Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Oblíbené filmy (10)

Počátek

Počátek (2010)

Po Mementu můj nejoblíbenější Nolanův film. Musel jsem ho ale zhlédnout asi pětkrát, aby mi to došlo. Co se námětu týče, velice dobrý nápad a skvěle zrealizovaný. Každá otázka má svoji odpověď, a přestože ne všechny odpovědi dávají smysl, v klidu jim věříte a užíváte si je. S každým dalším zhlédnutím mě Inception oslovoval víc a víc. Navíc skvělá hudba, kamera (nebo řekněme raději efekty).

Prokletý ostrov

Prokletý ostrov (2010)

Teď jsem se vrátil z kina a jsem z toho filmu na prášky, v dobrém slova smyslu samozřejmě. Nemám slov. Vynikající film.

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Není třeba tento film představovat. Lze ohodnotit jedním slovem, excelentní. V první řadě za to vděčíme autorovi J. R. R. Tolkienovi, který se se svou fantazií postaral o vytvoření neuvěřitelného, krásného a okouzlujícího světa se vším, co k němu patří. Režisér Peter Jackson pak „už jen“ tento příběh opsal pomocí kamery. A nutno uznat, že opisoval pečlivě a hlavně bez chyb. Samozřejmě, že se do filmu nevejde celá kniha, to hlavní by však měl obsahovat. A to Jacksnův Pán Prstenů s přehledem splňuje. Sice jsou to tři filmy, já to však beru jako jeden jediný, od začátku do konce, dech-beroucí dobrodružný FANTASY příběh, který nemá chybu jak v knize, tak na plátně.

Identita

Identita (2003)

Mám rád filmy, o kterých si celou dobu myslíte, že je vše jinak, než to ve skutečnosti je, pak vás navedou na falešnou stopu, na jejímž základě celou svoji domněnku přehodnotíte a to jen proto, abyste nakonec zjistili, že to bylo ale úplně jinak. Super.

Statečné srdce

Statečné srdce (1995)

Toto je jeden z mých nejoblíbenějších filmů s Melem Gibsonem a filmů vůbec. Nádherný příběh statečných skotů, bojujících za svou svobodu, zasazený do nádherné Skotské krajiny a to vše doprovázené nádhernou hudbou Jamese Hornera, co víc si přát? Skvělý film režírovaný Melem Gibsonem, který si zároveň vystřihl i hlavní roli.