Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (61)

plakát

Bod obnovy (2023) 

No... jako když bych to měl hodnotit z pohledu, že jde o český film, tak je to určitě zajímavé. Trikově i ostatním provedením si to skutečně hraje na Hollywood. Bohužel ten příběh je slabý. Jako kriminálka mě to neuchvátilo. Dialogy občas dost přehrávané. 45 %.

plakát

Snadný prachy (2021) (seriál) 

Dobrý. Hodně dobrý. Tak nějak doufám, že je to přitažené za vlasy. Že ve skutečnosti to podobné gangy nemají tak jednoduché, vraždy byť jiných gangsterů, neprochází tak snadno. Tohle prostředí mi fakt není blízké, ale o to zajímavější to všechno bylo. Jako co ten seriál fakt má, je atmosféra. Opravdu doufám, že to je ve skutečnosti jinak, ale působí to děsivě autenticky. Herecké výkony jsou úžasné. Každému jsem tu jeho roli věřil. Potkat někoho z herců v podchodu, podělám se strachy. 90 %

plakát

Vánoční příběh (2022) 

Velmi trapná snaha o něco jako Láska nebeská. Důkaz, že ani kupa dobrých a známých herců neudělá z bídného snímku dobrý. Jedna hvězdička za to, že tam bylo pár momentů, kdy jsem se zasmál. Hodně českých filmů tu má nižší hodnocení a byť to určitě nejsou žádné zázraky kinematografie, bavily mě daleko víc. 20 %.

plakát

Marcella (2016) (seriál) 

Hraje si to na Most, ne úplně špatně. Ponurost a propracovanost zločinů není špatná. Ale je to totálně překombinované a hlavní hrdinka je už moc magor. V reálu by jí nenechali řídit auto, natož vyšetřovat vraždy. A určitě by nepomohlo jen její ujištění, že je OK. Takže za mě bohužel jen 60 %.

plakát

Stranger Things (2016) (seriál) 

První série byla dobrá. Dobrá, tedy tak tři hvězdičky. Ale postupem času to dostává šťávu a 4. série už atakuje hvězdiček 5. Super zpracování, hudba. Je tam spousta nelogičností, ale to se podobnému žánru dá odpustit. Uvidíme jaký bude závěr. Za mě v tuto chvíli 80 %.

plakát

Psí poslání 2 (2019) 

Jak už jsem psal v recenzi na první díl. Nejsem žádný tvrďák, ale u filmů, až na naprosté výjimky nebrečím. Tahle pohádka je jednou z nich. A je to o to zajímavější, že je to naprosto nereálný příběh.

plakát

Manifest (2018) (seriál) 

Velmi zajímavá zápletka, která se v desítkách epizod neustále zamotává a zase rozmotává. Je to plné více či méně dojemných, romantických a jiných momentů. A to je bohužel i důvod, proč váhám mezi 3 a 4 hvězdami. Poslední série, respektive její druhá část už tím doslova přetéká. Pokud budete skákat po 30 vteřinách, téměř pokaždé skočíte do chvíle, kdy někdo z hrdinů pronáší motivační projev, proč udělat to či ono, dává ostatním najevo, jak je má rád, nebo se o nekonečné lásce ujišťuje se svou rodinou. A to je i důvod, proč jsem se nakonec rozhodl dát jen 3* jako ekvivalent hodnocení 60 %. Druhou část poslední série zachraňuje poslední díl. Sice jsem tak nějak podobný výsledek očekával vlastně celou dobu sledování, ale možná právě proto jsem za něj rád. Tady si to ty dojemné momenty zasloužilo. Takže závěr - pokud máte rádi komplikované sci-fi příběhy, tak neváhejte.  Napětí a touhu po okamžitém puštění dalšího dílu vám seriál určitě dá.

plakát

Ave Mater (2016) 

Začátek ještě šel. Kromě totální neschopnosti policistů bych tomu ještě jakž takž věřil, ale to co se tím stalo pak na konci je totální katastrofa. Je to spíš horor, než cokoliv jiného a i tak nic moc. Z průměrné kriminálky se postupem stane podprůměrný horor.

plakát

Případ: Ponorka (2020) (seriál) 

Jsem velký fanoušek severských kriminálek, které jsou nacpány napětím a nečekanými zvraty. Kulisu velmi často utváří krásná příroda a policista workoholik. Nic z toho, až na policistu, který kvůli práci zanedbává vlastní rodinu, tady nenajdete. Chápu, že je seriál natočen dle skutečné události a určitě v tomto je to zajímavý počin, jenže ono je to strašně natahované a nudné. Kdyby to bylo natočeno jako film +- 90 minut, tak s tím asi nemám problém a určitě by jedna hvězda přibyla, ale bohužel, jako šestidílný seriál je to bída. Jádro příběhu je o hledání rozřezaných částí těla oběti v moři. Několikrát se v ději objevuje šéf potápěčů jak šéfovi kriminálky sděluje, že cokoliv najít je nemožné. Pak přijde upřesnění místa hledání na základě indicií, něco se najde a následuje totéž. Takže za mě bohužel veliké zklamání.

plakát

V pasti (2016) (seriál) 

Perfektní krimi seriál s promyšleným dějem. Jen škoda, že jsem nejprve zhlédl V temné pasti, což je v podstatě třetí řada. Každopádně všechny tři jsou parádní. Tento seriál mě donutil dohledat si místo, kde byl natáčen a projet si jej alespoň přes street view. A taky ve mě vzbudil zájem se na Island podívat... 90 %.

Ovládací panel

Fanklub

(1)