Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Horor

Recenze (554)

plakát

Hunger Games: Síla vzdoru 1. část (2014) 

To mám jako čekat celou hodinu na to až holka sundá lukem stíhačku a pak čekat další hodinu až se zase bude něco dít? Ale vlastně - je to "Hunger games" a je tam Katnys Evrdýn, takže vše odpuštěno ... 5 hvězd!! Starving games stále vedou na plné čáře a jedna replika od Can'tmiss Evershot pohřbí celou tuhle ubohou nasérii.

plakát

Hunger Games: Vražedná pomsta (2013) odpad!

Zvláštní styl hodnocení se tu ujal. Tak se přizpůsobím a půjdu také do extrémů.. proto ten odpad. Nesympatická a poměrně tupá hrdinka mi moc možností k jinému hodnocení nedává. Má potíže pochopit jednoduché a následně mudruje nad smyslem života a chce plánovat světový převrat (nebo žít tak jak jí radí, aby nikoho neohrozila? nebo utéct se svým přítelem? .. ono je to vlastně jedno). A protože děcka se chtějí chovat dospěle, tak k ní přidáme manželský trojúhelník a máme o největší dilema postaráno. Někteří tvrdí, že je to výrazně lepší než jednička. Vzhledem k tomu, že prvních 50 minut jsou jen přetvořené vzpomínky na minulý díl a poté začíná opět první díl, tak bych nic podobného netvrdil. Tolik zbytečných minut se opravdu nevidí. Téměř celá první hodina by se dala shrnout do dvou vět a potom? Naše bojovnice je opět zvolena, náš hrdina je opět zvolen, opět odjíždějí s Lady Gaga do Kapitolu, kde se opět chvíli předvádějí a pak opět zápasí, utíkají a hlavně křičí - při každé příležitosti - ale nejsou tak roztomilí jako Jirka Luňák ani tak drsní jako Mel Gibson, spíš směšní - jako náctiletí drsňáci ve filmu. Předtím ještě zařadíme dojemné scény z chudinských čtvrtí, trochu toho řezání do davu, zkrátka to, co už tu jednou bylo, včetně tříprstého hajlování a máme tu "další" díl.

plakát

Hurá na Francii (2013) 

Možná je to inspirováno Boratem, možná to není nejoriginálnější a možná bych musel být Frantík, abych si všechno patřičně užil, ale i tak jsem se výborně bavil. Humor totiž není tak docela stejný jako v Boratovi - tenhle je lepší, zábavnější a snad i trochu inteligentnější - spíše než Borata bych tu viděl Diktátora. Nebyla tam dlouhá hluchá místa, nebyly tam zbytečné komplikace - jen prostý zábavný příběh o dvou Tabulistech a zážitcích z Francie. Oblíbená scéna - sexy reportérka a přihřátej strážník :) a spousta dalších.

plakát

Hvězdná brána (1997) (seriál) 

Mám drobné dilema, zda snížit hodnocení nebo ne. Kult to bude a už jím zůstane, ale s postupem času se mi přestávala líbit ta linie příběhu v duchu: "americká armáda je nejlepší na světě - co říkám na světě - v celém vesmíru, pouze oni mohou zachránit svět, pouze oni mají pravdu a jen oni jsou vzorem šlechetnosti a statečnosti". To je první a nejzásadnější chyba, která mi čím dál více leze na nervy. Ta druhá se týká Antiků - udělali z nich nejmocnější tvory, úžasné bytosti a přidali jim takové schopnosti, že se všem ostatním o nich může jen zdát, jenže když už se konečně v seriálu některý objeví tak buďto nic dělat nesmí nebo se ho do dalšího dílu zbaví. Až příliš často se opakuje ten motiv: to nesmíme, s tím vám nepomůžeme nebo - musím odejít, mějte se tu hezky. Naštěstí ten "zbytek" zůstává takový, jaký si ho pamatuji už od svého dětství - zajímavý, propracovaný, zábavný seriál. Je znát, že se na něm podíleli i myslící lidé a tak nejde jen o tupou akci nebo lacinou komedii. Nanejvýš v pár dílech o zmíněnou nazelenalost mozků a přehnaný patriotizmus, ale s tím se dá srovnat. Velká výhoda je vyrovnanost sérií - díly se většinou neopakují a když odejde Jack a dorazí za něj výrazně horší a o dost méně zábavná náhrada, objeví se zase Vala - má nejoblíbenější postava celého seriálu.

plakát

Hvězdná brána: Archa pravdy (2008) 

Před shlédnutím tohoto snímku je třeba vidět alespoň poslední dvě série seriálu. Pro fanoušky této seriálové legendy je to krásné zakončení a vyřešení všeho nezodpovězeného, co se týká Oriů. Vizuální efekty, které provázely diváka celým seriálem si udržely svůj standard. Valla (Claudia Black) klasicky hlásí a Teal'c (Christopher Judge) klasicky mlčí .... Vskutku! Soundtrack taky stojí za to. Zklamáním byl pro mě akorát dabing -těžko si zvykat na jiné hlasy, když vás provázely více než dvěma stovkami dílů ale i tak 5*.

plakát

Hvězdná brána: Atlantida (2004) (seriál) 

Opět mám problém s hodnocením. Když se vyhnu srovnávání s SG-1, tak bude hodnocení velmi dobré. Když se mi ale začne vnucovat porovnávání mezi postavami Johnova a Jackova týmu, tak jsou Atlanťané rozdrceni jako malá děcka. Sheppard je pak oproti Jackovi pouze rádoby vtipný a rádoby akční. Carterová či Daniel mají oproti Rodneymu něco víc než jen tu jeho genialitu. Teal'c svým jediným 'vskutku' setře veškeré herecké snažení toho odredovaného drsňáka a Teylny rádobydramatické pohledy mi po pár epizodách byly k smíchu a uronil jsem slzičku za Valu a její půvab. Mnoho dialogů je tak předvídatelných a tuctových, mnoho scén jak vystřižených z béčkových akčních trháků. Vadila mi také hloupost a naivita, která někdy bila do očí, někdy jen odporovala zvykům z SG 1. Jeden drobný příklad za všechny - už poněkolikáté akční scéna, ve které hrdinům dochází potřebná energie (což je vlastně náplní všech 4 řad) a na to Rodney: "Abych to zkrátil ... Máme zapnutých spoustu systémů, které nepotřebujeme a které nám užírají spousty energie." || A Tayla dostane skvostný nápad: "A nemůžeš je vypnout?" || Rodney: "Počkat! Možná jo.." || Soundtrack (nepočítaje úvodní znělku) nevýrazný. Na závěr tedy - hodnocení SG 1 > 5*; SG A > 2*; ale jako samostatný seriál je to stále nadprůměr > 3*

plakát

Hvězdná brána: Hluboký vesmír (2009) (seriál) 

Navážu na hodnocení od Djkoma - ten potenciál v hrstce lidí přežívající v izolaci a neznámém prostředí antické lodi byl dokonale promrhán. Už ten první díl se blížil spíše reality-show než Hvězdné bráně, jak jsme na ni zvyklí. Pár příkladů za všechno: už při vstupu na loď se náš doktůrek Rush projevuje jako psychopat, když s úsměvem sleduje, jak se lidé řítí bránou a na druhém konci padají na zem a zraňují se. A když se vám hlavní postava zprotiví hned na začátku, pak je těžké si takový seriál oblíbit. Tím tahle blbost ale bohužel nekončí - přišly další chvilky - jako když se Rush provolal za velitele a i když si to všichni mohli ověřit, tak se radši budou hádat dál. Pro další pitomost ani nemusím opouštět úvodní díl - jistá nesympatická Asiatka považuje za prioritu ustanovení válečného soudu, když se v této strašlivé situaci, kdy ani nevědí kolik mají jídla, vody, vzduchu, zajímá především o to, zda jeden poručík nebyl před zničením planety ve vazbě. To už jsem se neudržel a asi měsíc mi trvalo než jsem pustil další díl. Opravdu Vyvolení hadr. Namísto klasického řešení technických a jiných obtíží tu jsou spory, hádky, těhotenství a utváření skupinek podle toho, kdo se s kým zrovna baví. Abych to shrnul - U Hvězdných bran platí to, že každá inovace je jen k horšímu - odpovídá tomu i počet dílů - zatím co stará dobrá pětihvězdičková SG-1 měla deset řad, tak Atlantida už jen pět a na tohle už se nikdo nemohl dívat po dvou ubohých řadách. Pokud bych to hodnotil jen v rámci těchto třech seriálů, pak by toto za promrhanou příležitost a zneužití dobrého jména dostalo maximálně odpad, ale celkově znám i horší, takže...2* ;-)

plakát

Hvězdná brána: Návrat (2008) 

Stejně jako Ark of truth, která je krásným zakončením 9.a 10. série a zpečeťuje osud Oriů, Continuum uzavírá kapitolu Goa’uldů. I v mém hodnocení se tyto dva filmy neliší. Problém tohoto filmu může spočívat v náročnosti na pochopení děje (stroj času může nadělat pěknou neplechu nejen ve filmovém světě), proto je většinou zapotřebí shlédnout film vícekrát. Na rozdíl od prvně zmiňovaného filmu se v tomto diváci dočkali všech hlavních postav ze seriálu. Dabing se povedl také mnohem víc a seriáloví nadšenci budou zato rádi. 5*

plakát

Hvězdná pěchota (1997) 

Když člověk vypne mozek, tak se to dá i zvládnout. Některé pasáže jsou ale opravdu náročné - vždyť je to z části výcuc toho nejblbějšího z amerických akčních filmů. Jako satiru bych to možná bral, ale to by tam muselo být více narážek, případně filozofických pasáží (jako v knize, kterou jsem ale moc rád neměl) a ne jen jakýsi obrázek zelených mozků a armádní propagandy.

plakát

Hvězdná pěchota: Invaze (2012) 

Výborné zpracování - pokračování předlohy. Toho, kdo četl knihu potěší, že na rozdíl od jiných dílů jsou tu vcelku věrně zachyceny i postavy z knihy (Rico, Ibanezová). Děj je taky lepší než v té reklamě na válku z roku 97. Jediné, co mi trochu vadí je ta animace jako taková. Nejsem nějaký příznivce 'kreslených' filmů, ale kdyby to samé bylo s živými herci, mělo by to bezpochyby 5*. Takhle si tu jednu šetřím pro ten příští díl. Bude-li tomuhle alespoň trochu podobný, budu velmi spokojen.