Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Horor

Recenze (554)

plakát

Elektra (2005) 

Nenáročná řezačka s několika slabšími momenty - to jsou ty, kdy se film snaží vymyslet něco komplikovanějšího než souboje klaďasů a záporáků. Dokud tam lítají nože, hvězdice a dýky, tak je to jednoduchý, vcelku zábavný snímek. Když se ale snaží vymyslet něco složitějšího, ihned mi dochází, jak je ten film tupý.

plakát

Elena Undone (2010) odpad!

- Pojďme natočit film téměř o ničem, s obyčejnými tvářemi, stokrát opakovaným manželským trojúhelníkem. Dáme tam manželku, která se hádá se starým, pak se vyspí s někým jiným a najednou si uvědomí jak je nešťastná a že už bez té nové známosti nemůže takřka žít. On to samozřejmě zjistí. Ona to ani nepopře a ještě jemu, sobě i divákům vysvětlí, že to není děvka a že je to tak lepší. - Ses zbláznil, kdo se na takovou kravinu bude dívat a kdo tomu uvěří? - Dáme tam lesby! - Dobrá, jde se natáčet..

plakát

Elitní jednotka (2007) 

V BOPE se s tím neserou - ani nemůžou. Zabij nebo budeš zabit, to je zřejmě jedno z hlavních pravidel života ve slumech. A toho se drží i film, který věrně zachycuje drsné prostředí podsvětí Ria a jejich stejně tak drsné soupeře. Výcvik je taky naprosto úžasně podán - žádné hecování, žádné hrdinské výkony šamponů. Jen tvrdá selekce a snaha vykopnout ty, kteří by stejně dlouho nepřežili. A pak už jen boj se zločinem. Nebo spíše jednotlivé bitvy této dlouhodobé války. Žádné stížnosti na policistu, že pouta byla nasazena trochu ztuha a proto bude podezřelý propuštěn, stejně jako chudák policista. Ani dlouhé debaty o tom, zda třikrát postřelený policista má už konečně právo opětovat palbu, aby nebyl nařčen z nepřiměřeného použití síly. Jen ten dlouhý, drsný boj, na jehož konci je zpravidla pár mrtvých - když to jde dobře, budou mrtví jen na jedné straně, když to jde blbě, bude následovat krásný pohřeb a pomsta kolegů..

plakát

Elitní jednotka 2: Vnitřní nepřítel (2010) 

Mám velmi smíšené pocity. Kdyby to byl první díl, bylo by to za plný počet. Takto mám ale v paměti jedničku a dvojku trochu nechápu. Nevím jak věrně to zachycuje situaci, ale dělá mi problém oblíbit si dílo, které svou podstatou podkopává předchozí díl. Všechno z jedničky je totiž buďto mrtvé nebo zkorumpované. Pouze pár jedinců zůstává, aby čelilo všem zločincům na všech frontách. Už to samo o sobě je vcelku pitomé. BOPE se rázem proměnilo (během tří let?) ve stejně prohnilou skládku, jakou byly řady obyčejné policie a všechno to, co jsme se dozvěděli v prvním díle - o tvrdé selekci, eliminaci zkorumpovaných jedinců, pomstě za padlé kamarády, už neplatí. Zbývá jen totální chaos, bodání se do zad, vraždy kdy a kde se zamane a několik kovbojů, kteří věří ve spravedlnost. Opravdu bych rád věděl, jak blízko skutečnosti oba filmy jsou a co z toho je pravda. Nedělám si iluze o mnoha ozbrojených složkách, zvláště tedy některých států, kteří by měli šířit po celé zemi mír a být v podstatě bezchybní, na druhou stranu - zrovna BOPE se prezentovalo v prvním díle jako jednotka, která by mohla mít budoucnost.

plakát

Elitní kurýrní služba (2011) (TV film) 

Pozor! Kurýr není kurýrem! Už jsem se skoro těšil na Stathama (jelikož v programu zákeřně lákali kratším názvem) a namísto toho přišel typický německý výblitek s trochou německé romantiky, německé akce, ubohým dějem a směšným zakončením.

plakát

Elvíra - strašidelný zámek (2001) 

Čekal jsem hrůzu ale naštěstí se nekonala. Možná trochu jednodušší humor, ale na to si člověk zvykne.

plakát

Emilie Richards - Nový Zéland navždy (2010) (epizoda) odpad!

Německá romantika po stopadesáté. Richards, Lindström, Pilcher,... od každého jsem vytrpěl jeden kousek, abych mohl zodpovědně pomlouvat. Ale asi na to nedojde, protože ani za tu kritiku mi podobný kraviny nestojí. Tak snad jen varování pro ostatní ... hodina a půl koukání do zdi je mnohem účelněji strávený čas! PS: A to se někteří smáli úrovni Ženy za pultem :D

plakát

Enderova hra (2013) 

Co to má být? Snad pohádka pro děti o tom, jak mimozemšťané zabíjeli miliony lidí a je třeba je silou vyhladit? Nebo sci-fi akce o Mikulášových patáliích v trochu zvláštní škole? Opět je tu snímek, který má zřejmě zaujmout všechny generace - jinak řečeno splácanina. Starší tu přece mají Hvězdnou pěchotu a ne nějakou školku s připomínkou o oddělených sprchách, která působí spíš perverzně, v lepším případě komicky, u desetiletých dětí. (Mimochodem hvězdná pěchota problém oddělených sprch neřešila :) No a děti zase mají Harryho Pottera, kde se vyvolený učí jak zamést se zlem nebo Stmívání, kde se vyvolená učí jak si vybrat mezi tím bez trička a tím fosforeskujícím. Tady mají všichni všechno a nikdo nic. Jsou tu akční scény namíchané s doučováním géniů a mezi to se ještě nacpe nějaký pokus o vysokou psychologii, která tkví v jednom Joffreym s napoleonským komplexem, v chápajících dívkách a v jednom vyčuránkovi. Zbytek vyplňují drsné proslovy, které působí komicky i od stokilových zjizvených vojáků, natož potom od zástupce školní družiny.

plakát

Eros (2004) 

Divný - to je asi nejvhodnější slovo pro stručné hodnocení tohoto třídílného, nesouvisejícího pokusu bez myšlenky. Rozhádaný chlápek se svojí ženou si zajdou do restaurace. Jemu chybí sex, jí chybí podprsenka (nic proti, to bylo to jediné, co film oživilo). Chlap si zajde za jinou - jak to tak ve Francii chodí, tak stačí zaklepat a ženská se svlékne bez přemlouvání. Ona to řeší tím, že běhá po pláži a když konečně dojde na nejzajímavější část příběhu, tak konec. Druhý příběh nestojí za zmínku vůbec a třetí (s přivřením všech očí) táhne hodnocení mírně nahoru (lépe řečeno - vyhrabává film z odpadu).

plakát

Eurotrip (2004) 

Už chápu, proč si myslí, že jsou středem světa. Pár vtipů se jim povedlo, za to taky ta hvězda, druhou bych mohl přidat za všechny holky, co odhodily svršek, ale potom, jaký popis Evropy film ukazoval, se mi nechce.