Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Horor

Recenze (554)

plakát

Scream of the Banshee (2011) (TV film) odpad!

Trapné průpovídky a zahozený, možná zajímavý námět. I tak se dá charakterizovat tento "horor". U takovéhoto propadáku bych alespoň čekal nějakou erotiku (vzhledem k tomu, že Banshee je víla), kterou se takřka vždy snaží dohnat nic neříkající obsah, ale ani tohle tu neni, tak za co pak tu jednu hvězdu dát?

plakát

Světová invaze (2011) 

Vůbec nelituju 4 hvězd u tohoto díla. Akce střídá akci a tak děj nemá problém v podobě přebytečného vykecávání a jiných hluchých míst. Potěšil mě i počet mrtvých na obou! stranách - ne že bych byl tajným sympatizantem emzáků, ale nemám rád lidské superhrdiny, proto ta poznámka. Závěrem snad už jen dodat, že Michelle ta bouchačka prostě sluší, což už dokázala více krát.

plakát

S.W.A.T.: Pod palbou (2011) 

Je vždycky k smíchu, když se film snaží o co nejvyšší míru autenticity v podobě rádoby odborných keců (výcvik odstřelovače) a pak to završí několika momenty, jak vystřiženými z kresleného filmu. Téměř všechny tv filmy mají tento problém - nepochybuju, že existuje nějaká jednotka SWAT, a že v Detroitu mají letiště, to ostatní už je minimálně přitažené za vlasy. Škoda.

plakát

Šípková Růženka (2011) 

Zase jednou to vyšší umění.. Dědci si to asi užili, ale já moc ne. Příběh mladé společnice a starých zazobanců by mohl být velmi zajímavý, ale tvůrci měli talent na to vyzdvihovat nudné a obyčejné a rychle přecházet zajímavé. Jen krátký záběr na to, jak se dívka vyrovná se smrtí blízké osoby, zato dlouhý obraz nehybných postav - budiž to jeden příklad za všechny. Závěr (dívčinu reakci) jsem pak jednoduše nepochopil. Ocenil bych alespoň způsob, jakým bylo toto téma zachyceno. I přes takovéto téma působí film velmi slušně a perverznost přestože patrná, nebyla vyloženě nechutná. O to více mne zklamalo, když se tam zamíchaly drogy a přílišná 'lehkost' hlavní hrdinky. Možná to měl být kontrast a vývoj, ale mně to tu postavu spíše znechutilo.

plakát

Teror (2011) 

Šedý průměr, který nevyčnívá ani na jednu stranu. Kidmanová je svůdná, Cage je zase dosti podprůměrný, dcera je nevýrazná. Záporáci jsou zvláštní (myslím tím nezamilovaného z bratrů a tu ženu), ale opět platí, že se nad průměr nedostanou. Akce je, slušně řečeno, velmi nepravděpodobná a dialogy kolabují právě ve chvílích, kdy o něco jde. Škoda, Nicole mám rád.

plakát

The Hike (2011) 

Další bezduchá vyvražďovačka. Samozřejmě s velmi originálním námětem - parta holek v hlubokém lese, kde není signál narazí na partu psychopatů...

plakát

Trabantem napříč Afrikou (2011) 

Těžko zvládnout celý černý kontinent v hodině a půl, ale to je jediná malá výtka, která se k tomu váže. Je to opravdu jen drobnost a ani si nejsem jistý, zda by delší stopáž či rozkouskování na seriál bylo přínosem nebo zda by to bylo spíše na škodu. Je obtížné konkurovat dokumentům o Africe, kterých je bezpočet, je nemožné konkurovat technice a záběrům přírody i civilizace s milionovým rozpočtem, proto si myslím, že to hlavní ořezané téma zlatých českých ručiček a kvapíku napříč Afrikou nebyl zase tak špatný nápad a dost možná to bylo tím nejlepším řešením. Vše ostatní jsou pozitiva - přístup k natáčení, osazenstvo bakelitů, snaha zachytit co nejvíce věcí a samozřejmě i dokumentace technických problémů - snad nejlepší část dokumentu.

plakát

Troopers (2011) (seriál) 

Úžasné zpodobnění Star Wars, které je dokonalé i když na jeho tvorbu nebyly vynaloženy miliony dolarů, přesto pobaví. Jde o další dílko z dílny College Humor, která se zabývá vlastní výrobou krátkých seriálů a zábavných videí(Web Site Story,..), za což dostala mnohá ocenění. Epizody jsou ke shlédnutí přímo na jejich http://www.collegehumor.com/troopers nebo v českém překladu: http://www.videacesky.cz/serialy/troopers.

plakát

Tuningové války (2011) (pořad) 

Opět reality-show a ne soutěž, na kterou jsem se těšil. Jedna hvězda je opravdu za ty auta a občasný um, který "soutěžící" předvedou. Zbytek je opět laciná fraška pro ty, kterým se líbí vyvolení, kdo přežije a další hovadiny postavené na špatných hereckých výkonech, přehnané sebejistotě a konfliktech. Hřebíček do rakve je pak ta hraná akce - ať už jde o zmíněné spory nebo o technické závady. Časomíra je také něco zábavného - naštěstí vše dopadne dobře - zpravidla v poslední vteřině. Jaké štěstí..

plakát

Tvůj snoubenec, můj milenec (2011) 

Ne, opět nepochopím, kdo by si mohl zalíbit předem jasný vývoj tohoto dalšího zástupce z řady předvídatelných ohraných romantických filmů. Když si zapnu film a ještě v úvodu správně předpokládám celý vývoj a konec, tak je něco špatně. Abych byl upřímný, začal jsem asi deset minut před koncem o svém odhadu pochybovat, což zvedlo můj zájem a co by se mohlo projevit i na hodnocení, pět minut před koncem se ale pochyby opět rozplynuly a tupý a vcelku i špatný konec (pro toho, kdo se celou dobu neupíná jen na tu jednu dívku) zase srazil hodnocení dolů. Nejdříve jsem nechtěl vůbec hodnotit, protože už sám žánr nepatří mezi mé oblíbené, hodnotit ale budu, protože i tady jsem našel lepší, dokonce i mé oblíbené filmy.