Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Drama

Recenze (13)

plakát

Žralokonádo (2013) (TV film) odpad!

Nápad dobrý, provedení špatné. Největším problémem filmu je fakt, že to tvůrci pravděpodobně mysleli smrtelně vážně. Platí tu takzvaných 5D. Počínaje totálně dementním scénářem, který by splácalo dohromady i Frankensteinovo monstrum po lobotomii, následováno dementní kamerou, která dokáže potopit i teoreticky ucházející scény, jdoucí ruku v ruce s dementní střihařskou prací. Dále tu máme těžce laciné (též dementní) efekty (jasně pojďme udělat nízkorozpočtový film se spoustou digitálních tornád a žraloků) a na závěr naší pětice D i dementní herecké "výkony." Nejlepší ukázka výše zmiňovaných 5D je asi samotný závěr filmu, ve kterém hlavní hrdina heroicky skočí do tlamy žraloka, potom se z něho vyřeže i s minulou obětí a všichni čumí jak blbci. Také je třeba poukázat na velice oblíbenou americkou logiku typu: banda krvežíznivých žraloků nás chce zabít - pojďme řešit naše osobní problémy a bavit se o exkrementech. Škoda...kdyby byl tento "film" od samého začátku vytvářen jako šílená komedie, všechny nedostatky by se daly překousnout a člověk by se parádně pobavil. Doporučuji nesledovat s méně než třemi promilemi alkoholu v krvi, hrozí velké riziko ztráty mozkových buněk, žaludeční potíže, stavy úzkosti a deprese. Sledování dalších dvou dílů by se dalo bez debaty považovat za projev naprostého bláznovství.

plakát

Bastardi (2010) 

Ačkoliv ve filmu padal jeden (z 90% sprostý) vtip za druhým, já jen znechuceně sledoval a přemýšlel, jestli vážně můžou existovat až takový nehorázný hovada jako na základní škole, kde se film odehrával. Na druhou stranu stačí vyjít do ulic a člověk si rázem udělá představu o dnešní nejmladší generaci, tudíž se mi to v tomto směru nezdálo až tak přehnané. Místy jsem se sice divil kam až Magnusek zachází a jak nám to všechno porcuje pěkně natvrdo bez zbytečných příkras, ale o to více mu musím střihnout hlubokou poklonu, že jsem po dlouhé době viděl film, který se nebál nic vycenzurovat (narážím hlavně na scény s cikány). Nápad geniální, o hereckých výkonech by se dalo polemizovat (hodně lidem se spíše líbily výkony dětí, mě naopak některé scény s nimi přišly až moc přitažené za vlasy a působily trapně). Celkové jsem měl z filmu dobrý pocit a určitě jsem zbytečně neztratil čas sledováním celé trilogie (ačkoliv vyvrcholení zápletky bylo zajímavé, místy se to zbytečně natahovalo a ve finále by asi stačily filmy dva). Za mě dobrá podívaná, 4*.

plakát

Probudím se včera (2012) 

Bohužel jsem jedním z těch, kteří by ihned využili šance cestovat v čase a pokusili se změnit svou minulost. To bylo asi to co mě k tomuto filmu přivedlo a musím říci, že splnil veškerá moje očekávání. Jiří Mádl opět v mých očích zazářil, sršel vtipem a s nadhledem se vysmíval tehdejší době. Některé věci byly sice dost přitažené za vlasy ( hlavně tam byl trocha zmatek v tom cestování časem: nechápu třeba jak mu někdo mohl dovolit měnit minulost, nebo že nikomu nevadilo jak vykecává co se bude dít v budoucnosti atd..) pominu-li tyto nelogičnosti jedná se o vcelku povedenou českou komedii co potěší a zahřeje u srdce.

plakát

Ulice (2005) (seriál) odpad!

Příležitostně se mi u večeře naskytne pohled na toto veledílo a mohu se tedy jen divit, že jsem se ještě neudusil chlebem se sýrem a šunkou. Přes 2000 dílů čiré nudy.

plakát

Kokuhaku (2010) 

Velmi krásný film o pomstě a debilních důvodech nejmladší generace k vraždě. Od začátku filmu mi bylo líto chudinky holčičky a fandil jsem Moriguchi sensei, aby pěkně stylově pomstila její smrt a dovedla viníky k šílenství. Film byl natočený přesně podle mého gusta, lehce krvavý s vcelku vkusnou doprovodnou hudbou. Co dodat, já jsem si užíval každou minutu a hlavně konec stál opravdu za to.

plakát

Stmívání (2008) 

Přiznávám, viděl jsem všechny díly a nesmírně se za to stydím, ale když je člověk zamilovaný dělá hlouposti. Ovšem, to že jsem dokázal vydržet takové utrpení 4x (nebo kolik má ta blbost dílů) je dokonale obdivuhodný počin. Vždycky jsem měl raději lykantropy než upíry, ale to jak paní Meyerová a její následovníci od filmu sprznily celkový pohled na upíry je opravdu neodpustitelné. Film i knížka šlapou po všem co inteligentní lidé tak dlouho budovali ohledně pověstí o upírech a předělávají na rádoby mišmaš homosexuálních klád blyštících se na sluníčku. Když ještě pomineme geniálně stupidní děj, tak jedinné co nám zbyde je tuna debilních hlášek nagelovaných idiotů po vzoru One Dirfuction a Justýny Biebrové snažících se o romantickou, fantasy podívanou. Jediné co by snad stálo za zmínku jsou ucházející efekty..jedna hvězda za to, že jsem si nechtel vystřelit mozek během filmu, ale až na konci.

plakát

Resident Evil: Rozklad (2008) 

Vynikající film hlavně pro příznivce Resident Evil her. S filmy v hlavní roli s Alicí to nemá společného téměř nic, ale proč taky, když to navazuje na hry že ? :) Dávám velké plus za Leona, který je asi mojí nejoblíbenější postavou RE a tady byl naprosto perfektní. Vytknul bych tomu snad jen tu animaci, která se mi zdála nedodělaná a místy i hodně nerealistická..

plakát

Barbar Conan (2011) 

Já si nemůžu pomoct, ale mě se to prostě líbí :D Nikdy jsem na původního Conana se Schwarzeneggerem moc nedal, což mě utvrdilo v tvrzení, že Momoa se na Conana perfektně hodí. A světe div se, nezklamal. S mečem zachází velice obratně (jak už ukázal ve Stargate Atlantis) a ve velkém stylu usekává končetiny všemu co se hýbe :D. Jak už jsem lehce nastínil , tak nový Barbar Conan je velice brutální záležitost nevhodná pro mladší diváky, či lidi se slabším žaludkem. Rozbitých, usekaných a všemožně rozmlácených částí těla od hlavy začínaje, končíc po paty si opravdu "užijete" víc než dost :D. Děj je samozdřejmě lehce přihlouplý, ale co si budeme namlouvat Conan to nikdy moc neuměl se slovy, takže klasická zápletka "zemřeli mu rodiče - chce zabít vraha" je prostě samozřejmostí. Magie v podání lehce sadistické Rose McGowan je sice zajímavá, ale její potenciál nebyl moc využit, což je řekl bych celkem škoda. Na druhou stranu Momoa se svým pirátským parťákem to jistí pěknou akcičkou. Pro mě 110 minut blaha, ale jak koukám na hodnocení je to věc názoru. 5*

plakát

Hvězdná brána: Hluboký vesmír (2009) (seriál) 

Ne, ne, ne všechno špatně. Taková telenovela na antické lodi. Ano sice bylo pěkné zaměřit se více na mezilidské vztahy, ale k hvězdné bráně to prostě nesedí. Universe se snaží tvářit vážně, ale co si budeme namlouvat moc mu to nejde. Celkově vzato je to jedna velká nuda. A za co teda ty tři hvězdy ? Mno zas tak hrozný to není, ke konci první série začíná seriál nabírat na obrátkách a lehce připomínat klasickou SG. *Úprava: druhé sérii se dá vytknout snad jen to, že skončila. Jedna hvězda navíc za druhou sérku.

plakát

Hvězdná brána (1997) (seriál) 

Jedna hvězda dolů za poslední 2 série. Měly i světlé chvilky, ale přece jenom Oriové na Goaldy nemají, za to Vala to zachraňuje :D. Prvních 8 sérií perfektní, pro mě kultovní záležitost.