Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Biografie (12)

Adam Elliot (režisér / scenárista / herec)

12.10.2009

Australský režisér, spisovatel a návrhář, držitel Oscara a mnoha dalších významných ocenění - Adam Elliot, se narodil 2. Ledna 1972 v jižní Austrálii. Vyrůstal na farmě se svým otcem (akrobatický klaun v penzi), matkou (kadeřnice), dvěma bratry, sestrou a dvěma papoušky. Když pro Adamova otce nastaly zlé časy a farma… (více)

August Diehl (herec)

13.09.2009

Diehl se narodil 4. ledna 1976 v hlavním městě Německa - Berlíně. V dětství se s rodinou velmi často stěhovali, při jejich "kočovném" životě pobývali v Hamburku, Düsseldorfu, Vídni, ale i Francii. Diehl Vyrůstal v rodině, kde umění hrálo prim. August se tedy rozhodl následovat svého otce, Hanse Diehla, který se stal hercem.… (více)

Mélanie Laurent (herečka / režisérka / scenáristka)

13.09.2009

21. února 1983 se francouzské učitelce baletu a filmovému dabérovi narodila zelenooká dcerka. Dostala jméno Mélanie Laurent. A Paříž, město nad Seinou, dostalo o jednoho umělce navíc.I když se Mélanie narodila v prostředí, kde umění má a vždy mělo velkou tradici, trvalo jí několik dlouhých let, než i ona pronikla do umění filmu… (více)

Anil Kapoor (herec / producent)

23.07.2009

Narodil se 24. prosince 1959 v Mumbaí jako druhé ze tří dětí. Žije s manželkou Sunitou a vychovávají spolu tři děti. Anil Kapoor se vždy považoval za malého snílka a během dětství se bavil tím, že celé dny bosý sbíral prázdné krabičky od cigaret. Už jako sedmiletý dostal možnost zahrát si roli mladého Shashi Kapoora, který se… (více)

Andreas Wilson (herec)

23.07.2009

Švédský rodák Andreas Wilson se narodil 7. března 1981 ve Stockholmu a vyrůstal v městě Täby. Později navštěvoval místní Tibble Gymnázium, kde vyučoval herectví a zpěv. Wilson započal svoji hereckou kariéru v místním divadle. Již ve školních letech působil v produkci Royal Dramatic Theatre ve Stockholmu. Často se objevoval na… (více)

Reggie Lee (herec)

01.07.2009

Reggie Lee, nejstarší ze tří bratrů, se narodil 26. 10. 1973 v Quezon City, stát Filipíny rodičům Zenaida Telmo a Dr. Jesus Espiritu Valdez. Během dětství se s rodinou přestěhovali do Clevelandu, stát Ohio, kde úspěšně vystudoval Františkánskou střední školu.V roce 1990 se rozhodl změnit svůj život a přestěhovat se do Los… (více)

Regina Pessoa (režisérka / scenáristka / herečka)

18.06.2009

Regina Pessoa se narodila v portugalském městě Coimbra roku 1969. Do svých sedmnácti let žila na venkově v malé vesnici blízko Coimbra. Její život se stal životem obyčejné vesnické dívky. V dětství nikdy neměli televizi, což bylo opravdu velmi nudné. Naopak, když se teď postupem času ohlédne zpátky, možná právě to ji zachránilo… (více)

Jan Rosák (herec / scenárista)

18.06.2009

Jan Rosák se narodil 24. srpna 1947 v Ivanovicích na Hané. Začínal v Československém rozhlase v roce 1971, odkud pak v roce 1976 přešel pracovat do Československé televize.V době svého aktivního působení před kamerou se věnuje většinou moderování zábavných pořadů pro tehdejší Československou, později Českou televizi.… (více)

Martin Kopp (režisér / herec / scenárista)

18.06.2009

Martin Kopp se narodil v roce 1983 v Praze. V dobách svých studií na gymnáziu se ujal natáčení amatérských filmů. Absolvoval roční kurz filmové režie ve studiu Pollas. Po ukončení gymnázia se byl přijat na Soukromé vyšší odborné škole filmu (SVOŠF) v Písku, kde psal scénáře ke krátkým snímkům Zrádné srdce a Poslední pokoj,… (více)

Carlos Cuarón (scenárista / režisér / producent)

18.06.2009

Nadějný mexický režisér a scénárista Carlos Cuarón, se narodil 2. října 1966 v Mexico City. Pokud se vám zdá příjmení Cuarón známé, jste na správné stopě. Carlos je totiž mladším bratrem slavného režiséra Alfonsa Cuaróna (HP a Vězeň z Azkabanu, Mexická jízda, Potomci lidí...).Carlos Cuarón vystudoval Anglickou literaturu na… (více)

David Firth (režisér / scenárista / herec)

18.06.2009

David Firth, tvůrce animovaných snímků a hudebník, se narodil 23. ledna 1983 v Doncasteru, Anglii. Svou animovanou tvorbu, která si často zakládá na množství vulgárních výrazů, temných obrazů inklinujících k ukázce depresivních stavů, duševních chorob a černého humoru, prezentuje převážně na internetových stránkách Newgrounds.… (více)

Barbora Srncová (herečka)

18.06.2009

Barbora Srncová, dcera zakladatele Černého divadla Jiřího Srnce a malířky Emmy Srncové, se narodila v 5. 8. 1969 v Praze. Své dětství prožila po boku babičky, která ji vychovala, protože divadlo bylo pro její rodiče časově náročným zaměstnáním. Vystudovala Státní konzervatoř v Praze, na kterou byla přijata hned napoprvé. Zde… (více)

Reklama