Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (433)

plakát

Rozpolcený (2016) 

To, co tady McAvoy a Shyamalan předvádí, jde jen těžko popsat slovy, proto se o to pokoušet ani nebudu.

plakát

Taboo (2017) (seriál) 

"Hmm."

plakát

Proč právě on? (2016) 

A pak že se dneska už nenatočí dobrá, moderní, vtipná a alespoň trochu originální komedie. Trochu jsem zapátral, co za komedie jsem v posledních letech viděl - je jich málo a je jen pár zářných výjimek, které za to opravdu stojí. V tomto případě svoji roli rozhodně sehrálo duo Franco/Cranston, kteří excelují. Scénář ždímal jeden vtipný moment za druhým a vzhledem ke skoro dvouhodinové stopáži není ve filmu ani chvilka nudy. Dále potěšilo několik úžasných cameo rolí, které ale netřeba spoilerovat. Kdo se rád pobaví a chce spláchnout to komediální sucho poslední doby, tak tomu "Why Him?" vřele doporučuju.

plakát

Velká čínská zeď (2016) 

Byla by to naprostá blbina, kdyby tam nebylo jasně zmíněno, že se jedná o jednu z legend o Velké čínské zdi. Pojato čistě jako fantasy, což taky je, tak se jedná o akční nálož, na kterou se dobře kouká, s efekty, který může závidět kdejakej hollywoodskej biják a s herci, kteří prostě odvádí svoji rutinní, ale skvělou práci. Akcí to začíná, pokračuje i končí. A Tian Jing je k nakousnutí. Sečteno podtrženo, slušná jednohubka na začátek roku.

plakát

Assassin’s Creed (2016) 

Assassin's Creed je dobrá adaptace počítačové hry, pojatá stylem, který se nemusí řadě diváků líbit, nicméně režisér si s tím vyhrál po svém a podle mě udělal dobrej kus práce. Scény ze současnosti nenudí a dobře se na ně kouká. Je z nich cítit ten správnej nádech laboratorní krysy a Fassbender si to nenechává líbit, což je fajn. Scény z minulosti jsou na druhou stranu naprostá pecka a kaskadéři se vážně vyblbli. Těším se na pokračování.

plakát

Rogue One: Star Wars Story (2016) 

Po rozporuplné sedmičce přichází přesně takové Star Wars, jaké má být - temné, akční a kulervoucí. Natočené pro fanoušky, obsahující množství odkazů a hromadu věcí, které ke SW neodmyslitelně patří. Herecké obsazení je zvládnuté na jedničku, příjemný humor vykouzlí úsměv na tváři a Darth Vader je prostě borec. Jako fanoušek naprostá spokojenost.

plakát

Inkarnace (2016) 

Inkarnace není průser, ale není to ani horor. Je to spíš béčkovej thriller obsazenej známými tvářemi, na kterej se dobře kouká, je krátkej a rychle odsýpá, a tak ani nemá prostor diváka nudit - ba možná naopak. Zajímavá myšlenka kompenzuje podivný scénář, který lépe být natočen ani nemohl. Pár slušných zvratů včetně zajímavě překombinovaného WTF konce zvedá laťku hnedka o trochu výš. A když vás celý film provází "SAIL" od AWOLNATION, je to příjemný.

plakát

Pařba o Vánocích (2016) 

Neznalého diváka může český překlad trochu zmást, ale samozřejmě to nemá s trilogií Hangover nic společného. Vlastně jak se to vezme: bordel po párty je tam stejný, ovšem chybí tomu nápaditost a jistá dávka té správné vyšinutosti. A tak je Pařba o Vánocích pouze další průměrná komedie s několika fajn hláškami, scénami a odkazy, na kterou se dobře kouká, ale už se k ní nevrátíte. Udělat dnes opravdu dobrou komedii je oříšek a do roka jich bohužel vychází jen hodně málo.

plakát

Underworld: Krvavé války (2016) 

Typický Underworld s klasickou válkou mezi upíry a lykany v čele se sympatickým záporákem. Pro fanoušky série stále solidní podívaná s pár novými zvraty a stále krásnou Kate. Pokud divák překousne i zcela očividnou béčkovitost, dostane obstojné pokračování série, která tu s námi je už neuvěřitelných 13 let. Potěšily i ryze české lokace včetně zámku Hluboká, který znám jako své boty. A jako fanda série říkám: díky za všechny díly, bylo to moc fajn. A pokud se ještě vůbec někdy dočkáme dalšího dílu, rád si na něj zase zajdu do kina.

plakát

Noční zvířata (2016) 

Opravdu zvláštní film, který sice vypráví příběh značně gulášovitě, ale jednoduše na porozumění. Všechny tři dějové linky se prolínají v těch správných chvílích a všechno ve výsledku docvakne dohromady. Po herecké stránce je to naprostá pecka a jsem rád, že se Jake poslední dobou objevuje ve snímcích tohohle typu a mimo mainstream, protože takové filmy mají hned o dalšího áčkového herce více. Mimo jiné, úvodní titulky jsou asi nejvíc WTF, co jsem kdy viděl.