Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (185)

plakát

Ikarův pád (1977) (TV film) 

Skvělý Menšík, je opravdu jen málo Českých herců, kteří se umí pro roli tak vydat a "vyčerpat" se pro ni a tak autenticky ji zahrát. Klobouk dolů před mistrem Menšíkem...všechno ostatní pro mě bylo na druhé koleji, užíval jsem si ten herecký výkon. Bez Menšíka by tento film zapadl do průměru. Takhle hodnotím 85% a 4,5*.

plakát

Ošetřovatel (2011) 

Nebojím se dát 4*, protože tohle byla za dlouhou dobu komedie, která dokáže pobavit a také jsem se u ní zamyslel. Vztah člověk x zvíře je tam krásně vykreslen a je zde nastíněno, že opravdu zvířata jsou na tom o mnoho lépe než někteří lidé, myslím tím zvířecí nezjištnost x lidské hloupost(krutost). Líbilo se mi jak zvířata spolu komunikovala, jak radila člověku. Jasně je to již několikrát ohrané téma, ale tady mi to přišlo tak nějak nejvíc upřímné a klidně řeknu, někdy mě to i dojalo a nebylo to tak komické. Líbilo se mi to mnohem více než nějaký trapný Sandlerovský Zohan. Hodnocení 4* a 80%.

plakát

Pravidla moštárny (1999) 

Snímek, jehož téma není zas až tak v kinematografii neobvyklé, takovýchto filmů již podle mě bylo natočeno "mraky". Ovšem jen hrstka jich dokáže zaujmout a Pravidla moštárny se mezi ně určitě řadí. Film o životě, lásce, strastech, zklamání a hledání vlastního já. Není to pro mě nějaký extra megafilm, ale musím přiznat, že na mě hodně zapůsobil. K dokonalosti mu podle mě něco chybělo, na stupnici ČSFD to je ta pomyslná 1* a proto hodnotím 4hvězdičkami a 80%.

plakát

Jsem číslo čtyři (2011) 

Pravda, že se tento film nápadně podobal Twiligh. Ne však svou upírskou tématikou, ale zasazením příběhu do prostředí, určitě i cílovou skupinou, kterou měl oslovit, herci také. Myslím si, že si tento film bral hodně ze Stmívání a hodně se jim inspiroval. Ovšem já musím říct, že pro mě byl o třídu výše než již zmíněné Stmívání. Hodnocení 3* a 60%.

plakát

Proroctví z temnot (2002) 

Kde se zjeví postava či silueta připomínající motýlího muže tam se stane nějaké neštěstí. Temný thriller o tom jak tajemné úkazy a zjevení změní život novináři ve středním věku a nakonec nejen jemu. Johne Klein novinář se náhodou ocitá v zapadlém městečku, kde se zjevuje tajemný obraz motýlího muže a nakonec zjišťuje, že se zde neocitl jen tak bez důvodu, ale, že tyto úkazy mají hodně společného se smrtí jeho ženy. Začíná tedy pátrat po příčinách a možných následcích. Velice hustá atmosféra někdy ovšem s hodně hloupým vyústěním a předvidatelným koncem. Gere mi v té roli jaksi neseděl. I přes to všechno dávám 3,5* a 75%.

plakát

Zohan: Krycí jméno Kadeřník (2008) 

Dalo by se říci, že jsem úchyl a, že mám rád úchylné filmy. Musí to mít ovšem meze. Tato komedie, ne že by byla přímo nechutná, nebo nějak pobuřující, ale prostě mi nesedla. Aby stále hlavní hrdina, mimochodem nepřemožitelný agent jež již chtěl být po smrtí a mít klid od všemožných teroristů odjel do USA aby tam dělal kadeřníka a při té příležitostí tam svým malým, ale bohatě zarostlým penisem ošu*ával vše co má více jak 50let, bylo trošku mimo. Neřekl bych k tomu ani půl slova, kdyby tuto službu nabízel krásným mladým američankám, ale starým oplzlým babkám? dávám 1* hvězdu za alespoň občasný trefný humor a druhou za dojemný happy end. Hodnocení 2* a 40%.

plakát

Ošklivka Betty (2006) (seriál) odpad!

Absolutně nezáživné, trapné, bez jakéhokoli humoru, serál alá Divoký anděl. Opakující se nekonečné zápletky v jednotlivých epizodách. S odstupem času co jsem to měl možnost vídávát (musím říct, že nedobrovolně) si říkám jak jsem to vůbec mohl udělat. Co bych ovšem pro společnost mé krásné ženy neudělal. :-) Hodnocení odpad! a 5%.

plakát

Zkus mě rozesmát (2011) 

Opravdu povedená komedie s A.Sandlerem a krásnou J.Aniston, která má vtip, originální humor, neoriginální zápletku. Některé gagy byly opravdu hodně povedené a já hodně často používal kapesník abych si setřel slzy. Sem tam se sice vyskytl humor který mi absolutně nic neříká a je pro mě až trapný (nazval bych ho tak nějak humor alá Simpsonovi). Ale to nic nemůže změnit na mém vysokém hodnocení, které si tato komedie určitě zaslouží. Je za poslední dobu co jsem měl možnost to nejlepší z tohoto žánru. Hodnotím 4* a 75%.

plakát

Collateral (2004) 

Jak Cruise nemusím, tak tady jsem si jej zamiloval. Jeho záporacká role byla dokonalá. Opravdu "mrazivá" postava. Šediny mu jen prospěly, konečně nevypadal tak tuctově jako všude jinde. Thriller o tom jak nájemný vrah T. Cruise musí během jedné noci zabít všechny důležité postavy, které by na druhý den u soudu poslaly drogové bossy za mříže a v tom všem mu nedobrovolně pomáhá prostý LA taxikář, který schodou okolností vzplane láskou k jedné z Cruisových budoucích obětí, kterou předtím svezl svým taxanem. Nakonec záporák Cruise skončí pro mě nedůstojně zastřelen v nočním metru a zamilovaná dvojice může "slavit". Tomuto dramatu nescházelo snad nic. Hodnocení 4* a 85%

plakát

Pohřben zaživa (2010) 

Psychologický thriller jehož jediným "jevištěm" je dřevěná rakev ve, které je po celou dobu zaživa pohřben hlavní hrdina, který s okolním světem komunikuje jen díky mobilnímu telefonu. Gradující atmosféra, pohled na to jak se mění chování člověka při nastálých stresových situacích. Člověk si v tu chvíli promítne celý život před očima, zauvažuje nad tím co mohl udělat lépe. Snažící se smířit se svým osudem. Film plný očekávání a naděje, končící velice smutným vystřízlivěním. Atmosféra jako na "houpačce" a můj oblíbený Ryan Reynolds. Hodnocení 4* a 75%.