Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Krimi

Recenze (284)

plakát

Free Guy: Hra na hrdinu (2021) 

Parádní věc, která si na nic nehraje a dostanete od ní přesně to, co očekáváte. Sympatické obsazení a humor, který není tlačen na sílu. Jednoduchý recept, který prostě stále funguje. A nikdo mi nevymluví, že finální bitvu si nevymyslel v hlavě sám Ryan Reynolds a studio mu prostě muselo dát zelenou, protože tohle je přesně jeho styl. Catchphrase!

plakát

Krotitelé duchů: Odkaz (2021) 

Některé kultovní série by se měly učit od nových Krotitelů, jak se dělá důstojné pokračování, jelikož to byla naprosto parádní nostalgická jízda se vším všudy. Ať už parádním fan-servicem a různým pomrkáváním nebo tím osmdesátkovým nádechem připomínající Stranger Things mixnuté s novodobým It. Potitulkové scény snad nevyšumí do prázdna a přál bych této značce další podařené a důstojné pokračování! Jednu hvězdu dávám navíc čistě z nostalgických důvodů. Who you gonna call?

plakát

Liga spravedlnosti Zacka Snydera (2021) 

Už se nedozvíme, zda by to šlo do kin před 4 lety přesně takhle, kdyby vše původně klaplo a nepřihodila se Snyderovi ta rodinná tragédie. Je totiž možné, že by to Warneři chtěli ještě pokrátit třeba na tři hodiny. Důležité ale nakonec je, že nakonec tu jeho původní vizi máme šanci vidět kompletně bez zábran a je hezky vidět ten neskutečný rozdíl. Základní mustr se němení, což ani nikdo nečekal, ale ta přidaná "omáčka" okolo všech vedlejších postav z nich konečně nedělá random NPC, které se nachomejtly k záchraně planety. Flash byl famózní i předtím, ale teď ty chybějící střípky dodávají Barrymu patřičný charakter. Cyborg byl tehdy jeden z nejvíc komentovaných tím, že je do počtu. Zack tam šoupnul chybějící flashbacky a několik desítek minut vykreslující jeho charakter a udělal z něj v podstatě největšího skokana v porovnání s kinoverzí. I přes mé obavy, zda taková stopáž není opravdu trochu moc, tak musím říct, že ty 4 hodiny utekly opravdu jak voda. Jediná věc, která mě opravdu mrzí je ta, že se s největší pravděpodobností nedozvíme, kam by to po tom epilogu dál směřovalo, protože to mělo/má obrovský potenciál růst. Zack Snyder si napravil reputaci a může konečně po těch letech projekt Justice League definitivně uzavřít. I had a dream, almost like a premonition, that there's an attack coming.

plakát

Není čas zemřít (2021) 

Důstojná rozlučka a konec jedné éry. Craigův kruh se uzavírá a ačkoliv to vypadalo, že tenhle film ani nevznikne, jsem rád že kývnul na poslední misi, jelikož po Spectre zůstalo ještě dost věcí nedořešených. Casino Royale stále zůstává na pomyslném žebříčku novodobých bondovek na absolutním vrcholu, ale tahle "koncovka" se v pohodě se Skyfallem zařadí hned za něj. Zimmerův soundtrack opět bezkonkurenční, ale musím maximálně vyzdvihnout práci s kamerou, jelikož všechny záběry jsou vyšperkované do maximálního detailu (ať už akce na schodišti na jeden záběr nebo zachycení lokací). Po dlouhých 15 letech bude výměna stráží a já jen pevně doufám, že nový Bond bude minimálně stejně tak dobrý, jako ten Craigův, protože laťka je nastavena dost vysoko. Každopádně tahle 007 se od počátku lišila od ostatních a tenhle epilog to jen potvrzuje. The past isn't dead. 

plakát

Sebevražedný oddíl (2021) 

James Gunn dostal od Warnerů očividně neomezený rozpočet a totální tvůrčí svobodu a natočil tu nejšílenější a nejkomiksovější věc, co za poslední roky spatřila filmové plátno a nebránil se tomu, to pořádně vytrolit na všech frontách. Je jasné, že něco takového by mu u Marvelu nikdy neprošlo a právě o to víc jde vidět, jak se utrhl z řetězu. Všechny postavy dostávají potřebný prostor a hlavně Harley Quinn je tady konečně napsaná tak, jak to sedí k jejímu pravému charakteru. Pobavil i Cena a jeho Peacemaker a Idris Elba byl fantastický! King Shark už je kapitola sama o sobě. Moc bych si přál, aby tohle nebyla jen jedna vlaštovka a DC se drželo tohoto receptu. So, this is the famous Suicide Squad.

plakát

Shang-Chi a legenda o deseti prstenech (2021) 

Když jsem zjistil, že Marvel chce čtvrtou fázi začít totálně neznámým hrdinou i pro širší publikum, měl jsem dost velké obavy. Ale tohle byla neskutečná trefa do černého! Skvělý origin, perfektní provázání s flashbackama a parádní vizuální zpracování. Co je třeba nejvíc vyzdvihnout jsou stoprocentně špičkové bojové scény na které je radost pohledět, sympatické obsazení na všech frontách a výborný soundtrack(zde). Tohle bude opět velké a jde vidět, že Feige to má stále všechno bezpečně pod kontrolou! Welcome to the circus. 

plakát

Spider-Man: Bez domova (2021) 

Podle mě se něco tak velkolepého objeví na plátně kin jednou za několik let a do teď jsem si nemyslel, že by něco takového a ještě v tomhle měřítku, mohlo reálně vzniknout v rámci jednoho filmu. A v případě, že víte kdo je Peter Parker a jakou historií si prošel celý filmový Spiderman, tak o to víc to ve vás bude rezonovat. Jedná se totiž o obrovský fan service, který ale dokonale funguje jako celek a nepůsobí jako slepenec jednotlivých událostí. Tom Holland tady jede na naprosté maximum, které vyvrcholí až v totálně emotivním konci a jestli někdo do teď měl pochybnosti o tom, že mu toho Spideyho prostě nejde uvěřit, tak tenhle film to potvrdí se vší parádou. Nutno ještě dodat, že u některých scén mi naběhla totální husina a jásot v sále doprovázený potleskem při některých momentech jen podtrhuje to, jak silný dopad má tento snímek na spoustu lidí napříč generacemi. Tohle se určitě zařádí do mé topky napříč všemi MCU filmy a nutno jen podotknout, že to je celé načrtnuté naprosto epicky a já se těším, co bude vlastně dál a to ne jenom v rámci Spider-Verse. Be careful what you wish for, Parker.

plakát

Venom 2: Carnage přichází (2021) 

Rozhodně lepší než jednička, ale pořád je to jen prostá komiksovka, která sází víc na humor. Největší výhoda je v tom, že tady už není třeba vysvětlovat origin omáčku a tímpádem je prostor pro rychlejší spád. Tom Hardy by u mě uspěl i kdyby hrál odpadkový koš. Navíc u potitulkové scény zaplesá srdíčko nejednoho fandy. Takže tady platí staré známé pravidlo = čím menší očekávání, tím větší spokojenost. Fuck this guy!

plakát

Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn) (2020) 

Měl jsem naprosto nízké očekávání, takže možná proto jsem ve finále i tak moc spokojen. Margot je neskutečně cute a úplně v pohodě ten film táhne a z toho vzniká ta nevýhoda, že ostatní postavy jsou dost ploché a nevýrazné a kdybych neznal jejich komiksové pozadí, tak jsou mi vlastně skoro ukradené. McGregor je naprosto fenomenální Black Mask, splňující veškeré předpoklady tohoto villaina a akce v režii Stahelskiho, je naprostá slast pro oči, což vlastně podtrhuje ten Rkový rating, bez kterého by to bylo tak poloviční. Za mě dost solidní popcornovka, která nabízí přesně to, co od ní očekáváte. I named him Bruce after that hunky Wayne guy.

plakát

Frčíme (2020) 

Pixar to opět dokázal, opět vydojil emoce na maximum a vytvořil úžasný fantasy svět, který bude doufám znovu figurovat v nějákém sequelu, protože ačkoliv byl tady jasným hlavním tahákem, byl využit strašně málo. Ale i přesto, je Frčíme perfektní svěží vánek z pixarovských studií. Zařaď F jako Frčíme!