Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (910)

plakát

Santa je pořád úchyl (2016) 

Jednička je pro mě skoro kultovní záležitostí, která má šmrnc, vulgární, ale ještě únosný humor a k tomu vánoční kouzlo, které tomu dodává ten malý tlouštík. Dvojka už je víc trapná než vtipná. Už po 10 minutách mě to začalo nudit a celý film se nesl v podstatě ve stejném duchu. Hrozně velká blbost a nebýt Billyho Boba Thorntona, asi by se na to dívat nedalo.

plakát

Doktor Martin (2015) (seriál) 

Není to nic světoborného, přesto jsem si každý díl s chutí užíval. Doktor nabízí pohled do života na vesnici v horách, originální figurky místních lidiček, sympatická Čvančarová, suché hlášky Donutila a objevení talentovaných nových herců (např. místní policajt) a další skvělý herci jako Gabriela Marcinková, legenda Jana Štěpánková, Norbert Lichý, Tomáš Měcháček. Přináší laskavý humor. Člověk se v každém dílu dočká momentů, kde se fakt zasměje. Díly na sebe nenavazují. Miroslav Donutil je prostě pan herec. Postava Ireny skvěle doplňuje doktorovu ordinaci. Postava doktora Elingera byla neskutečná a všechny příběhy kolem ní nebyly vůbec špatné. Beru tento seriál jako nenáročnou zábavu po perném dni. Seriál se povedl a rozhodně to není propadák. Spokojenost.

plakát

Aquaman (2018) 

Když jsem viděl prvně, že se bude točit Aquaman, začal jsem se smát. Všichni jsme byli zvědaví, co James Wan provede s nejnovějším přírůstkem do DC univerza. A musím říct, že jako akční pohádka to fungovalo skvěle. James Wan je skvělý režisér, který velmi zručně uchopil režie, a bravůrně ji přenesl na plátno. V první minutě se sešlápně pedál až na podlahu a brzdí se až v závěrečných titulcích. Je to nekonečná obojživelná jízda. Našlapáno akcí, která je v těchto filmech běžná, místy by se dalo říct: obrovský podmořský ohňostroj. Potěší i některé starší herecké tváře. A podvodní svět tu ještě nikdy nebyl tak výborně ztvárněn. Příběhově film pokulhává, což nejspíš nikoho nešokuje. Momoa se navíc do titulní role perfektně hodí. James Wan ukázal, že kromě hororů dokáže natočit i dobré Sci-fi a snad bude dostávat víc takových zakázek. Aquaman je audiovizuální jízda. Pokud se ráno probudíte, nemáte co dělat a chcete se jen jít zabavit do kina tak by tohle mělo být pro vás.

plakát

Mladý papež (2016) (seriál) 

Naprosto jiný šálek kafe. Mladý papež je geniální v mnoha ohledech ale není pro každého. Očekával jsem samou kritiku, že po třech dílech už na to nebudu chtít koukat ale ono se z toho vyklubalo rafinované, soustředěné, vyzrálé, inteligentní a dojemné pojednání o víře hledání životní rovnováhy a hledání sama sebe. Jude Law je také hlavním tahounem byl excelentní. Nemohu ale zapomenout ani na další skvělé herce. Líbili se mi i Diane Keaton, James Cromwell a Silvio Orlando. Skvělý soundtrack (především úvodní znělka) výborná výprava, skvělá filmařina, netradiční námět. Výborný seriál s gradujícím a strhujícím závěrem. Neskutečně silný a zajimavá myšlenka filmu.....a teď jen VĚŘIT, že se pokračování bude. Doporučuji všem, kteří mají rádi drama a zvláštní podání příběhu

plakát

Rapl (2016) (seriál) 

České krimi inspirované severskou tvorbou mě zaujalo od prvního okamžiku. Seriál je poctivě natočený, dobře zahraný, má zajímavé lokace (oblasti Krušných Hor) a solidně napsané detektivní zápletky a navíc i dějové propojení mezi jednotlivými díly. Výborná hudba, atmosféra, herecké obsazení, člověk se pomalu nedokáže odtrhnout od televize od počátečních titulků až po závěrečné. Doháníme zahraniční produkci a inspirace je znát. Čermák si postavu Kuneše neskutečně dává a jeho suché hlášky neměly chybu, žral jsem přítomnost Pyška i Příkazkého. Poslední díly jsou výborně vygradované a určitě se Rapl může považovat za jeden z nejlepších českých seriálů. Těším se na druhou sérii.

plakát

Orel Eddie (2016) 

Příjemné, úsměvné, lidské. Eddie Edwards se o filmu vyjádřil, že je pravdivý jen z pěti procent, ale že chápe, proč to tak filmaři udělali, a že se mu film líbil. A já jsem na tom kupodivu stejně. Dobře natočený životopisný snímek, který mě seznámil s Eddiem. Klukem, který chtěl ve svém životě něčeho dosáhnout a i když mu osud moc nepřál, dokázal se s ním poprat a ukázal nám, že jde dosáhnout všeho, když se nevzdáte. Celou dobu jsem se usmíval a připadal jsem si opravdu spokojený. Navíc dobře zahrané jak od Tarona Egertona, tak i od Hugha Jackmana. Skvělá práce!

plakát

Milada (2017) 

Filmový pomník jedné z největších českých hrdinek. V první polovině se hlavně stříhá, skáče v čase bez souvislostí, takže člověk, který příběh Milady Horákové nezná nazpaměť se musí úplně ztrácet. Ale když se děj přenese do období po druhé světové válce, najednou se všechno změní a z nudného filmu se stává docela dobré drama. Ale má to jeden problém. Všichni už dopředu ví, jak to s Miladou dopadne a tak zde nejde navodit dostatečné napětí. Za vyloženou tragédii bych film nepovažoval, ale myslím si, že Milada Horáková by si zasloužila lepší zpracování. Herecké obsazení nebylo úplně špatné. Tři hvězdy dávám v podstatě jen kvůli tématu. Bez ohledu na kvalitu filmu je dobré si připomenout, co tady bylo za krutou dobu.

plakát

Pobřežní hlídka (2017) 

Odreágovačka jak má být, ale hloupá až to občas bolí. Ještě větší blbost, než ve kterou jsem "doufal." Co se filmu týče, tak s původní pobřežní hlídkou to nemá skoro nic společného. Na své si přijdou fanoušci a fanynky svalů Dwayne Johnsona a Zaca Efrona krásný prsa a kukuč Alexandri Daddario. Potěšil mě přítomnost Hasselhoffa a Pamely Anderson. Je tam asi pět slušných gagú,a zbytek je tak dementní, že fakt nevěřím, že to takhle tvůrci chtěli.

plakát

Zlato (2016) 

Přiznávám, že jsem vůbec netušil, jak vlastně funguje celý ten byznys kolem těžařů. Takže mě v tomto indonéském zlatém dole ledacos překvapovalo. Film podle skutečné události, který je opravdu dobře napsaný a dobře natočený. Na druhou stranu mi více chyběla špička děje či větší napětí. Ono koukat na herectví Matta McConaugheyho je samo o sobě zážitek. Neuvěřitelná proměna. Ramírez i Howardová jsou sympatičtÍ. Nicméně má to celkem solidní tempo, děj dává smysl. Ten závěr to vytáhl na slabší 4.

plakát

Chceš mě, chci tě (2009) 

Docela vtipná a střeštěná romantická komedie s krásně sexy Katherine Heigl a sympatickým Gerardem Butlerem, která rozhodně neurazí a já jsem se ani moc nenudil, film u kterého je hned jasný jak to dopadne, ale mě stejně dobře pobavil film.