Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Čistá duše

Čistá duše (2001)

Dechberoucí příběh v barvitě věrohodném zpracování pohledu na svět schizofrenního génia. Jednoznačně jeden z nejlepších hereckých výkonů Russela Crowa (škoda, že zůstal opomenut u Akademie, snad díky Gladiátorovi), i když se nemohu obránit úsměvu při srovnání tělesných proporcí Crowa a Nashe, které jsou nicméně dostatečně kompenzovány hereckým nadáním a samotným dějem. Celý příběh má švih a ve správném poměru balancuje na pomezí představ a skutečnosti ( zejména při prvním shlédnutí), které podbarvuje skvělá hudba. Jednoznačně nezapomenutelný filmový zážitek, který přinese i malou kapku rozumového obohacení o jednom z nositelů Nobelovy ceny.

Řád

Řád (1994)

Tak trochu zapomenutý film, který brilantně pojednává o střetu světské a církevní moci a rodílných charakterech v 18. století. Nezapomenutelný film, který byl zapomenut stejně jako jeho nadějný režisér.

Peřinbaba

Peřinbaba (1985)

Jedna z nejlepších slovenských pohádek, které jsem kdy viděla. Skoro bych ji přirovnala ke Třem oříškům pro Popelku, která se stejně jeko tato objevuje ne televizních obrazovakách v témže období. Skvělý děj, který bravurně ztvárňuje lidové zvyky a pověsti je doplněn ohromujícím pozadím slovenských Tater a úžasnou hudbou. Pravdou je, že místy může pohádka působit trochu absurdně (létající proncipál a i konec), ale myslím, že právě toto netradiční pojetí ze smínku činí něco výjimečnějšího, než jen obyčejnou pohádku.V hereckých výkonech samozřejmě nelze přehlédnout skvělou G. Masinu, coby Perinbabu.