Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Asterix a Obelix

Asterix a Obelix (1999)

Celá Galie je okupována Římany. Celá?, kdeže... Malá osada odbojných Galů... baví diváky i ve filmovém zpracování. Tohle dílo i přesto, že není komiksovými znalci nijak valně hodnoceno dokáže pobavit a určitě patří k oblíbeným filmům mnoha diváků i mimo Francii. Představitelé hlavních rolí mi do těchto postav vyloženě sedí a Gérard Depardieu později potvrdil své vlohy pro role hromotluka s dobrým srdcem i ve filmu Drž hubu!

Sejmi je všechny

Sejmi je všechny (2007)

Takhle podle mně má vypadat pořádný akční film - většina slavnějších filmů s akčním hrdinou - nejlépe Stallonem, J.C.V.Dammem nebo s Arniem si hrají na akci úplně jiného druhu a co je nejhorší: berou to vážně! Tahle akce má ale větší spád, má vtip a když už myslíte, že jste viděli vše, tak znovu přijde něco nečekaného, a co je ještě důležitější - originálního, a přesto, že jde o akci, vtipného. Hlavní hrdina se nezastavuje a střílí a střílí a střílí - v továrně, na dětském hřišti, v bordelu, v ubytovně, ve vzduchu, všude. Přestože ve filmu hlavní hrdina jen žere mrkev a střílí tak tohle střílení neunavuje jako ve filmech s výše zmíněnými herci - kde se dají napočítat desítky filmů s jedním příběhem: hlavní hrdina - nejlépe Američan nebo agent jejího veličenstva se snaží zastavit skupinku - nejlépe sto a více lidí a buďto Rusové nebo teroristi, kteří ohrožují jejich zemi (ještě lépe - celý svět). Tohle je jiné ! A lepší !!! Konečně něco co se nebojí přiznat, že realita je úplně někde jinde, proto s ní raději tento film vůbec nepočítá.

9. rota

9. rota (2005)

S čistým svědomím můžu prohlásit, že tohle patří mezi nejlepší válečné filmy, které jsem viděl. Klidně ho zařadím (kvalitou) i vedle filmů jako vojín Ryan nebo Schindlerův seznam. Už od začátku mě tento film zaujal a to vydrželo až do závěrečných titulků. Obě části tohoto filmu jsou zajímavé a především uvěřitelné, což je pro jiné konkurenty z tohoto žánru nepřekonatelný problém. Dalším problémem, kterému se tento film vyhnul je nestrannost. Tento film jí dosáhl - nejedná se o žádnou propagandu, politika je tam zmíněna pouze okrajově, opět musím zdůraznit nestranně a během 5 minut je tato záležitost odbytá. Zbytek filmu je popisem útrap vojenského oddílu-prosté, ale dokonalé. Od okamžiku, kdy vystoupí v Afghánistánu si hrdinové i diváci uvědomí, jak snadné je se nechat zabít - a teď ruku na kardiostimulátor - kolik filmů tohle dokáže? Po mnoha filmech divák touží stát se vojákem, protože to je ten kdo vítězí. Po tomhle mnohým lidem dojde, že je to ten kdo umírá.