Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (433)

plakát

Mechanik zabiják: Vzkříšení (2016) 

Áčkově se tvářící béčko, které si vás absolutně ničím nezíská. A to ještě navíc většina těch super áčkových scén byla už v traileru. Akce není špatná, Statham se snaží, ale stupidní scénář ani řadu nelogičností nemůže nijak zachránit. Tommy Lee potěší, ale všeho všudy je ve filmu jen pár minut - zřejmě nějaký nový trend. O třídu horší než jednička a o dvě třídy slabší než většina stathamovek.

plakát

Boj za svobodu (2016) 

Silný příběh o muži, který dokázal změnit mnoho životů, zasazený do doby, kdy se toho dělo opravdu hodně, ale většinou nic hezkého. Poctivý kus filmařiny, délkou sice závratný, ale obsahem kvalitní. Ačkoli tentokrát ne oscarový, tak přesto jako vždy skvělý Matthew, kterému vizáž i venkovský přízvuk sedne. Výsledný dojem z filmu umocňuje skvěle padnoucí hudba a syrové válečné scény. Film, který skrze skutečné události popisuje, jaká to byla mizerná a podělaná doba. Tím mi lehce připomněl pár let starý třídílný klenot Hatfields & McCoys.

plakát

Smrt ve tmě (2016) 

Napětí, strach, akce, násilí. Všechno namixované do hodiny a půl ostré jízdy, kde všechno funguje přesně tak, jak má. Děj se komplikuje každým okamžikem stále víc, zvratů přibývá a Lang je každou minutou víc a víc ve formě - zahráno na jedničku. Jedna scéna byla dokonce tak originální, dokonalá a nechutná zároveň, že jsem skoro koukal skrz prsty. Tohle se vážně často nevidí. Ačkoli by se nějaké mouchy našly, netřeba jich hledat, tohle je prostě mazec.

plakát

Týpci a zbraně (2016) 

Kdo čekal další jízdu ve stylu Pařby, bude mírně zklamán. Ani označení pouze jako "komedie" není tak úplně správná volba, protože až na několik vážně povedených momentů se film táhne spíše v dramatickém duchu. To ale ve výsledku není špatné a filmu to naopak celkem sedne. Škoda jen, že trailer naladil úplně na jinou vlnu. Co ale filmu moc nesedne, je přepísklá stopáž, kdy by se dalo opravdu hodně krátit. Na druhou stranu je film doprovázen úplně božím soundtrackem a vypráví kulervoucí story o dvou manících, kteří chtěli přijít za každou cenu k hromadě peněz. Trochu mi to připomnělo Pain & Gain, ale to bylo o chlup lepší.

plakát

Legenda o Tarzanovi (2016) 

Dostal jsem úplně něco jiného než jsem čekal. Nejde totiž ani zdaleka tak o remake příběhu o Tarzanovi jako spíš o něco ve stylu "o deset let později" s občasnými flashbacky - ač to může znít absurdně, funguje to. Začátek působí trochu WTF dojmem, ale jakmile se divák ponoří do (občas trochu kostrbatého) příběhu, je to hned jiné kafe. Dechberoucí vizuál, skvělá výprava, akce, zvířata a herci. A i lovestory Tarzana a Jane funguje kupodivu celkem dobře. Dokonalá hudba je pak už jen třešničkou na dortu. Jako pohádka pro dospělé to funguje na jedničku. Za mě milé překvapení.

plakát

Návštěvníci 3: Revoluce (2016) 

Tleskám. Nostalgie jako hrom. Návštěvníky jsem měl vždycky hrozně rád a tohle mi doslova vykouzlilo úsměv na tváři. Skvělé duo Reno a Clavier, které vážně netřeba ani komentovat. Praštěný a nevyzpytatelný humor, nepřeberné množství nadávek a komických situací, to vše pro Návštěvníky tak typické. Potěšil skvělý a původní český dabing. A když jsem po těch letech opět zaslech "Ameno Amenosto", tak mi naskočila husí kůže. Škoda jen slabšího zhruba prostředku, protože začátek i závěr jsou parádní. "Kouzelník to zase podělal!"

plakát

Vzkaz v láhvi (2016) 

Výborný skandinávský krimi-thriller okořeněný studeným, ale nádherným místním prostředím. Skvělé herecké obsazení v čele s ďábelským Hagenem, který si vás okamžitě získá a doslova z něj odkapává šílenství. Napětí, výborně padnoucí humor a hra s divákem na tak vysoké úrovni, že budete jen strnule a zoufale přihlížet, co za silné momenty jsou filmaři schopni vyprodukovat. A několik scén je vážně silné kafe. Pomalejší rozjezd se rázem změní ve zběsilou hru psychopata s detektivy i divákem současně. Závěr byl ale možná až trochu rychlý, čekal jsem vyostřenější konflikt, protože ten magor by si to zasloužil.

plakát

Sousedi 2 (2016) 

Až na pár vtipných momentů vcelku průměrná komedie, která nepřekvapí ničím novým, protože všechno už někde bylo. Na druhou stranu svižně odsýpá, má příjemné herecké obsazení a je dobře natočená. Občas ale působí až rodinnou podívanou, což si samozřejmě nerozumí s množstvím vulgarit, takže nevím, co si o tom myslet. Klidně to mohlo bejt ještě o něco "hustější". Seth Rogen dělá v podstatě všechen dobrej humor, ale sám to nemá šanci utáhnout.

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 

No páni. V první řadě bych chtěl upozornit, že tento film prostě nejde okomentovat nezaujatě, tudíž se bude jednat čistě o můj subjektivní názor. Je to ale něco tak velkého, že by se na to měl každý podívat sám a udělat si na to ten svůj vlastní. Bez pochyby se jedná o jeden z nejrozporuplnějších filmů posledních let, což je mimo jiné už teď znát i na hodnocení. Já se přiznám, že jsem šel na film hlavně kvůli Batmanovi, na kterém jsem zaprvé vyrostl a zadruhé považuju trilogii o Temném rytíři za vrchol moderní kinematografie. O to horší pro mě bylo zvyknout si na vše v novém kabátě, ale jakýmsi záhadným způsobem se mi to skoro podařilo. Píšu "skoro", protože už nikdy nemůžou vzniknout lepší filmy o Batmanovi, než byla trilogie Temný rytíř, a to bez debat. Proto také nemůžu tento film ohodnotit stejně, i kdyby byl sebelepší - což ale stejně není, takže je to vlastně jedno. Přišlo mi, že se Snyder pokusil natočit Nolana a dodat tomu temný vizuál a vyhrocený děj, ale neuchopil to úplně správně. Ono je ale také dost možné, že ze scénáře ani nebylo co uchopit. Nolan sám tento film produkoval, to ale nikdy nebude takové, jako kdyby seděl na režisérském křesle a hlavně si ten film sám napsal, takže by naprosto přesně věděl, jak to chce natočit. Ale zpátky... Prvních pár minut je celkem šok. Naštěstí se to po chvíli srovná a zmizí i WTF efekt. Superman jede celý film svojí dobrou rutinu a skvěle se na něj kouká. "Flek" se se svojí úlohou netopýra popasoval kupodivu slušně. Bruce Wayne je už postarší a šedivej chlapík, takže se díkybohu nejedná o remake, ale o hodně volné pokračování Batmana. Tělo mu nabouchali na počítači a kostým působí až nereálně vycpaně. Cavillovi bych na druhou stranu tu muskulaturu i věřil, protože ten uplej kostým dodává na autentičnosti. Batman se ale vrátil zpátky ke komiksům, a tak zase jezdí v dlouhém autě i po dlouhé rampě, což je fajn. Co mě ale vážně příjemně překvapilo, byly postavy Lexe Luthora v podání Jesseho Eisenberga, Gal Gadot jako Wonder Woman a v neposlední řadě parádní zpracování záporáka Doomsdaye, ze kterého šel strach. Škoda jen trochu nevýrazné hudby, protože Hans Zimmer umí setsakra líp a ve vypjatých okamžicích chyběla (až na jednu, možná dvě scény) ta správná "husina", kterou u Zimmera tak často a hlavně rád mívám. No a konec? Vzhledem k tomu, co se stalo, jsem čekal o hodně víc emocí. A posledních pár vteřin byl tak trochu á la Nolanův Počátek. Sečteno podtrženo, jedná se o komiksovou povinnost napěchovanou parádní akcí i destrukcí, kde vedle sebe a i proti sobě stanou dvě největší postavy DC Comics. Je tam vše, co tam být má, a i něco navíc ve formě několika cameo rolí jiných superhrdinů. Ačkoli film nijak dějově neohromí, tak věřím, že vzhledem ke scénáři to lépe natočit nešlo. Nemá cenu tomu ubírat na hodnocení jen proto, že to není další Temný rytíř, protože ten je jenom jeden (tři).

plakát

Grimsby (2016) 

Debilní a nechutná prasárna, přesně jak to mám rád. Na nic nemyslet a užít si hodinu a půl naprosto imbecilního, ale přesto geniálního humoru, kterej by normální člověk prostě nevymyslel. Hlaškující a parodující akční jízda, která by nebavila jen naprostýho suchara. Lámal jsem se smíchy od začátku až do konce. A že ta akce byla taky špičková. Kratší stopáž utekla jako voda a za čas si to musím prostě dát ještě jednou, protože to člověk napoprvé jen tak nezpracuje. Sacha odvedl skvělou práci, Mark Strong sekundoval svojí vážnou roli úplně na jedničku a potěšil Scott Adkins v roli "zbytečného" záporáka. Britové prostě umí a ta britská angličtina byla top.