Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Romantický

Oblíbené filmy (10)

Anglický pacient

Anglický pacient (1996)

Strhující nezapomenutelné drama s vynikajícími herci. Je to příběh o milostném vzplanutí vojáka ke vdané ženě v době války v severní Africe. Čím více se prohlubují jejich vzájemné city, tím více si oba uvědomují, jaký to může mít dopad. Zakázaná láska zkrátka nemá šanci přežít a vyústí v tragický konec.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Geniální film Roberta Zemeckise s vynikajícím Tomem Hanksem, pro kterého tento film znamenal životní roli. Velice dojemný příběh o obyčejném prosťáčkovi, který navzdory svému handicapu prochází životem a přitom zasahuje do dějin Ameriky.

Karamazovi

Karamazovi (2008)

Vynikající film. Ivan Trojan podává strhující výkon, ale výborní jsou i ostatní herci. Líbilo se mi zasazení divadelní hry do továrního prostředí v Polsku, kde skupina herců Dejvického divadla zkouší divadelní hru Bratři Karamazovi. Je to velice emotivní film. Ve filmu mi pouze neseděla ta vsuvka s polským dělníkem, což ovšem nesnižuje kvalitu filmu.

Nouzový východ

Nouzový východ (2008)

Silné emotivní drama. s vynikající Kate Winslet a dobrým Leonardem di Capriem. Kate a Leonardo po úspěšném Titanicu opět spolu a opět na výbornou. Hlavní hrdinka April žije ve stereotypním manželství se slabošským Frankem. Každodenní starost o děti a péče o domácnost ji ale ubíjí. April má své touhy a plány a sní o kariéře herečky. Ráda by se odstěhovala do Paříže, kde by mohla pro sebe najít uplatnění. Frank sice také není spokojen se svým životem, nebaví ho jeho nudná práce v kanceláři, přesto se nedokáže rozhodnout, co vlastně chce. Čím víc se začíná vzdalovat vysněná Paříž, tím víc se začíná hroutit společný vztah a všechno směřuje k nezadržitelnému konci. Film mapuje Ameriku 50. let a život na předměstí.

Pelíšky

Pelíšky (1999)

Vynikající film Jana Hřebejka o časech hluboké totality. Ve filmu se sešla plejáda předních českých herců s nezapomenutelným Jiřím Kodetem. Ve filmu je spousta vtipných scén, nejlepší z nich je podle mě ta s těmi umělohmotnými lžičkami (kde udělali soudruzi z NDR chybu?). Pelíšky společně s Pupendem a Musíme si pomáhat řadím mezi nejlepší filmy Jana Hřebejka. Jeho další tvorba mapující současnost, až na pár vyjímek (např. Horem pádem, ale líbil se mi i Medvídek), už není tolik zdařilá.