Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Krimi

Recenze (284)

plakát

Tenet (2020) 

Bylo mi jasné, že návštěva kina po více jak půl roce musí být vyjímečná a kdo jiný by mi takový zážitek mohl dopřát, než sám mistr Nolan. Jsem si vědom toho, že jsem absolutní hardcore fanda jeho tvorby a proto je třeba mě brát s rezervou, ale sakra on to znovu dokázal, vymačkat z diváka absolutní maximum a po skončení filmu vás nechat dlouze přemítat a skládat si dílky puzzlu do sebe. Tenet se zařadí mezi ostatní do kategorie typická "nolanovina" a já jsem moc rád, že se to povedlo znovu a přitom je hlavní premisa tak obyčejná. Pattinson u mě zase o něco stoupl a na toho jeho Batmana se neskutečně těším. Soundtrack mistra Zimmera by určitě tomu dodal zase jiný šmrnc, ale musím smeknout před Göranssonem, jelikož to byla taky dost slušná paráda. Nic lepšího člověk letos v kině neuvidí, takže jsem zvědavý, co to bude Chrisi příště? All I have for you is a word: Tenet. It'll open the right doors, some of the wrong ones too.

plakát

Vyproštění (2020) 

Neskutečný akční nářez, který prostě šíleně lahodí oku. Nejenom, že to Hemsworth krájí jako bůh ale musím vyzdvihnout i tu netradiční práci s kamerou. Obrovské překvapení a Netflix může zase slavit!

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

Konec jedné éry, jak se sluší a patří se vším všudy. Bylo to nevyhnutelné, ale o to víc to v člověku pak rezonuje. Naprosto perfektně servírovaná nálož s mírně pomalejším rozjezdem, který je nakonci dokonale vyvážen dávkou všech emocí a finální brzdou ve finiši. Tvrdé jádro fanoušků Marvelu si totiž tento epos užíje podstatně třikrát více, než jen obyčejný divák a to už jen proto, že to veškeré 11leté budování univerza se tady perfektně sklízí ve vytoužené ovoce. Těch pomrknutí, narážek či jen náznaků, je tu opravdu dost a jedním zkouknutím opravdu nejde pochytit všechny. Celkem mě dost překvapilo, že ačkoliv je atmosféra relativně depresivní a zoufalá, tak humorná stránka filmu na tom neutrpěla a dost z toho těží ve svůj prospěch. Posledních 40 minut filmu byl čistý orgasmus a takovou husí kuži jsem ještě snad u žádného filmu neměl. Mám jen obavy, že něčeho tak velkolepého a skvěle ukočírovaného se tady jen tak znovu nedočkáme a o to víc je tento film jedinečný. Nezbýva tedy vyjádřit velký dík všem (hlavně vám pane Feigi a bratři Russoové), co se na tomhle podíleli a dokázali z takového kolosu, udělat jednu velkou éru, která konstatně vydržela až do konce, donutila nás si zamilovat spoustu tváří a hrdinů k nim spjatých a vyvrcholila v tom nejlepším. Závěrečné titulky s podpisama jsou naprosto skvělá tečka za tím vším a nezbývá než doufat, že MCU bude i nadále vzkvétat a udržovat se jako jeden velký a pevný celek. It's not about how much we lost. It's about how much we have left. We're the Avengers. We gotta finish this.

plakát

Banda (2019) (seriál) 

Seriál, který absolutně ignoruje jakékoliv korektnosti a dnešní standardy ve společnosti. Superhrdinové si prostě dělají co chtějí bez ohledu na následky a tak je například úplně v pořádku někomu usmažit hlavu laserovým viděním, však ono se to zamete pod koberec. Ačkoliv druhá série dává lehce nohu z plynu, tak v té třetí se teda zařazuje nejvyšší stupeň a to je teprve začátek. Skvěle vykreslené postavy s jasným smyslem a myšlenkami, což je vše parádně podpořeno dokonalým castingem - Homelander a Butcher samozřejmě lehce vyčnívají nad ostatníma! Rozhodně zasloužený hype, protože v dnešní seriálové tvorbě, jde o jednu z nejlepších věcí a Amazon má teda parádního tahouna. Pokud je opravdu komiks ještě víc utržený z řetězu, asi si budu muset doplnit mezírky. Fucking diabolical! 

plakát

Captain Marvel (2019) 

To, že Marvel originy umí se už dávno ví. Otázka spíš je, zda při takovém velkém počtu originů, to může stále diváka bavit. Překvapivě mě teda ano. Měl jsem v podstatě nulová očekávání a to se na tom i nejspíš podepsalo. Původně pro mě nesympatická Brie, nakonec mile překvapila a dopadlo to prostě fajn. Prostor pro velké překvapení samozřejmě nejsou, jelikož mantinely jsou už předem dané, ale i tak je fajn vidět vznik či osud některých věcí či osob, které známe jen z doby pozdější. Pohodový předkrm před hlavním chodem, který prostě všichni netrpělivě očekáváme. Where's Fury?

plakát

Gentlemani (2019) 

Gentlemani jsou neskutečné mistrovské dílo a Guy Ritchie u mě zase o něco stoupl, ačkoliv jsem si myslel, že už je naprosto nejvýš. Perfektní dialogová hra s typickými Ritchieovskými prostřihy a hrátky s vyprávěním a k tomu všemu opět naprosto našlapaný soundtrack. Strhlo mě to neskutečně a přistihl jsem se, že jsem si vlastně přál, ať to ještě nekončí. Nebojím se napsat, že jde o jeden z nejlepších filmů, co jsem mohl vidět a nejspíš i pro mě nejlepší počin Guye. Chci to vidět znovu a hned! There's only one rule in the jungle: when the lion's hungry, he eats!

plakát

Joker (2019) 

Nejlepší a můj nejoblíbenější komiksový záporák v nejméně komiksovém filmu. Naprosto surová a temná cesta jedné vyhaslé existence, která se pak promění na člověka, který naprosto pohrdá veškerou společností a jde proti proudu. Před Joaquinem Phoenixem, musím smeknout svůj pomyslný klobouk, protože tuhle one-man show zvládl s absolutní grácií a stylem a bude si jí pamatovat opravdu každý. Taky do teď nechápu, jak tohle dokázal Todd Phillips dát dohromady, ale má můj obrovský respekt. Špinavé a brutální Gotham City, je tady vyobrazeno se vším důrazem na atmosféru, která pak jen podtrhuje Arthurovu osobnost a famózní temný soundtrack, tomu dodává pomyslnou třešničku. Cením taky veškeré pomrknutí a naváznost na DC univerzum. Mám rád Marvel, opravdu hodně, ale o takovém filmu si můžou zatím nechat jenom zdát, jelikož psychologický thriller do jejich tvorby a stylu pojetí, nemá šanci zapadnout. V DC mají hrozně silné postavy, jen je třeba je správně uchopit a naložit s nima správným směrem, tady se to povedlo naprosto perfektně. Kdyby to skončilo nějákým tím Oskarem, vůbec bych se nedivil. Naprostý masterpiece! My mother always tells me to smile and put on a happy face

plakát

Kde je moje tělo? (2019) 

Tohle bylo neskutečné pohlazení na duši a naprosto příjemná animovaná jízda, která naprosto v pohodě obhájí tu nominaci na oskara. I never said it was easy. You can't win every time. That's life.

plakát

Králíček Jojo (2019) 

Waititi je poslední dobou můj velký oblíbenec a proto jsem byl neskutečně zvědavý, jak naloží s takovou látkou.Musím přiznat, že vlastně jsem ve finále dost spokojený. Humor fungoval tam, kde fungovat měl a vážná rovina filmu, nesla i perfektní poselství a dala jasně najevo Taikovu myšlenku. Nemůžu se ale zbavit pocitu, že kdyby to celé byla jedna velká satira, tak by to víc sedělo do Waititiho stylu, protože tohle odvětví zvládá fakt elegantně. Každopádně, hrozně příjemná záležitost, co má hloubku. You're not a Nazi, Jojo. You're a ten-year-old kid who likes dressing up in a funny uniform and wants to be part of a club.

plakát

Last Christmas (2019) 

Skvělá atmosferická romantika s rozkošnou Emili Clarke, která perfektně sedla na nedělní první adventní večer. I'm busy, you're weird, good-bye!