Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Krimi

Obsahy (5)

Cautiva

Cautiva (2003)

Studentka katolické střední školy Cristina Quadri žije do svých patnácti let bezstarostný a šťastný život s rodiči v Buenos Aires. Jednoho dne je však uprostřed hodiny poslána do ředitelny, kde je jí oznámeno, že si ji nechal předvolat jistý soudce Barrenechea. Od něj se dozvídá, že se ve skutečnosti jmenuje Sofia Lombardi a je dcerou mladého páru aktivistů, kteří zmizeli v 70. letech jako osoby nepohodlné tehdejšímu diktátorskému režimu. Od této chvíle se Cristina, alias Sofia snaží zjistit, kdo byli její rodiče, co se s nimi stalo a kdo je vlastně ve skutečnosti ona sama.
Film se dotýká skutečného problému, kdy se v 70. letech v Argentině stávalo, že děti zabitých, nebo uvězněných nepřátel režimu byli dáni do výchovy příznivcům režimu. Dnes je snaha tyto děti vypátrat a vrátit je příbuzným.

Hormigas en la boca

Hormigas en la boca (2005)

Hlavní hrdina Martin Losada (Eduardo Fernandez) se po deseti letech strávených ve vězení za protivládní aktivity dostane na svobodu. Vydává se na Kubu hledat svoji bývalou přítelkyni, a zároveň členku bývalé bandy, Juliu (Ariadna Gil), která jako jediná unikla zatčení ve Španělsku, a odvezla si s sebou celou kořist z jejich posledního bankovního přepadení. Na Kubě však brzy zjišťuje, že život zde nemá o moc větší hodnotu, než ve frankistickém Španělsku. Musí se smířit s faktem, že Julia je mrtvá, ale nesmiřuje se s faktem, že jejich lup beze stopy zmizel. Čím více však pátrá a seznamuje se s děním na Kubě, tím více zjišťuje, že mu všichni lžou, a že nemůže věřit nikomu - ani rodině Julie, ani přátelům, ani policii.

Manolito Gafotas

Manolito Gafotas (1999)

MANOLITO GAFOTAS je adaptace stejnojmenné španělské knihy (Manolo Brejloun). Jedná se o jakési španělské Mikulášovy patálie. Manolo, ještě základní školou povinný, je hlavní vypravěč příběhu a jako každá důležitá osobnost na světě, je velice hrdý na svojí přezdívku „Brejloun“. Žije se svou maminkou, mladším bráškou a dědečkem v bytě v madridské čtvrti Carabanchel. Jeho otec, který se jmenuje také Manolo, pracuje jako řidič kamionu, který se také jmenuje Manolo. Malý Manolo svého otce nevidí často, jelikož ten je stále za volantem svého trucku. Když nyní přijme další jízdu, hned po té, co se po dlouhé době vrátil domů, je doma oheň na střeše. Řešení však na sebe nenechá dlouho čekat – malý Manolo pojede s tatínkem. Aniž by to tušil, odjíždí na svojí životní jízdu, na kterou nezapomene ani on, ale ani jeho tatínek ani ostatní… Dostane otce do problémů, když se mamince po telefonu zmíní, že se tatínek velice přátelsky bavil s pěknou servírkou, a sám se dostane do problémů, když si omylem nastoupí do jiného kamionu – což ovšem zjistí až po několika hodinách jízdy… Těšte se na divokou jízdu malého Manola, jeho rodiny a kamarádů!

Barrio

Barrio (1998)

Příběh filmu se odehrává v jedné z madridských čtvrti Carabanchel, kde tři kamarádi společně prožívají různé příběhy. Všichni tři jsou z chudých rodin a každý se musí vyrovnávat s jinými životními situacemi. Jeden ze tří kamarádů, Javi, který žije s rodiči, starší sestrou a neslyšícím dědou, se musí vyrovnat s faktem, že se manželství jeho rodičů rozpadá, a na konci příběhu i se smrtí svého nejlepšího přítele. Druhý z mladíků, Rai, je vynalézavý a podnikavý, což se ukáže ať už v zapojení se do soutěže o výhru vodního skútru (i když žije v Madridu ve středu Španělska), nebo tím, že pracuje jako kurýr drog. Poslední z kamarádů Manu zjistí, že jeho bratr, o kterém si myslel jen to nejlepší a domníval se, že odcestoval za prací, ve skutečnosti stále žije v Madridu - pod mostem mezi narkomany. Film je naturalisticky natočen, což je pro Fernando León de Aranoa typické, a celý je provázán výbornou hudbou.

Tapas

Tapas (2005)

Příběh nás zavede do jedné čtvrti nejmenovaného velkoměsta, ve které se prováže několik příběhů. Majitel tapas baru Lolo, který si musí uvědomit, že láska není samozřejmost. Starší manželský pár Mariano a Conchi, který musí společně překonat těžkou nemoc – ona má strach ze samoty, on má strach z bolesti. Raquel, žena středního věku, která udržuje vztah přes internet, a zároveň právě prožívá milostný příběh s mladíkem ze čtvrti. A v neposlední řádě César a Opo, nerozluční přátelé, kteří pracují v místním supermarketu. Tato skupina lidí, a další, vám ukáže, že život je jako chili papričky padrón: někdy pálí… a někdy ne.

Reklama