Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (36)

plakát

Burákový sokol (2019) 

Takový klasický feelgood filmeček. Nenadchne, ale ani nezklame.

plakát

Porco Rosso (1992) 

"Radši budu prase než fašista."

plakát

Bullet Train (2022) 

Uplně nechápu jak se z knihy od Kótaró Isaky mohla stát Béčková napodobenina Marvelu, ale tvůrci tohoto filmu to nějak zvládly. Tedy namísto filozofického románu máme úplně praštěný akčňák a ani zde film nemůže obstát oproti klasikám žánru.

plakát

Za borovicovým hájem (2012) 

Film který mi přijde prostě nedodělaný. Výborní herci a výkony. Zajímavá zápletka I plot twist v polovině filmu. Ale ať už celí film tak i jednotlivé scény prostě dávají dojem nedotaženosti. Jako by scénáristé napsali první verzi scénáře a podle toho to natočili. Spousta scén a momentů pak nemá dostatečný build up a nebo naopak končí předčasně. Opravdová škoda hlavně díky naprosto nabušenému obsazením, kde si herci prostě zasloužili od režiséra více času na plátně.

plakát

Zelenáč (2018) (seriál) 

První sérii jsem zvládnul za pár dní celou, takže nemůžu říct že je seriál přímo špatný. Ale po prvních 3 dílech drůhé série jsem seriál na dobu neurčitou odložil. Jasně je to komedie, to mi nevadí. Vadí mi že jako komedie v policejním prostředí mají spisovatelé nutnost hodit do příběhu každé 3 epizody obrovskou přestřelku, které se vždycky záhadně zúčastní přesně naše 3 páry hlavních herců.  Pokud chcete cop buddy seriál co se nebojí vážných témat, tak bych radši doporučil Southland. Pokud chcete komedii z prostředí policie, tak bych doporučil Brooklyn 99. Celkové ok seriál na druhý monitor, nebo k usínání. Ale žádný zázrak to není.

plakát

Policajti z L. A. (2009) (seriál) 

Neřekl bych že tenhle seriál je něčím přelomový či že otvírá náhled do podzemí LA. Ne. Je to prostě seriál využívající klasický cop buddy setup, spojený s párováním učitel/žák. Celkově dost klišé, ale vlastně ve všem dotažené do perfekce. Must watch pro fanoušky žánr.

plakát

Na nože: Glass Onion (2022) 

No kouzlo prvního dílu je pryč přesto byla minimálně první polovina velice zábavná. Ansámbl cast a herci kteří si vyloženě užívají své poměrně šílené postavy tento film naprosto zachraňují. Bohužel chemie herců je asi vše co mě v tomto filmu nadchlo.  Stejně tak jako v Knives out je film ukončený rozuzlení, které převrátí dosavadní domněnky diváka na hlavu a musím říct že na to že je to vlastně uplně stejná formule jako v jedničce. Přesto je formule docela nepředvídatelně pozměněná a tak kromě posledních 30% je film téměř stejně zajímavý jako originál. Bohužel rozuzlení tohoto dílu nesahá jedničce ani po paty a tak kazí dojem celku natolik že bych dvojku nedoporučoval nikomu vyjma die hard fanoušků. Naposled mě už pořádně sere jak musí Amíci srát do všeho svojí politiku. Karikatury, které jsou postavy ve Skleněné cibuli, jsou sice docela zábavné, ale vždycky to musí zkazit nějaký netaktní vtip ohledně současné situaci v Americe.

plakát

Vlk ze Snow Hollow (2020) 

Asi tohle budu opakovat u jakéhokoliv hororu. Neukazujte monstrum. Obzvlášť pokuď je celá pointa filmu že se neví zda na lidi vážně útočí vlkodlak nebo ne (chápu že to má vlastně být double twist, ale to prostě nefungovalo). Film je rozpolcený mezi rodinným melodramatem, horrorem, komedií a detektivkou. Celkově si pak scénárista, režisér a lead herec toho na sebe vzal asi trochu moc a dohromady to všechno padá jako domeček z karet.

plakát

The Invitation (2015) 

Ten plot twist jsem měl vyspoilerovaný, což pravděpodobně výrazně ovlivnilo můj dojem z filmu. Plot twist totiž vlastně je celí film.

plakát

Sním či bdím? (2001) 

Sorry nemám moc rád psychidelické postmoderní blouznění nad významem života.