy emočně zbytečně vyhrocené, ve scénáři slaboučké rádoby pubertální drámo o partě psychicky nevyvinutých emerických dorostencích, jejichž osudem zahýbá holčina, se kterou v podstatě nesmíte promluvit, protože ať ji řekněte cokoli, buď se urazí a nebo rovnou spáchá sebevraždu. Mohl bych říci, ze3 seriál alespoň reflektuje život emerických středoškoláků, ale neřeknu. Naopak si myslím, že ve všech těch psích očích reflektuje maximálně neschopnost tvůrců vzpomenout si na vlastní mládí, ze kterého by mohli čerpat. To je tak, když o mladých vypráví ti, kdož mladí již dávno nejsou. Možnost ozvat se na webové stránky seriálu v případě osobních problémů je pak morbidně komickým plivancem do tváří psychologů. To určitě. Druhou sérii netřeba.

plakát

Gotham - Legend of the Dark Knight (2019) (série) 

Taková malá katastrofa. Předešlé série měli stoupající kvalitu, ale tady jsme se dostali pod nevyladěnost první. Doufal jsem, že po ráži 4 bude zkrácení počtu epizod rezonujícím kalibrem, ale zůstalo u výstřelu slepým nábojem. Nezajímavé postavy, pohřbené linky z minula a vyloženě trapný a hloupý závěr. A to to mohl být hezký headshot. Nejzajímavější postavou je Joker, ale dostane zoufale málo prostoru a celé jeho charisma nakonec utopí v zelené brečce. Penguin a Riddler zastávají post jakože vtipných hádajících se manželů. Gordon zpátky nasadil gumovou tvář nagelovanýho neherce z hereckého tábora amatérů a hlavní zlosyn série, Bane, zastal post hloupého klona gorily. Kočičí dívka ztrácí sympatie a mění se v doslova šerednou kočičí ženu, Bruce je otravnější než kdykoliv předtím, Alfred absolutně zbytečný a zbytek postav lehce zapomenete. Závěrečný pohled na očekávaného Batmana na vrcholu mrakodrapu je tak po tom všem zoufalým políčkem do tváře seriálu, který dokázal zaujmout, v závěru však těžce zklamal. Doufám, že scénáristé skončili bez prémií. Odpočívej v pokoji.

plakát

Gotham - A Dark Knight (2017) (série) 

Pecka! Rozjetý vlak co nechcete, aby zastavil a když se na řadu dostane Joker, vlastně Jerome, srdíčko plesá. Úctyhodný nástupce Ledgera, jemuž několikrát vzdá hold a zároveň svým děsivým vzezřením dá zavzpomínat na nejlepší komiksy s ním. Jednoznačně král celé řady. Škoda, že prostoru nedostal víc. Uvidíme, jak se to podaří jeho bratrovi.

plakát

Gotham - Série 3 (2016) (série) 

Vzhůru a ještě výš. Konečně Bruce Wayne dostává do těla a divák s ním může soucítit. Dějová linka Jima Gordona dostává ty správné grády a Nygma to rozjíždí na plné čáře. Škoda že z Penguina udělali takového kňourala.

plakát

Gotham - Série 2 (2015) (série) 

Určitě lepší než první série. Roztáhnout jednotlivé příběhy do několika dílů scénáristům prospělo, nemuseli tak zachraňovat dění náhodami a až komickým štěstím. Bohužel této řadě chybí nějaká dravější linka. V první to byla mafiánská válka, tady nic takového není. Nejzajímavější linkou se tak stává strádání Jima Gordona a nejzajímavější postavou Nygma. Uvidíme jak dopadne třetí. Nakročeno má dobře.

plakát

Gotham - Série 1 (2014) (série) 

Lepší průměr. Největší slabostí je scénář plný berliček, klišé a náhod. Zlepšení přichází v druhé půlce, kdy se tvůrci nebojí roztáhnout případ na víc dílů a scénáristé tak dostávají více prostoru pro práci, takže všechno nekončí nesmyslnou přestřelkou. I když je hlavní postavou Gordon, jeho příběhová linka, když odmyslíme pár závěrečných epizod, je stejně nezajímavá jako linka přechytračelého jedenáctiletého Bruce a zachraňuje ji pouze Bullock. Nejzajímavější linka je mafiánský epos na pozadí. To byla pecka, to mě bavilo a dokázal bych si to představit jako sólo sérii. A hlavně Penguin - do této doby pro mě celkem nezajímavý padouch - tady táhne celý seriál. Ještě se mi nestalo v historii filmu, abych fandil maximálnímu slizákovi. Každou scénu s ním, každou změnu emoce jsem si užíval. Nebýt jeho, 2 sérii nezačnu. A díky němu se na ni i těším. Jsem zvědavý, jak se vyvrbí Nygma a zda se dočkáme i Fish - zde byla sice jen takovým dějovým prostředníkem, ale dokázala zaujmout dostatečně natolik, aby si zasloužila ještě trochu prostoru, byť v Penguinovým stínu.

plakát

Becky (2020) 

Když nad tím tak zpětně přemýšlím, v dobách kdy je Sám doma upomínkou filmů minulých, skrývá se nám v dětech obrovský potenciál. Byla by škoda v podobném duchu nepokračovat a nechat jejich nabroušené pastelky jen tak válet na koberci. Příjemná nízkorozpočtovka mrkající gore efekty po větších produkcích. Dospělá verze Sám doma co mi sedla jak prdel na hrnec. Nejlepší role jinak průměrného Kevina Jamese a osobně doufám, že si takovéto role v budoucnu ještě vyzkouší - klidně v podobné menší produkci.

plakát

Andílek na nervy (2015) odpad!

Další z důkazů, že kvality československé filmové tvorby zabily stupidní televizní seriály, jako např. Ulice, Ordinace, Modrý kód a podobný sračky bez špetky profesionality. Proč by se ale někdo měl snažit, když dostane peníze i za těžký podprůměr. Jediná k zapamatování je Anna Kadeřávková - ne však proto, že by předvedla alespoň špetku herectví, ale jen proto, že ji to tam sluší - což samo o sobě o úpadku ČESKOslovenské tvorby mluví dostatečně. Pamatovat si po filmu jednu hezkou tvář je ale hodně žalostný výsledek - nic jiného ale film nenabídne. Takový Ulice speciál.