Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené filmy (9)

Osudový dotek

Osudový dotek (2004)

Butterfly Effect (tenhle název vystihuje myšlenku filmu mnohem líp než český "překlad") pro mě asi ještě na hodně dlouhou dobu zůstane tím nejlepší thrillerem vůbec. Napínavý děj bez jediného prázdného místa, úžasná mystifikace, akorát prvků sci-fi, výborní herci a hlavně moc zajímavé a moje oblíbené téma teorie motýlých křídel.

Tahle země není pro starý

Tahle země není pro starý (2007)

Výborný film. Téměř celou dobu jsem byla napnutá jako kšandy, a to se mi moc často nestává. Pěkné "psycho", a těším se, až si ho pustím podruhé. Aktualizace: Viděla jsem už třikrát, a musím říct, že lepší thriller těžko hledat.

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

Nejlepší romantický a zároveň nejlepší vánoční film. Prostě klasika, bez které si už předvánoční období snad ani nedovedu představit. Několik příběhů, ve kterých si každý najde to své. Zábava, emoce, krásná atmosféra.

Blbec k večeři

Blbec k večeři (1998)

Dokonalá komedie, u které se musím smát i když jsem ji viděla už snad stokrát. Spousta výborných hlášek a herci, bez kterých by Blbec nebyl tím pravým Blbcem. Tady je vidět, že film nemusí mít dvě a půl hodiny, aby pobavil.

Před úsvitem

Před úsvitem (1995)

Krásný, ale zároveň naprosto obyčejný a jednoduchý příběh několika málo hodin, které v člověku zústanou do konce života.

Brooklyn

Brooklyn (2015)

Nádhera. Po hrozně dlouhé době film tohoto typu, "normální" v tom nejlepším smyslu. Žádné dramatické zvraty, žádných sto postav, o kterých pořádně nevíte, kdo jsou. Zkrátka jen milý a motivační film se silným emotivním příběhem.

Absolvent

Absolvent (1967)

Krásný úsměvný "mladý" film, který člověku zvedne náladu

Rain Man

Rain Man (1988)

Krásný film. Akorát mi opět nesedí škatulka "drama". Drama to samozřejmě je, ale nemělo by chybět i slovíčko "komedie". To kdybych věděla, tak jsem se na film podívala už dávno (nejvtipnější byla scénka s rozhovorem o spodním prádle). Ale bála jsem se, že to bude moc dojemné a ubrečené. Což byl omyl. Naprosto perfektní herecké výkony, téma, a k tomu "road trip" po Americe. Co víc dodat. Dokonalé.

Stmívání

Stmívání (2008)

Když jsem Twilight viděla poprvé, tak jsem nesnášela fantasy. Vůbec se mi nechtělo na tenhle film dívat, ale byla jsem přemluvena kámoškou. Takové příjemné filmové překvapení jsem nezažila ani nepamatuji. Ano, upíři a fantasy blbůstky tam jsou, ale mnohem přednější je příběh první lásky a pocitů při jejím prožívání. Příjemná změna po "klučíčích" fantasy typu Harry Potter (proti kterému ale vůbec nic nemám), Eragon apod. Prostě nádherný teenage film o trochu zvláštním prvním silném vztahu.