Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (433)

plakát

Purpurový vrch (2015) 

Mám moc rád Guillermovo režijní i produkční počiny, takže jsem se opět dočkal elegantního pohádkově syrového hororu. Lépe řečeno, i přes pohádkově hororový námět, nádherné lokace, kostýmy, sympatickou zápletku a skvělé herce se mistr Toro nebojí sem tam někomu probodnout ksicht kuchyňským nožem nebo narvat umyvadlo až do krku.

plakát

Drákula (2013) (seriál) 

Tak tohle mi dokonale sedlo. Dobová a hororová atmosféra, výprava, kostýmy, herci, příběh. Jonathan Rhys Meyers ve své roli naprostá špička. Dlouho jsem se u seriálu takhle nebavil a nezhltnul ho jedním douškem. Veliká škoda, že bylo natáčení zastaveno. Kdyby to tvůrci věděli dopředu, mohla z toho být moc pěkná desetidílná minisérie bez otevřeného konce. Ale i přesto není konec zase tak otevřený, aby to diváka vyloženě štvalo. Spíš bych si klidně střihnul ještě pár dílů.

plakát

Titanic (1997) 

Legendární film, kterej nikdy nezestárne. **TITANIC LIVE 2015** - dík patří Českému národnímu symfonickému orchestru za skvělej zážitek!

plakát

Transcendence (2014) 

Půjdu s chutí proti proudu zdejších "kritiků", protože prvotina Wallyho Pfistera rozhodně není takovej průser. Místama to sice vypadá jako áčkově natočený béčko, ale má to nádech čehosi zvláštního, myšlenku (!), snaživou hereckou špičku a parádní efekty. Žádnej akční nářez to není, ale to přece není u sci-fi žádná podmínka. Asi jsem trochu cíťa, ale zabralo to na mě. A konec byl fakt pěknej.

plakát

Captain America: Návrat prvního Avengera (2014) 

Když by mi ještě před pár lety někdo tvrdil, že komixáci jednou budou v hojném množství suverénně konkurovat kdejakýmu áčkovýmu akčňáku, kterej má současně aspoň trochu smysluplnej a solidní scénář, tak bych se asi smál. Nevím, jak tvůrci tohle dokázali, ale žeru jim to i s navijákem. Nechybělo vůbec nic, jelo to od začátku až do konce stejným tempem a opět jsem se dočkal Scarlett Johansson v upnutým oblečku. A navíc: Winter Soldier je jeden z nejvíc badass záporáků za dlouhá léta.

plakát

Sviňák (2013) 

Největší odpad, co jsem za poslední dobu viděl - ale v dobrém slova smyslu. McAvoy je skvěle úlisnej, roli si užívá a psychouše jsem mu naprosto věřil. Film, kterej se naváží úplně do všeho - převážně žhavý témata - a je tak nemorální, až je to sranda. Množství hlášek ještě dlouho nedostanu z hlavy. Hodně mě taky potěšil hudební doprovod, kdy jsem z cca 10 tracků znal možná tak 7. O to víc jsem si to užil.

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Opět další tak neuvěřitelnej příběh, že snad ani nemůže bejt skutečnej. Vážná věc, kterou si tvůrci přebrali tak trochu po svým a udělali z toho inteligentní necenzurovanou komedii s kapkou... nebo spíš oceánem černého humoru - a možná se přitom i náležitě drželi předlohy, to nevím. Každopádně jsem se nasmál víc, jak u kdejaký áčkový komedie. Zábava (i když tak trochu nemorální) smíchaná s krimi dramatem byla neuvěřitelně dobře šlapající kombinace. Režie a výběr herců bezkonkurenční. Hudební doprovod ve stylu devadesátejch let hodně potěšil a dlouhá stopáž nevadila ani na vteřinku. Lea mám rád v každý roli a tady si prostě střihnul ten svůj klasickej nadprůměr. Film roku ne, ale jeden z těch lepších ano.

plakát

Jackass: Děda Mizera (2013) 

Ne moc klasičtí Jackass, což někomu možná vadí, ale už zpočátku to bylo přece jasný. Je fakt, že mi tam občas chybělo přeskakování ze scénky na scénku bez zbytečné vaty a snahy udělat z toho film, což se povedlo tak napůl. Fajn ale je, že je to ve výsledku celkem slušnej road movie se spoustou skopičin, keců a emocí (ať už jen hraných). Musím ale pochválit skrytou kameru, protože si nepamatuju scénu, která by se jim nepovedla přesně tak, jak bylo v plánu - a možná ještě líp. A doporučuju prodlouženou verzi, je to větší prdel.

plakát

Konzultant (2013) 

Film, kterej se vám buď bude líbit, nebo úplně naopak. Možná se snaží tvářit jako něco víc, než ve skutečnosti je. Možná je to na hlavu padlý a možná tam žvaní věci, co nedávaj smysl. Ale možná v tom taky někdo to vyšší poselství a myšlenku třeba najde. Já zrovna moc ne, spíš jsem se jen vezl na tý depresivitě, která se mě držela ještě dlouhou chvíli po skončení. A za to si mě tenhle film získal. Pravdou ale je, že mi pár věcí docvaklo až po dalším zhlédnutí.

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Opět naprosto fantastická a velkolepá výprava do Středozemě a dovolím si tvrdit, že o chlup lepší než první díl. Na druhou stranu je tu ale čím dál tím víc znát ten propastnej rozdíl mezi Hobitem a Pánem prstenů, a to hlavně co se digitálních efektů týče, protože je jich použito fakt dost - převlečení a namaskovaní skřeti a množství kulis kdysi neměli chybu. Ale to už je pár let.