Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (5 355)

plakát

Abraham Lincoln: Lovec upírů (2012) odpad!

A toto bolo ako čo? Nevím, jestli mám brát tento film pouze jako výstřelek několika nadšenců? Asi budu muset. Scénář musel psát totální imbecil, který byl v celoživotním drogovým opojení. Na takovou sračku člověk často nenarazí, takže si toho náležitě cením. Všechno je špatné. Hlavním hrdinou počínaje a ubohými efekty končeje. Mezi to je napasován totálně nesmyslný a absolutně debilní příběh. Pro koho tento film točili? Ach jo, už název mě měl odradit! Solidní odpad!

plakát

Absolvent (1967) 

Vynikající Dustin Hoffman a snad ještě lepší hudební doprovod. Tím jsem vyčerpal vše pozitivní. Zbývá už jen přihlouplý děj a průměrné dialogy. Pointa se dala shrnout na úroveň krátkometrážního snímku. Komedie? - Zasmál jsem se přesně 0x. Drama? - Zůstal jsem emočně prázdným. Romantický? - Nedokážu posoudit, neboť tenhle žánr vyloženě nesnáším. Naprosto stupidní film, který mi nic výjimečného nedokázal nabídnout. A málem bych zapomněl na velmi vychvalovanou finální scénku. Slovo ,,trapná" se ani nepřibližuje. Vždy perfektní Dustin Hoffman + impozantní soundtrack asi někomu stačí k udělení 5 - ti hvězdiček. Já za to dávám hvězdičku jednu.

plakát

Absurdistán (2008) 

Vždyť to bylo milé. Takový příběh ze života. Pupkatým frajerům se nechce nic dělat a přitom by se tak hodil vodovod. Ženský jim tedy odepřou jedinou věc, pro kterou s nimi muži žijí. Absurdistán je lehce vtipný film, kde je veškerý humor postaven na absurditě, jak už ostatně název napovídá. Hlavně se jedná o velmi netradiční snímek a takové mám rád. 3*

plakát

Absurdistán (2006) 

Film nasadil tak strhující tempo, že jsem byl v úvodní půlhodince přesvědčen, že napálím plný počet. Bohužel s narůstající stopáží humoru ubývalo. Přesto mohu s čistým svědomím prohlásit, že už jsem velmi dlouho nenarazil na podobně vtipnou komedii. Humor je zde dvojí. Nápadný absurdní, který naprosto převládá a ten inteligentní, který je ukryt v pozadí a občas vystrčí růžky. Škoda těch špatných herců v hlavních rolích, protože nápad byl za všechny prachy. Vypnout mozek a bavit se mi nečinilo žádný problém. Je to vážně taková pičovinka, která se často nevidí. Zdejší budoucnost nebyla zase tak špatná a ocitnout se v ní by bylo skvělé. Bohužel, když se rozhlédnu po naší malebné republice, tak se nám tu nepěkně množí jedna opálená menšina, s níž by budoucnost rozhodně nebyla tolik růžová, přitom po stránce intelektu jistě podobná.

plakát

...a bude hůř (2007) 

Nikdy jsem si neuměl představit, jak u nás probíhal konec 70. let s komunitou hippies a nikdy jsem si neuměl představit barevné hippies v kombinace se stupni šedi na 16mm formátu. Tohle mé dvojité poprvé ovšem dopadlo nad očekávání dobře. Trošku mi bylo proti srsti to, že tam kde já jsem viděl ztroskotance, výpitky a feťáky, tak se mi režisér snažil nakecat, že se dívám na revolucionáře a poslední naději lidstva. Každopádně ta aura neherců zajistila snímku velmi neotřelou, originální a především syrovou atmosféru, kde nad jejich chybějícím talentem snadno mávnete rukou. Navzdory tomu, že jsem sledoval partu lidí, se kterou nedovedu sympatizovat v době, se kterou nedovedu sympatizovat, tak výsledkem je velmi sympatický snímek s nesmírně tísnivou atmosférou plnou ryzí beznaděje. Nikolaev mi jako tvůrce sedí a tenhle film se mu také povedl. [76 %]

plakát

Ace Ventura: Zvířecí detektiv (1994) 

Nejsem si úplně jistý, kam film zaškatulkovat. Film je hrozně divný. Jim Carrey hraje sám sebe v tom nejklasičtějším podání. Za srdíčko mě bohužel absolutně nechytnul příběh, který je příšerný. Většina stopáže je vyskládána na absolutních trapnostech a přestože mi je podobný styl humoru velmi blízký, tak si nějak nemohu vzpomenout, že bych se alespoň jednou pořádně zasmál. A vlastně ani těch drobných posmání jsem nezaregistroval mnoho. Kdybych chtěl být hodně hodný, tak bych snad 2* vykouzlil, ale vzhledem k tomu, že jsem hrozně zlý a bezcitný, tak zůstanu u hvězdičky jediné.

plakát

Acid House (1998) odpad!

Naprostá hovadina ze všech největší, která se svojí debilitou může někomu líbit. Scénka s bohem je prvotřídní a v tomhle pošahaném filmu mi prostě překáží. Vrchol demence minulého století.

plakát

Adamova jablka (2005) 

Pokud přetrpíte úvodní 20 minutovku, tak se dá očekávat, že se vám film bude líbit. Začně nabírat na hloubce, začnou se otevírat 13. komnaty a hlavně se začne konečně něco dít. Do toho všeho přikápne velká kapička toho mysteriózna a je o zábavu postaráno. Příliš se pravděpodobně nenasmějete. Jen málo vtípků je dovedeno až do velmi tmavě černého humoru. Nevím co přesně se nám pokusil pan režisér prostřednictvím tohoto filmu sdělit. Třeba vůbec nic. Zklamaný rozhodně nejsem, ale když tu člověk zahlédne 84 %, tak zkrátka čeká něco víc. Na komedii to bylo málo vtipné, na drama málo dramatické. Vidím to na takové pěknější 2*.

plakát

Addamsova rodina (1991) 

Film nevyniká vtipností, ale rozhodně každého diváka potěší spíše svojí maximálně pohodovou atmosférou. Kdopak by si podobné sousedy nepřál? Moje hodnocení nebude tak vysoké, jak by být mohlo pouze z toho důvodu, že mi film unikal celé dětství, takže nedostal možnost mi přirůst k srdci. Černý humor nasadil celkem nízké hranice, ale ono se nedá moc divit, neboť je to typický rodinný film. Film je servírován s noblesou. Pár momentů stojí za to, ale spíše hodnotím takový celkový dojem. Netroufám si nic velkého vytknout. 3*

plakát

Addamsova rodina 2 (1993) 

Pokračování se nese v rytmu jedničky a je neméně dobré. Příběh se mi nezdál až tolik zajímavý, ale humoru se z filmu podařilo vytřískat více. Děti nemají chybu. U dětí není až tak obvyklé mluvit o hereckých výkonech, ale to co předvádí Christina Ricci nemá chybu. Dětský tábor je perfektní, zbytek ujde. Úžasný film pro celou rodinu. 3*