Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Vše už napsáno bylo tak snad jen tohle : Snímek který ovlivnil mé dětství a v dospívání jsem mu podlehl na celé jeho čáře a podávám se mu dosud a věřím tomu že i v budoucnu tomu nebude jinak.I love my honey and Pulp fiction.

Requiem za sen

Requiem za sen (2000)

Vynikající pojetí toho, jak se dá spadnout až na dno za pár chvil. Úžasní herci kteří předvádějí famozní výkony u kterých člověk věří že je to skoro skutečnost točená skrytou kamerou. Uchvacující děj a jeho přímočarost a strhující závěr snad musí zlomit i ty nejotrlejší povahy. Na závěr bych snad jen dodal že toto dílko by se mělo promítat hlavně na školách, protože pak každý se rozhodne jak naložit se svím životem.

Hanebný pancharti

Hanebný pancharti (2009)

Quentin Tarantino se svím nejnovějším filmem dobyl mé srce, absolutně jeden z nejlepších počinů kinematografie vůbec.Vinikajícně nadupaný příběh z druhé světové války který oslňuje svím charismatem tak geniálně podaným že jsem prostě při sledování nemohl odtrhout oči od plátna.Už od začátku jsem věděl že tento film bude něčím výjmečným,to prim totiž tvoří celek jako propracovanost dialogů ve kterých je plno jinotajů tak i herecké výkony v podání Christopha Waltze jako největšího slizáka všech dob,jeho temperament plus přesvědčivost a řečnický výkon by mu snad mohli závidět i největší padouši tehdejší doby dále Melanie Lauren zhrzená žena prahnoucí po pomstě své rodiny,snad nejvíce mě dojala scéna kde Melaní stojí u okna v červených šatech a venku plápolá vlajka s hákovým křížem a do toho ten hudební doprovod(Cat People (Putting Out The Fire)) je geniální,Brad Pitt v roli Aldo Raina snad nejšílenějšího lovce nácku který mě dostal hláškami typu "kill am nazi" a svou totalně skvělou italštinou no a Eli Roth už se u mě zapíše nesmazatelným písmem jako Donny Donowitz, Til Schweiger a Diane Kruger si zaslouží velkou pochvalu a tak bych i další mohl vynášet do nebes ale to už by bylo vážně na dlouho.A na závěr toto famózní dílko doplňuje jak je u Quentina zvykem soundtrack který absolutně vše podtrhuje.BRAVO MISTŘE QUENTINE

Fontána

Fontána (2006)

Těžko něco napsat k takovému dílu jako je Arnofskyho Fontána. Představte si něco co je graficky nadherné, dějověje uchvacující a přinášející vyšší duchovní myšlenku, ano tak to je Fontána. Film tisíce podob alespoň pro mě. Vždy když si ji pustím mě nepřestane okouzlovat svou rozmanitostí a drobnostmi které přináší. U tohoto dílka se střídají všecky lidské pocity které vás ještě víc vtahují do děje a snaží se nepustit, tento snímek chce aby jste sním splynuli a ještě si něco odnesli. Jen s velkými obtíži budete hledat rozmanitější dílo než je tohle, a to je dobře. No nazávěr sice musím potvrdit to že Fontána není pro každého, ale mne vždy uchvátí a to mi bohatě stačí.

Million Dollar Baby

Million Dollar Baby (2004)

Vůbec nejsilnější filmový zážitek v mém životě a snad první film u kterého jsem uronil i nějakou tu slzu. Ps: u závěrečných titulků jsem šel do kolen .

Casablanca

Casablanca (1942)

Myslím si ,že tohle je začátek jedné pěkné závislosti.