Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný
  • Rodinný

Oblíbené filmy (10)

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

Můj TOP 1! Miluji všechny postavy, každičký detail jejich příběhů, každičký moment a hlavně tu krásnou atmosféru, která se rozléhá celým filmem a pokaždé mě naplňuje pocitem, že svět přeci není tak špatný.

Truman Show

Truman Show (1998)

Jim Carrey si právem může říkat Pan herec. Tenhle snímek na mě hodně zapůsobil, originální, dojemné, detailně propracované a jedním slovem dokonalé! Vsadím se, že všichni, kdo Truman show viděli, museli alespoň chvíli doma hledat skrytou kameru :)

Návrat do Cold Mountain

Návrat do Cold Mountain (2003)

Kolikrát jsem tohle mohla vidět?...13x? A to nekecám...Nádhera, která mě pokaždé chytí za srdce!

Pomáda

Pomáda (1978)

Pomádu jsem si zamilovala snad od prvního shlédnutí. John Travolta je prostě fešák a jeho kreacím se člověk musí smát:) Je to sice tak trochu kýč, ale jednou za čas...proč se trochu neuvolnit:)

Život Briana

Život Briana (1979)

Ach můj Bože! :D Tohle je dokonalost, rozptýlení na špatnou náladu, protože Always look on the bright side of life:)

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Někdo si myslí, že Shawshank Redemption je hodně přeceňovaný film. Moc dobře nechápu proč. Vlastně to nechápu vůbec. Myslím, že se o první místo žebříčku ˇpere´ s Forrestem právem. je to hlavně film o svobodě, lidskosti a naději a Andy je jeden z nejmilejších filmových hrdinů, kterému pokaždé fandím v jeho cestě za spravedlností.

Moulin Rouge

Moulin Rouge (2001)

Absolutně zbožňuju Moulin Rouge! Můj nejoblíbenější filmový kýč, nádherný film o lásce, kterému nemám co vytknout a vzbuzuje ve mně opravdové emoce, kdy se mi chce smát nebo brečet. Vždycky jsem si myslela, že muzikál je můj neoblíbený žánr, ale když nad tím přemýšlím, nevím proč. Provedení všech písní úžasně, z Tanga na Roxanne mě ještě dlouho mrazilo v zádech a mezi Satine a Christianem to jiskří přesně tak, jak to mám ráda:)

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011)

Takže...jak bych začala...S Harry Potterem jsem vyrostla, milovala jsem knihy, u kterých jsem dojetím brečela a neskutečně jsem se těšila na poslední díl, zároveň jsem se obávala přesně toho, co přišlo. Myslím si, že divák, který to nečetl, nemůže správně pochopit podstatu děje, ve filmu je spousta nevysvětlených věcí ( relikvie smrti = Harryho plášť), spousta vynechaných scén, které si myslím, byly docela podstatné a dojemné ( Brumbálův potlesk v ředitelně), a co mě mrzelo nejvíc, vynechaný poslední rozhovor mezi Ronem a Hermionou o řidičském průkazu. Mnozí si teď nejspíš řeknou, že jsem rýpal a že by se to tam nevešlo, já to ale stále nemohu přenést přes srdce. Zpět k filmu...začátek je parádní jízda, kde nechybí vůbec nic. Dalším kladem je Alan Rickman, který konečně dostal trochu více prostoru. Bohužel si myslím, že někde scházely emoce, které tam určitě být měly a nechápu, proč nebyly. Možná teď vypadám jako idiot, když jsem napsala, co jsem napsala a i přesto dávám 5*, ale Harrymu odpouštím. Strávila jsem s ním přeci jen 10 let.