Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Romantický

Zajímavosti k filmům (33)

Pán času

Pán času (2005) (seriál)

Představitel Dvanáctého Doktora Peter Capaldi se již v seriálu jednou objevil. Konkrétně v epizodě Ohně Pompejí jako otec rodiny, ke které Doktor docestuje. Tento fakt podporuje teorii, že na sebe Doktor při regeneraci bere podobu někoho, koho už potkal. Také se jedná o stejnou epizodu, ve které se objevila i Karen Gillan v roli věštkyně Miry ještě předtím, než byla obsazena do role Doktorovy společnice Amy Pond. Capaldi se objevil i v seriálovém spin-offu Torchwood (od r. 2006) v roli Johna Frobishera.

Chicago

Chicago (2002)

Billy Flynn (Richard Gere) na konci písně "We Both Reached For The Gun" pije sklenici mléka, zatímco doznívá jeho hlas. Je to odkaz na loutkáře, kteří při vystoupení pijí sklenici vody či mléka, aby činili dojem, že doopravdy mluví loutka.

Chicago

Chicago (2002)

Překlad proslovu maďarské vězenkyně Hunyak (Jekatěrina Ščelkanova) v písni "Cell Block Tango" je: "Jak jsem se tu ocitla? Říká se, že můj slavný milenec držel mého manžela, zatímco jsem mu uťala hlavu. Ale to není pravda. Jsem nevinná. Nevím proč Strýček Sam tvrdí, že jsem to udělala. Snažila jsem se to vysvětlit na policii, ale oni mi nerozuměli."

Pán času

Pán času (2005) (seriál)

Barva motýlku Jedenáctého Doktora (Matt Smith) se liší dle toho, zda cestuje do minulosti, nebo do budoucnosti. Při cestě do minulosti má barvu modrou, při cestě do budoucnosti pak červenou.

Pán času - Velký třesk

Pán času - Velký třesk (2010) (epizoda)

Producentka seriálu Beth Willis uvedla: "Steven se mi zmínil o fezu ještě předtím, než epizodu napsal. Řekl: 'Přemýšlím, že by ve 13. epizodě mohl mít na sobě Matt (Jedenáctý Doktor) fez.' Brada nám spadla málem na zem. 'Fez? Děláš si srandu, dát Mattovi fez? Jestli Mattovi nasadíme fez, Matt ho už nikdy nesundá. Bude ho chtít mít všechny další série. Bude ho mít přilepený k hlavě. Bude ho nosit i ke svému civilnímu oblečení. To bude noční můra.' A on odpověděl: 'Ne, mám rafinovaný plán. Hned jak se k fezu dostane, tak fez zničím.'"

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007) (seriál)

V prvních epizodách 6. série nevidíme pravou ruku Amy (Mayim Bialik) kvůli tomu, aby se zakrylo zranění, které její představitelka utrpěla po srpnové autonehodě.

Temný rytíř povstal

Temný rytíř povstal (2012)

Studio Warner Bros. po tragické události při premiéře filmu v Denveru oznámilo, že stahuje z kin upoutávku na film Gangster Squad (2012), která promítání filmu předcházela. V závěrečné pasáži více než dvouminutové traileru totiž skupina zločinců začne v kině skrz filmové plátno střílet do řad diváků.

V jako Vendeta

V jako Vendeta (2005)

Vzhledem ke skutečnosti, že maska, kterou V (Hugo Weaving) nosí, je ustředním symbolem filmu, dali si na ní tvůrci opravdu záležet. Snažili se nalézt správný úsměv, který nemohl vypadat jako skutečný lidský výraz (pomohli si i tím, že obličej vytvořili symetrický, což lidská tvář není) a zároveň chtěli, aby maska nepůsobila zle, přitom však trochu hrozivě. Problémem také byla barva – nepřáli si ani moc bílou ani moc žlutou. Nakonec vytvořili přes 40 masek, které přesně seděly na hercův obličej. Existovaly tři typy, každý pro jiné osvětlení. Některé byly vytvořeny přímo aby mohly být zničeny (např. ve scéně, kdy V mrští maskou o zrcadlo). Pro scény, v nichž vystupuje větší počet maskovaných postav, bylo vytvořeno celkem 500 plastových masek.

Profesionální lháři

Profesionální lháři (2012) (seriál)

Seriál je natočen na motivy knihy Martina Kihna „House of Lies: How Management Consultants Steal Your Watch and Tell You the Time“, v překladu „Dům lží aneb jak konzultanti pro vedení firmy ukradnou vaše hodinky a řeknou vám kolik je hodin“.

50/50

50/50 (2011)

Auto Kyla (Seth Rogen) má poznávací značku YVR 515. YVR je kód letiště ve Vancouveru, odkud Seth Rogen pochází.

Vzhůru do oblak

Vzhůru do oblak (2009)

Vzhled malého průzkumníka Russella (Jordan Nagai) byl vytvořen na základě podoby jistého 32letého zaměstnance studia Pixar.

Nadějné vyhlídky

Nadějné vyhlídky (2011) (seriál)

BBC se rozhodla natočit ku příležitosti dvoustého výročí narození spisovatele Charlese Dickense několik tématických seriálů a dokumentů. Třídílná série Nadějné vyhlídky pak je jedním z nich.

Nadějné vyhlídky

Nadějné vyhlídky (2011) (seriál)

Harry Lloyd, představitel Herberta Pocketa, je ve skutečnosti potomkem Charlese Dickense, autora knižní předlohy.

Návrat do budoucnosti III

Návrat do budoucnosti III (1990)

Martyho (Michael J. Fox) hod kovovým obalem od koláče s nápisem Frisbie's Pies odkazuje na vznik sportu frisbee. Firma Frisbie Pie dodávala své koláče v kovových vaničkách na Yale, kde si s nimi pak studenti po snězení házeli. Nepřesností však je, že firma začala péct koláče až v roce 1887.

Dexter

Dexter (2006) (seriál)

Když někteří fanoušci seriálu potkají Michaela C. Halla (Dexter) na ulici a chtějí se s ním vyfotit, tak po něm požadují, aby dělal, jako že je vraždí.

Nová holka

Nová holka (2011) (seriál)

Díky vysoké sledovanosti se rozhodla produkce natočit sérii o čtyřiadvaceti epizodách, což je o jedenáct více, než původně zamýšleli.

Reklama