Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Horor

Recenze (554)

plakát

Ďáblova bible (2008) (TV film) 

Krásný dokument. Doporučuji už kvůli nepříliš známému tématu (což je vzhledem k tomu, jak se nás to týká, velká škoda). Jen je smutné, že nám to ti švédští kleptomani nechtějí vrátit..

plakát

Svatby pana Voka (1970) 

Velmi vydařená komedie. Možná nesrší vtipem v každé minutě, ale ten, který tam je, si do mého srdéčka cestu našel. A to i navzdory tomu, že pan Kopecký mezi mé nejoblíbenější herce té doby nepatří. Film je i přes zvolené téma velmi decentní, ale není to ta zbytečná prudérie, naopak - je to jen vkusnost, která mnohým konkurentům chybí. Také atmosféra je naprosto úžasná a postavy rovněž. Kromě opravdu půvabných dam vynikal především císař. Ten jeho klidný hlas je něco naprosto úžasného. Oblíbená hláška: -"A pak jsme je vylákali na pahorek, abychom je pokřtili." -"A oni se dali?" -"Nikoli, milosti, ale my jsme je stejně pokřtili."

plakát

Americká krása (1999) 

První co mne napadne je hudba - kdo by neznal tu úžasnou melodii, která se k filmu naprosto dokonale hodí (a to ani neumím popsat proč). Příběh sám je plný kontrastů - především mezi úvodem a závěrem. Kromě života a smrti, což mne na konci naprosto uchvátilo, je tam spousta dalších protimluvů a zvratů. Od zkušené panny přes homofóbního teplouše až k rebelujícímu slušňákovi. Jen to druhé spojení se mi nelíbilo. Spíše to působilo jako reklama čtyřprocentní menšiny, kterou následně převzal Ken Park. Co se ale týká té ústřední spořádané rodinky, tak tam je její pravý obraz doveden k dokonalosti. Nejoblíbenější postavy jsou samozřejmě otec K.Spacey, dceřina kamarádka M.Suvari a ta málomluvná matka od sousedů A.Janney.

plakát

Nezvratný osud (2000) 

Tady to vše začalo a tady to i skončilo - jak jejich životy, tak veškerá nápaditost a hororovost. Velmi originální a vcelku nápaditý film, na kterého navazují absolutně nenápadité a neoriginální sequely. ostatně i ty postavy mi připadají o třídu výš než v ostatních dílech. Shodou okolností je tou jedinou postavou z dalších dílů, která mne opravdu zaujala a která byla úžasná, postava z tohoto dílu.

plakát

Tombstone (1993) 

V konkurenci legend musím říct, že tahle příliš nezaujme. Vcelku obyčejný příběh, který i přes poměrně kvalitní zpracování zůstává obyčejným. Ani to "poměrně" tam není náhodou - hudba zůstává pouhým pozadím příběhu, ne nesmazatelnou vzpomínkou ani drsné pohledy už nejsou tak drsné, jako za časů Harmoniky. Ze dvou hodin bylo nejzajímavějších posledních 30 minut poctivé westernové řezačky - zbytek nadprůměrný.

plakát

Wasabi (2001) 

Někdo si vybaví Leona, já zase 96 hodin. A Wasabi (i přes to, jaké hodnocení zde má) z tohoto souboje vychází jako vítěz. Jednoduše proto, že zábavné pojetí je zkrátka lepší než akční thriller. Teď mi všechny ty poučky o mobilu, technická udělátka a to rádobyrealistické pojetí připadá jako hloupost a zbytečnost. Jde to přece udělat i tak krásně a s nadhledem..

plakát

Croodsovi (2013) 

Sympatický rodinný film. Postupem času se sice takovéto snímky začnou navzájem podobat, ale alespoň to prostředí je originální.

plakát

The Starving Games (2013) 

Původní hnus (s několika dalšími jako Sherlock a Avatár) to poslalo kam mělo, takže...účel splněn. Nic hlubokomyslného se tu hledat nedá, ale zdvižené prostředníčky, teplý spolubojovník a mnoho dalších blbostí vcelku slušně pobaví. 4* dávám za danou kategorii a jako ohodnocení odpovídající odměny pro ty, kdo přetrpěli původní film a konečně se mohou bavit..

plakát

Pravda o zkáze Titaniku (1992) (divadelní záznam) 

Ringovi se daří. Po Dívčí válce jsem narazil i na tento záznam a opět nezklamali. I když pravda - ten hvězdičkový rozdíl tam je (na druhou stranu - Čechovi se Maďar :) povedl skoro více než nesmělý panic Ctirad). PS: Někteří zdejší komentátoři by měli na závěr toho co zplodili dodat: "..ještě mrkvičku."

plakát

Jonah Hex (2010) 

Je zvláštní, jak zde všichni nadávají na jednoduchost, pohádkovost či další -osti, které kupodivu jinde nevadí. Je pravda, že příběh není z nejnáročnějších, ale mezi vyloženě tupé filmy bych toto nezařadil. Ale když už mluvíme o Avatarovi - i kdyby se mu tento film svou primitivitou vyrovnal, stihne přibližně stejně komplikovaný příběh přednést za poloviční dobu ... a teď tu mluvte o "vatě". (Na vysvětlenou: Avatara jsem vzal jako jednoho ze zástupců těch přechválených ubohostí, kterým se ale ze záhadného důvodu ty stejné chyby - pohádkovost, jednoduchost - promíjejí.) Tento film beru tak jak je - jako jednoduchou akční vyvražďovačku z Divokého západu. A že je tam Megan jen do počtu a její role není nic komplikovaného? Jill McBainová si snad urvala většinu filmu aby se stala legendou? Prošla její postava nějakými zvraty nebo důležitými body děje? Ani ne, to jen tady se zřejmě očekává, že bude něčím více než šlapkou, která se zabouchne do pistolníka. (Nyní nesrovnávám kvality hereček, ale kvality postav.)