Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (249)

plakát

Hrdinové ve člunu (2023) 

Užil jsem si každou vteřinu, přesto mi k plnému 5tihvěždičkovému zážitku něco trochu chybělo, jedná se o takový typický životopisný film, opravu jak podle učebnice, ale na tom není určitě nic špatného, přesto ale nějaký moment překvapení bych ještě ocenil. Ale moc prosím všechny tvůrce, obsazujte více Calluma Turnera, ten kluk má neskutečný talent a já bych si ho přál vídat více.

plakát

Jeden život (2023) 

Co napsat k filmu, který psal sám život… V první řadě musím vyzdvihnout do nebes neskutečnou Helenu Bonham Carter, která kam vstoupí tam září a neskutečně mě mrzí, že ji nevídáme ve více filmech. Film má své mouchy, někdy působí až „televizně“, ale Wintonův příběh je natolik silný že i to lze odpustit.

plakát

Němá tajemství (2023) 

Na české poměry poměrně povedená záležitost, kriminálka s afázií a urputnou tchýní, která má mnohem větší poselství. Když to takhle půjde dále, třeba se jednou český film bude podobat i tomu světovému, Němá tajemství nejsou od toho tak daleko a já doufám v nějakou mezinárodní distribuci, ať taky ve světě ukážeme, že umíme natočit film. A tchýně v podání Mileny Steinmasslové, absolutní herecká podívaná a lev udělen plným právem.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Neskutečná podívaná, už od první minuty víte, že váš čeká neskutečný zážitek. Jde opravdu o velkofilm, který si vychutnáte v kině. Tři hodiny akce a dialogů, ani vteřina promarněná, je opravdu nutné dávat pozor, ale u takového filmu člověka asi ani na vteřinu nenapadne odvrátit pozornost jinam. Neskutečný herecký výkon Cilliana Murpho, kterému jsem věřil každý pohyb, ale i zbytku hvězdného obsazení. Je otázka, jestli ještě něco lepšího z letošních filmů uvidíme…

plakát

Přišla v noci (2023) 

Musím se přiznat, hleděl jsem na to chvílema s otevřenou hubou… Absolutně herecký koncert, pro mě neznámé Simony Pekové, která ztvárnila takovou tchýni, kterou asi všichni mají jen v těch nejhorších snech a jsem opravdu neskutečné rád, že si za tento výkon odnesla sošku Českého lva.

plakát

Sex O'Clock (2023) (seriál) 

Top, možná trošku otřepaný příběh, ale nádherné lokace a famózní kamera našeho skvělého rodného Zlína to všechno vyrovnávají. Moc doufám ve druhou řadu a jsem strašně rád, že se natáčí české teen seriály a teen seriál ze Zlína je proste splněný sen.

plakát

Tancuj Matyldo (2023) 

Dávám silné 4*, kdyby to šlo dám 4,5, absolutní herecký koncert Regini Rázové, kde musela zahrát velmi silné téma Alzheimerovy choroby, za který by jsi letos lví sošku zasloužila také, bohužel konkurence byla letos opravdu překvapivě velmi silná, ale jsem rád, že po Přišla v noci, Němých tajemstvích je tu další český film, za který se nemusíme ale vůbec stydět, ba naopak.

plakát

Zimní prázdniny (2023) 

Krásný, lidský filmek s velmi příjemnou Vánoční atmosférou, nejedná se o žádnou jednoduchou vánoční komedii, ale o vánoční dramedy ze života. Moc se mi líbil mladý Dominic Sessa a nemůžu uvěřit, že se jedná o jeho první celovečerní snímek, úžasný výkon, ale nejvíce zde exceluje paní kuchařka Da'Vine Joy Randolph, která jsi svého Oscara odnesla zcela zaslouženě a spolu s mladým Angusem to pro mě byly nejlepší postavy celého filmu.

plakát

Kukačky (2021) (seriál) 

Úžasný seriál, i když jsem si konec představoval trošku jinak tak stále musím říct, že se jedná opravdu o nadprůměrný seriál, co se české produkce týká. Musím vyzdvihnout herecké výkony všech zúčastněných, hlavně dvou nejmladších, zahrát tak přesvědčivě kluka s autismem v tak mladém věku, muselo být neskutečně těžké, takže si myslím a doufám, že o mladičkém Viktorovi Sekaninovy ještě hodně uslyšíme.

plakát

Little Fires Everywhere (2020) (seriál) 

Skvělý příběh, oscarové herecké výkony, hlavně obě hlavní představitelky Reese Witherspoon a Kerry Washington předvádí opravdu herecký koncert a vůbec, celý příběh je fascinující, jak se zdánlivé přátelství může změnit v pravý opak a jak může jedna rodina změnit ostatní.