Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (910)

plakát

RocknRolla (2008) 

Guy Ritchie opět nezklamal, ale na Sbal prachy a vypadni či na Podfu(c)k to nemá, ale i tak se jedná o slušný nářez. Tohle mě prostě bavilo, nic hlubokomyslnýho, ale fajn zábava. Především herci jsou to, co film povyšuje do kategorie "Něco extra". Skvělá kamera, skvělá hudba. Parádní zápletka, skvělej Butler, skvělej Wilkinson skvělej Roden a skvělej "ucho" Hardy. Škoda jen toho nedoladěného scénáře, který jede, nabaluje na sebe nové a nové postavy, aby je ke konci skoro až nevědomky poztrácel.

plakát

Dunkerk (2017) 

Tik..... Ťak.... Asi dvacetkrát mi naskákala husí kůže. Téměř 3 roky člověk čeká na nový film od tohoto génia a pak se dočká přesně toho, po čem ty 3 roky toužil… Filmový zážitek se mi v hlavě rozležel. Těšil jsem se na dobrý válečný film, dostal jsem něco ještě lepšího. Hudba a kamera opět vytváří dechberoucí sekvence zapadající do smysluplného rámce. Samozřejmostí jsou fantastické herecké výkony, nicméně minimálně to, co předvádí Hardy s Branaghem, je naprosto excelentní a stejně tak jsou na tom i Rylance s Murphym, ale i ostatní, méně známí představitelé. Hardy už nemohl svým rolím odevzdat více a z jeho očí mrazí má celou dobu na hlavě leteckou kuklu a masku a stejně celý film si krade pro sebe. Myslím, že jsem právě viděl nejlepší válečný film všech dob. Nevím, kdy se na to podívám znovu; je to vysilující. Mám pocit, že mě někdo sežvýkal a vyplivnul. Stopáž je neskutečně nabušená a být třeba film o deset minut kratší, ztratí se mnoho, být o deset minut delší, ztratí se snad všechno.

plakát

Mission: Impossible II (2000) 

Film se snaží být zatraceně cool a na mě to teda udělalo dojem. Reřisér John Woo je mistrem akce a mně se ty jeho zpomalovačky a holubice prostě asi nikdy neokoukají. Akce je ovšem natočená tak dokonale, že se nedá jinak, než všechny negativa odpustit. Cruise jako kdyby si roli Ethana Hunta víc vychutnával. Dougray Scott je náhodou dost dobrej záporňák - ten jeho výraz v očích je nezapomenutelnej. Thandie Newton neuvěřitelně sexy. K tomu skvělej soundtrack.

plakát

VALL-I (2008) 

Pixaři to zase dokázali. Paráda. Dva hlavní hrdinové. Roztomilý příběh o robotovi, který uklízí znečištěnou Zemi od odpadků. Jednou ale potká průzkumného robota jménem EVA. Ta na Zemi hledá vzorky života, jestli je zase obyvatelná. Lidé ji totiž znečistili natolik, že se museli odstěhovat do vesmíru. Je úžasné, jak je ta animace dokonalá. Skoro beze slov a přitom je každému jasné, co jaká mimika nebo jejich rozkošný hlášek znamenají. Happy-end mi vůbec nevadí.

plakát

Válka o planetu opic (2017) 

Reevesovi tleskám, tohle se povedlo!! Pamatuji si jak jsem Zrození Planety opic nevěřil a pak jsem byl naprosto nadšený. Pamatuji si jak jsem šel nadšeně na Úsvit o planetě opic a z kina odcházel též nadšený. A teď mám za sebou Válku o planetu opic a vím, že jsem viděl výborný film. Epické zakončení trilogie o osudech lidí a opiček. Ze začátku filmu mi naskočila husina a nějakou tu chvíli i vydržela.... vlastně do úplného konce filmu. Napětí střídalo napětí. Velmi se mi líbil atmosférický začátek, výprava za pomstou, scéna s květinou, dávání vody a jídla, pokračování v práci, setkání Caesara s plukovníkem a samotný útěk a opičak ze ZOO. Herecké výkony Andyho a Woodyho jsou absolutně dokonalé a tak uvěřitelné až to vyrazí dech...Jeden z těch vzácných blockbusterů, který se vymyká dnešním standardům, že film musí bejt hlasitej a akční. Válčení je tady málo. Vůbec mi to nevadilo, užíval jsem si putování a dialogy opičích hrdinů naplno. Dokonalý zakončení, i když se nejspíš bude pokračovat. Blockbuster, jak se sluší a patří.

plakát

Profesor v ringu (2012) 

Někde horší, někde lepší. Zhruba v polovině si film získal mé sympatie a nebylo o čem rozhodovat, čistý průměr. Minimálně vtipná ale přesto zábavná a koukatelná komedie o obyčejném učiteli, který se rozhodne pro "svou" školu vydělat peníze zápasy v ringu. Jeden z těch filmů na ukrácení dlouhé chvíle. Kevin James je fajn, stejně tak Salma. Nijak překvapivé ale snadno stravitelné.

plakát

Toy Story 2: Příběh hraček (1999) 

Snad ještě dokonalejší než dokonalá jednička. Srdcovka z dětství. Miluju Toy Story. Tentokrát se hračky utkají proti mastnému tlustému sběrateli, co ukradne Woodyho. O něco dobrodružnější než jednička. Přibyly nové postavy, humoru je pořád dost a Woody s Buzzem jsou nerozluční kamarádi. Dinosaurus mě zničil svými hláškami. PIXAR opět ukázal že ve své tvorbě animáků nemá konkurenci.

plakát

Úžasňákovi (2004) 

Je skvělé vědět, že cokoliv natočí PIXAR, bude prostě dobré. Úžasňákovi jsou živoucím důkazem toho že animovaný film může mít velice inteligentní a chytrý humor u kterého se nikdo nestydí zasmát. Krásné animace, nádherné charaktery postav, výborný napínavý děj. Dost slušný dabing a co se týče vkusu, tak taky nebyl špatný. Pobavíte se. Takovýhle filmů prostě víc!

plakát

Dnes neumírej (2002) 

Brosnan se rozloučil solidně. Další typická Bondovka s Piercem Brosnanem z poslední doby plná akce, vtipných hlášek a supermoderních vychytávek, ty vychytávky jsou každým dílem lepší a lepší, tentokrát je tady i neviditelný auto, palác z ledu. Halle Berry to sekne. A rozkošná Rosamund Pike se taky neztratí. Není to teda špatné, ale někdy je to úsměvné. Je to hodně přehnaná bondovka, ale mě přesto baví. Musí se nechat, že Brosnan do té role padl dobře.

plakát

Toy Story: Příběh hraček (1995) 

Je to nádherná pohádka. Toy Story pro mě navždy bude nejlepším filmem, který Pixar vyrobil. Pixarovský průkopník, který baví v každém svém momentě. Kouzelné. Jeden z těch mála filmů, na kterých se dá bez pozdějších výčitek pochválit úplně, ale úplně všechno. Myšlenka, příběh, revoluční zpracování, hudba, nesmírné množství nápadů a vtípků, parádní postavy (hlavně ty vedlejší - mým oblíbencem je T-Rex) - prostě vše funguje tak, jak má.