Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Krimi

Recenze (284)

plakát

Ozark (2017) (seriál) 

Trvalo mi to sice asi 3 díly, než jsem přistoupil na pravidla Ozarku, ale za to jsem byl odměněn neskutečnou porcí kvalitní seriálové tvorby, kterou jsem pak v podstatě sjel na jeden zátah. Batemana jsem měl do teď jako pana humorníčka, ale to jak dokázal otočit úplně na seriózní notu s jeho postavou Martyho Byrda je neskutečné a navíc díly, které režíroval on sám, jsou ještě o level výš. Určitě můžu říct, že seriál má stoupající tendenci a každá série je lepší než ta předchozí. Ozark si bere to nejlepší ze starších seriálových pecek jako je Breaking Bad nebo třeba Fargo a mixuje vlastní napínavou dialogovou jízdu, která nemá nouze o dechberoucí zvraty. Money is not peace of mind.

plakát

Gangy z Birminghamu (2013) (seriál) 

Až je mi líto, že jsem se k tomuto skvostu dostal až tak pozdě. Tady všechno neskutečně funguje na výbornou. Nadupané herecké obsazení, šíleně kvalitní a poutavý scénář a tohle všechno podkresluje božský soundtrack. "Peakeři" vás prostě chytí a nepustí a celou jejich dost špinavou pouť si perfektně vychutnáte. Jako jeden z mála seriálů, nemají v podstatě dalšími sériemi ani upadající kvalitu, ba naopak. Samozřejmě ze mě mluví i má neskutečná slabina pro Cilliana Murphyho, který je jako Tommy Shelby naprosto neskutečný a smekám svou žiletkovou čepici! Jsem rozhodně rád, že tvůrci mají v plánu i po finální šesté sérii rozšiřovat tohle univerzum, jelikož to má stále obrovský potenciál. Těším se na další výlet do Birminghamu, jelikož poslední díl páté série jasně ukázal, že Tommyho a spol. čeká sakra dost komplikovaná práce! By order of the Peaky fucking Blinders

plakát

Tenet (2020) 

Bylo mi jasné, že návštěva kina po více jak půl roce musí být vyjímečná a kdo jiný by mi takový zážitek mohl dopřát, než sám mistr Nolan. Jsem si vědom toho, že jsem absolutní hardcore fanda jeho tvorby a proto je třeba mě brát s rezervou, ale sakra on to znovu dokázal, vymačkat z diváka absolutní maximum a po skončení filmu vás nechat dlouze přemítat a skládat si dílky puzzlu do sebe. Tenet se zařadí mezi ostatní do kategorie typická "nolanovina" a já jsem moc rád, že se to povedlo znovu a přitom je hlavní premisa tak obyčejná. Pattinson u mě zase o něco stoupl a na toho jeho Batmana se neskutečně těším. Soundtrack mistra Zimmera by určitě tomu dodal zase jiný šmrnc, ale musím smeknout před Göranssonem, jelikož to byla taky dost slušná paráda. Nic lepšího člověk letos v kině neuvidí, takže jsem zvědavý, co to bude Chrisi příště? All I have for you is a word: Tenet. It'll open the right doors, some of the wrong ones too.

plakát

Vyproštění (2020) 

Neskutečný akční nářez, který prostě šíleně lahodí oku. Nejenom, že to Hemsworth krájí jako bůh ale musím vyzdvihnout i tu netradiční práci s kamerou. Obrovské překvapení a Netflix může zase slavit!

plakát

Papírový dům (Netflix verze) (2017) (seriál) 

Věděl jsem, že tento seriál existuje, ale nikdy jsem mu něvěnoval velkou pozornost, myslel jsem si prostě, že je to nějáká jedna povedená španělská vlaštovka, která jednoduše nemůže konkurovat větším a známějším věcem. Sakra, jak šíleně jsem se mýlil. Tohle je prostě něco naprosto geniálního a měl jsem pocit, jak kdybych se vrátil o deset let zpátky a hltal Prison break, díl po dílu. A není to náhoda, protože mi to opravdu místama Scofielda a spol. připomínalo. Jedna z dost podstatných věcí, jsou hlavní postavy a ty prostě nejde nemilovat, protože vám tak moc přirostou k srdci. Promyšlení každeho detailu a faktor toho, že opravdu nejde myslet úplně na všechno, dělá z La casy de papel nepřevídatelnou podívanou, kde o zvraty prostě není nouze. Během tří dnů jsem jako totální závislák sjel čtyři série a prostě nemám slov. Nevěřil jsem, že mě prostě něco ještě dokáže v seriálových vodách takhle strhnout a absolutně si mě získat. A když jsem pak zjistil, jaký je to ve světě fenomén, už je mi to vše jasné. To s tou vlaštovkou, bylo prostě totálně mimo. Můj nový favorit a absolutní špička v mém seriálovém životě. Bella Ciao!

plakát

Frčíme (2020) 

Pixar to opět dokázal, opět vydojil emoce na maximum a vytvořil úžasný fantasy svět, který bude doufám znovu figurovat v nějákém sequelu, protože ačkoliv byl tady jasným hlavním tahákem, byl využit strašně málo. Ale i přesto, je Frčíme perfektní svěží vánek z pixarovských studií. Zařaď F jako Frčíme!

plakát

Kde je moje tělo? (2019) 

Tohle bylo neskutečné pohlazení na duši a naprosto příjemná animovaná jízda, která naprosto v pohodě obhájí tu nominaci na oskara. I never said it was easy. You can't win every time. That's life.

plakát

TY (2018) (seriál) 

Co se týče seriálů, tak poslední roky opravdu velmi pečlivě vybírám, jelikož mě máloco opravdu pohltí. You jsem nakonec dal šanci, jelikož mě základní premisa opravdu zajímala a chtěl jsem vědět, zda mě to vůbec má šanci nadchnout. A je to pro mě absolutně neskutečná pecka, která mě šíleně strhla a já chtěl prostě další a další střípek skládačky. Joe je neskutečný creepy sympaťák a jeho myšlenkové pochody jsou prostě famózní. Ano, nelze nezmínit to, že je to místy předvídatelné, klišoidní a naprosto přetažené za vlasy, ale pokud na tyhle pravidla přistoupíte, dostanete naprosto dechberoucí serálovou nálož! Never let yourself panic.

plakát

Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn) (2020) 

Měl jsem naprosto nízké očekávání, takže možná proto jsem ve finále i tak moc spokojen. Margot je neskutečně cute a úplně v pohodě ten film táhne a z toho vzniká ta nevýhoda, že ostatní postavy jsou dost ploché a nevýrazné a kdybych neznal jejich komiksové pozadí, tak jsou mi vlastně skoro ukradené. McGregor je naprosto fenomenální Black Mask, splňující veškeré předpoklady tohoto villaina a akce v režii Stahelskiho, je naprostá slast pro oči, což vlastně podtrhuje ten Rkový rating, bez kterého by to bylo tak poloviční. Za mě dost solidní popcornovka, která nabízí přesně to, co od ní očekáváte. I named him Bruce after that hunky Wayne guy.

plakát

Gentlemani (2019) 

Gentlemani jsou neskutečné mistrovské dílo a Guy Ritchie u mě zase o něco stoupl, ačkoliv jsem si myslel, že už je naprosto nejvýš. Perfektní dialogová hra s typickými Ritchieovskými prostřihy a hrátky s vyprávěním a k tomu všemu opět naprosto našlapaný soundtrack. Strhlo mě to neskutečně a přistihl jsem se, že jsem si vlastně přál, ať to ještě nekončí. Nebojím se napsat, že jde o jeden z nejlepších filmů, co jsem mohl vidět a nejspíš i pro mě nejlepší počin Guye. Chci to vidět znovu a hned! There's only one rule in the jungle: when the lion's hungry, he eats!