Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (249)

plakát

Vymazaný kluk (2018) 

Film byl bohužel trochu zbytečně dlouhý, hodinka dvacet by byla ideál, takže kdyby se to pořádně prostříhalo, mohlo to být super. Lucas Hedges nám opět dokázal, že je to už pan herec s velkým H, zahrál to bravůrně a já si myslím, že o něm ještě hodně uslyšíme. Co ještě musím pochválit je nádherná titulní píseň Revelation od Troye Sivana.

plakát

Zelená kniha (2018) 

Naprostá pecka, je to další film o rasismu, ale tohle téma je tu zpracováno velice dobře, nikam to člověka netlačí. Bravurní scénář i dialogy, nic nechybělo ani nepřebývalo, úžasné postavy a hlavně skvěle vybrané obsazení dvou hlavních protagonistů, Viggo Mortensen si svou nominaci na Oscara 100procentně zasloužil, neuvěřitelný výkon a v tom mu sekundoval též skvostný Mahershala Ali. Prozatím jedna z TOP letošních oscarovek.

plakát

Stážista (2015) 

Nádhera, je vidět, že je pod filmem podepsaná naše úžasná Nancy Meyers. Dále Oscarová dvojce De Niro a Hathaway, to prostě nemohlo dopadnout špatně. Skvělý scénář, perfektní herecké výkony a hlavně je to další takový feel-good movie, u kterého můžete vypnout a nechat se unášet parádním filmovým zážitkem.

plakát

Slůně v nesnázích (2017) 

Za mě nejlepší film letošního 58. ZLÍN FILM FESTIVALu. Tento film celou dobu tak lehounce plynul, že jste ani nepostřehli, že sedíte v kině a prostě jste jen zírali na plátno, co tam se všechno děje. Nádherný lidský příběh, který mě osobně velice chytil za srdce. Tento zážitek umocnilo, že jsem se před filmem vyfotografoval a popovídal si s Artem Parknsonem, se kterým následně pokračovala debata i po filmu a Art nám prozradil i nějaké zajímavosti z natáčení.

plakát

Já, Simon (2018) 

Naprostá pecka. Mladý představitel Simona Nick Robinson se z touto rolí vypořádal naprosto bravurně. Věřil jsem mu každý pohyb. Ale co je na tomto filmu je asi nejlepší je, jaká je to pohodovka, žádné přehnané drama, prostě si to tak krásně plynulo až k onomu romantickému závěru.

plakát

Oscar 2018 (2018) (pořad) 

Tak jo, další ročník za námi. Letos to bylo s nominovanými filmy opravdu bledé, opravdu nevím, co všichni na Tváři vody viděli. Za mě tam byly o dost lepší kousky. Třeba takový Wonder, který získal nominaci pouze za masky, nechápu milá akademie. Dále jsou tu Tři billboardy kousek za Ebbingem, také naprosto nedoceněný film, aspoň že ta Frances McDormand oscara dostala, tak si ho zasloužila plným právem. Dále tu máme třeba Coco, kde obě nominace (píseň a nejlepší animáč) a následné obě vítězství byly zcela zasloužené. A tolik nominací pro Get Out no... Ale jinak to šlo, večer pěkně plynule odbíhal a ani jsme se nedočkali žádného velkého trapasu, jako loni. Líbilo se mi, že jsme nahlédli trošku do oscarové historie. Bohužel Jimmy Kimmel nebyl dobrý už loni, tak nechápu co tam dělal i letos. Ještě, že mu dali tak málo prostoru. Tak zase za rok.

plakát

Mudbound (2017) 

Nebylo to úplně tak strašné, ale s tou stopáží to Dee Rees trošku přepísknul. Taková hodina dvacet a bylo by to o tisíc procent lepší. Příběh vcelku ok, rasistických filmů tu bylo ale již mnooho, takže se žádné překvapení nekonalo. Mary J. Blige si ale svou nominaci na 100 procent zaslouží. Na vítězství si ale myslím, že to stačit nebude, no necháme se překvapit.

plakát

Nit z přízraků (2017) 

Dávám, dvě hvězdičky za herecké výkony obou hlavních představitelů, po obsahové stránce to byla ovšem katastrofa, v tom filmu se nestalo vůbec nic.

plakát

Lady Bird (2017) 

Velmi zvláštní film, po herecké stránce úchvatný, bohužel po té dějové celkem nic moc. Jo a můžete mi vysvětlit proč je zde v žánru napsané komedie? Jako komedie mi to teda nepřišlo vůbec, spíš takové romantické drama s komediálními prvky. Opravdu musím vyzdvihnout herecký výkon Saoirse Ronan, která se rode Lady zhostila bravurně. Je to velmi talentovaná, mladá herečka.

plakát

Tři billboardy kousek za Ebbingem (2017) 

Nečekal jsem to, ale naprosto mi tento film vyrazil dech. Frances McDormand v roli Mildered naprosto exceluje, věřím tomu, že pro ni muselo být velmi těžké se vžít do tak náročné postavy. Musím taktéž pochválit scénář, protože dialogy Mildered, její peprný jazyk a jak vše říká všem na rovinu je naprosto dokonalé. Za mě opravdu jedno velké překvapení a naprostá spokojenost.