Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (117)

plakát

Čtyřicítka na krku (2012) 

Pohodová dospělácká komedie o manželském páru smiřujícím se se čtyřicítkou, dětmi, rodinnými vztahy, a problémy v práci. A Leslie Mann je úžasná. 75 %.

plakát

Dallas (2012) (seriál) 

Po závěrečném, desátém dílu 1. série mohu říct, že si seriál zachoval úroveň a hlavně je důstojným pokračováním seriálu původního. Herci z původní série jsou skvělí, bez nich by seriál neměl šanci. A J.R. je prostě J.R. jako byl vždy. Druhá série byla právě odsouhlasena, takže se těšme na další díly.

plakát

DARYL (1985) 

Připomněl jsem si dětství v 80. letech. A i po těch 27 letech od natočení je to pořád velmi dobrý film.

plakát

Deadpool (2016) 

Celkem vtipná parodie se spoustou odkazů na další filmy a hlavně komiksové superhrdiny. Dávám pěkných 80 %. Jediné, co mi opravdu dost vadilo, byl překlad do českých titulků. Téměř všechny jmenné odkazy na většinou američanům známé postavy byly změněny na jiné, které, patrně dle názoru překladatele nebo objednatele, budou nám známější. A co bylo ještě horší, byly kompletní změny spousty metafor a hlášek. Tam si autor titulků vymýšlel, co ho napadlo, překrucoval a hodně zjemňoval, alespoň co jsem stihl zaregistrovat. Viděno v kině.

plakát

Diktátor (2012) 

Obvykle jsem velmi náročný divák, ale tenhle film mě prostě bavil od začátku až do konce. Vtipy začínají už v prvních scénách a jednoduše vydrží. Už dlouho jsem se v kině tak nepobavil, jako při sledování tohoto kousku, všem mohu jen doporučit. Dneska zapomenu všechno ostatní a dávám 95 %.

plakát

Dokonalý podraz (2008) (seriál) 

Stejné jako Hustle a přece to není Hustle. Hustle je ze staré školy, má svůj šarm, styl a metody. Tohle jsou zloději pracující na podobné bázi, ovšem jsou to moderní podvodníci, využívají nejmodernější techniku a metody. Přesto poměrně dost povedené.

plakát

Drtič kostí (2009) 

Je to spíš taková tragikomedie. Pohled na jednu venkovskou rakouskou rodinu, spolupracovníky a další účastníky vtáhlé do jejich problémů a akcí. Herecké výkony jsou místy velmi dobré, film taktéž velmi zábavný, pokud ovšem máte něco pro rakouskou kinematografii a víte něco o tom, jak se v Rakousku žije. 90%

plakát

Fm (2009) (seriál) 

K nejlepším britcomům to má ještě dost daleko, ale i tak pěkně pobaví a má to svoje okamžiky. Uvidíme, jak to půjde dál, zatím 75% (po první sérii)

plakát

Gary Unmarried (2008) (seriál) 

Překvapivě dobrý sitcom, některé epizody sice nejsou tak vtipné jako jiné, ale některé jsou zase skutečně velmi povedené a člověk se u nich hodně nasměje. 80%

plakát

Gran Torino (2008) 

už v mém hodnocení filmu Changeling jsem vychvaloval režii Clinta Eastwooda, za tenhle film ho patrně nemine soška. Hereckým výkonem ovšem dokázal taktéž velmi mnoho. Celkově se jedná určitě o jeden z filmů, které budou letos v pomyslné top 5, nejsem jím však tak velmi nadšen, jako někteří ostatní, kteří ho považují za absolutního favorita. Několik věcí ve filmu odporuje charakteru hlavní role a předešlému ději, pokud se divák vžije do role Walta Kowalskiho, zjistí, že to místy opravdu drhne a že by to ve skutečnosti bylo asi trochu jinak. Je škoda, že na to nepřišel sám Eastwood, protože tento film měl opravdu velký potenciál stát se tím letošním NEJ, kterému by se nedalo vytknout vůbec nic. Přesto mu dávám 95%