Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Horor

Recenze (554)

plakát

Dobrou, mámo (2014) 

To psycho tam je, o tom není pochyb, ale prostě nemůžu dát větší hodnocení něčemu, co mne tak dokázalo nas**t. Od začátku jsem tomu dementnímu bastardovi přál to nejhorší, bohužel...

plakát

Drákula: Neznámá legenda (2014) 

To mám z toho, že pořád hledám náhražku za Underworldy. Vylízanej a ulízanej kretén, zrádce vlastního rodu a homosexuální idol náctiletých zoufalců nemůže konkurovat jedinému záběru na Beckinsale v době oběda. Jenže Holýúd se nepoučí a tak se stále opakuje to, co kazilo i jinak dobrý zmíněný film - nutná milostná ohraná a naprosto debilní pasáž a ulízanec v roli klaďase. Pokud někdo touží zobrazit upíra, ať se koukne na Nighyho, Sheena nebo alespoň na toho upíra ze Sezame, otevři se. I ten plyšák má v sobě víc testosteronu než tenhle Drákula.

plakát

Gun Woman (2014) odpad!

Úchylní Japonci jsou zase v ráži. Nahotu bych chápal, dementní příběh bych protrpěl, idiotské akční scény bych prominul, směšnou milostnou zápletku bych ignoroval, ale bezdůvodné zabíjení holek už je na mne moc. Ať už ten slizoun s brejlema nebo ten s dlouhými vlasy, jsou tak odporní, že i rychlé proklikání filmu bylo utrpením. Nějakou 'jednohvězdičkovou' erotickou akci bych možná chápal, ale rozhodně by tam nesměly být ty zmíněné pasáže, s nimi je to jen odpad.

plakát

Hercules (2014) 

Holywoodský trhák od první minuty až po závěrečné skandování "Her-kjů-líz!!". Samozřejmě nic hlubokého, žádná inovace, jen další snímek se spousty efektů, co nejjednodušším příběhem a namakaným frajerem, co všem ukáže.. Dokážu zavřít obě oči, vypnout mozek a zředit se na dvě promile, abych vydržel u tupých akčních kravin a ještě si to alespoň trochu užil. Jenže když už se snaží i staré báje napasovat do scénáře Kráčející skály, tak si to opravdu užít nedokážu. Souboj titánů měl určitý příběh a zajímavé postavy, Válka bohů měla výborné, vcelku originální efekty, to samé platí o Hněvu titánů, ale tohle..? Za zmínku stojí snad jen těch pár vtípků Černovouse.

plakát

Herkules: Zrození legendy (2014) odpad!

Protože novinky zrovna nehltám, tak až následně doháním co se dá (když je čas). Omylem jsem uchopil tohoto Herkulesa, namísto toho "velkofilmového", dlouho očekávaného. Zjistil jsem to až po chvíli a chtěl jsem být shovívavější, ale tu hvězdu prostě nevykouzlím. Trapné dialogy, strašné efekty, nudný příběh. Sečteno, podtrženo nula od nuly vzešla, přešla a pošla.

plakát

Hunger Games: Síla vzdoru 1. část (2014) 

To mám jako čekat celou hodinu na to až holka sundá lukem stíhačku a pak čekat další hodinu až se zase bude něco dít? Ale vlastně - je to "Hunger games" a je tam Katnys Evrdýn, takže vše odpuštěno ... 5 hvězd!! Starving games stále vedou na plné čáře a jedna replika od Can'tmiss Evershot pohřbí celou tuhle ubohou nasérii.

plakát

Já, Frankenstein (2014) 

Nic převratného to není. Je to zkrátka další díl ságy: Legie, Gabriel a dalších, ale to neznamená, že nejde o zajímavý film. Viktor (ne Frankenstein, ale ten z Underworldů) se chytil role báječně a i ten drsný hlas monstra mi nevadil tak jako u Batmana. Nejvíce mne zlobily ty stereotypy - jako smrt alespoň jedné ženské hrdinky, dialogy typu "odpusťte zlý pane, zklamal jsem" apod. I samotný příběh neměl snad ani jeden překvapivý moment i tak ale zatracovat nebudu, protože k propadáku to má velmi daleko. Mou výhodou možná bylo jen to, že jsem neměl tak vysoká očekávání, jiné důvody, proč film zcela zatracovat, nevidím.

plakát

Jak vycvičit draka 2 (2014) 

Copak místo dialogů posbírali všechny heroické proslovy a poskládali je za sebe? Normální větu aby člověk pohledal. I děj je jedna velká přehlídka hrdinů. Chybí nápad a chybí lepší příběh. To málo, co mělo nějakou úroveň pocházelo beztak z jedničky (ksichty Bezzubky) a zbytek byl jen chabou recyklací. Někdy nestačí ani 4 roky na vytvoření důstojného pokračování. Tak třeba do třetice všeho dobrého..

plakát

Kdyby byly ryby (2014) (TV film) 

Žánr "pohádka" se sem snad ani nehodí. Jako kdyby parta z hospody sebrala momentální nápady a stvořila scénář - sem tam nějaký to "vole", občas narážka na kokain, texty písní, které lze poslouchat jen při té správné hladince a celkový dojem prostoduché zábavy od mírně podnapilých tvůrců pro velmi podnapilé publikum. Pár vtipů tomu upřít nemohu, ale je otázka, zda se divák smál proto, že to už dlouho zoufale potřeboval, aby se nerozbrečel nebo zkrátka jen ze soucitu. Přestávám doufat, že se někdy kvalita pohádek alespoň přiblíží předrevolučnímu stavu. Těch pár světlých výjimek, které to dokázaly zřejmě začnu považovat za zázrak - velmi vzácný a těžko opakovatelný.. Teď už jen zbývá počkat, až pohádky hloupostí dosáhnou zahraniční vzory a pak až naše děti dosáhnou odpovídající úrovně.

plakát

Lap Dance (2014) 

Na romantiku nejsem, ale "based on true story" mne občas zláká. Kvalita se vyvíjela přesně podle představ - část "drama" a "strip klub" byly dobré, část "romantika" nestála za nic. Násilné dialogy typu "můj mobil byl vybitý (~vyčerpaný), stejně jako jsem já.." - takovéto dost nepřirozené obraty se tam opakovaly vícekrát a podávaly si ruku s tím otřepaným stereotypem přítele-vola, který se z chápajícího romantika promění v žárlivého debila. Co se hlavní hrdinky týká - 90% příběhu (až na ty dialogy) to zvládá dobře, v posledních minutách si všechno podělá, ta tupá nána. Nesmím zapomenout ani na Carmen. Jak bych mohl? - Čučí na mne z plakátu, i když má jen vedlejší roli. Zřejmě režisér nebyl jen debilní úchylnej přítel z tohoto příběhu, ale i zoufalec, který chtěl alespoň nějak upoutat pozornost. Bohužel - další díl Sexuálních praktik by byl lepší nápad, do tohohle se neměla nechat zatáhnout. Role mrchy možná není ani tak špatně zahraná, jako už napsaná. Tak jako tak si ji člověk stejně moc neužije. Za zmínku stojí soundtrack - nic výjimečného, ale vzhledem k tomu ostatnímu se drží alespoň v tom průměru či lehce nad ním. Nad vodou film drží ještě ty silikony, ale i když se holky kroutí jak můžou, víc jak dvě hvězdy nedostanou.