Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (2 675)

plakát

Lucy (2014) 

Lucc Besson má naprosto skvělou schopnost diváka zaujmout. Může to být sci-fi (Pátý element), brilantní akčňák (Leon) a nebo kombinace všeho prostě. U Lucy se mi zdá, že tu zmixoval snad vše možné i nemožné a já se bavil. Ani vteřinu jsem nemyslel na nic jiného. Neskutečná jízda. Slabší podobné snímky, které "Lucy" převyšuje a já si na během snímku vzpoměl "Transcendence" a "Limitless". Porovnejte sami.

plakát

Konzultant (2013) 

Konverzačka s velmi vyhraněnými momenty, kterých je to málo. Jak tu píši někteří, dalo se tu vytěžit více. Penélope Cruz je pořád strašně sexy... To je asi jediné kromě nějakých hlubokých myšlenek, co si z filmu odnesete.

plakát

One Life (2011) 

Pro mě asi nejpovedenější Dokumentární film na téma Biografie.

plakát

Dopisy z Iwo Jimy (2006) 

Pomalé (pro někoho nudné) tempo, která ukazuje syrovost a surovost 2 sv. války (Mezi Japonskem a USA). Všechny hrůzi, smutek, beznaděj a dopad války na jednotlivé druhy povah. Japonci mají citlivé filmy a Clint Eastwood je citlivý režisér, takže tam perfektně zapadl :)

plakát

Úsvit planety opic (2014) 

Od režiséra snímku "Monstrum" bych čekal daleko víc a po "Zrození planety opic", kdy to bylo na jasný plný počet, protože to mělo v sobě cit, nepředvýdatelnost a hl. závěrečnou boom akci. Tohle byl tipický příklad pokračování po převzetí člověka, který na to má naprosto jiný (pro mě avšak nevyhovující nahled.

plakát

Očista: Anarchie (2014) 

Pojmenoval bych to jako "Pomsta". Konečně tu dostávají nafrak udržovatelé myšlenky očisty. Mnou odsouzená myšlenka prvního dílu se zde podle mě vytratila a stal se z toho napínavý akčňák.

plakát

Zmizelá (2014) 

Naprosto dokonalé !!

plakát

Crazy Joe (2013) 

Zřejmě nejkvalitnější drama se Stathemem, ale jak všichni víme, tak se hodí spíše do akčnějších snímků.

plakát

Interstellar (2014) 

Nolan opět překračuje velkými kroky filmové bariéry a zvedá laťku neskutečně vysoko. Po skončení jsem se nemohl zvednout ze sedačky. Hudba Hanse Zimmera se prodírá do duše a umocňuje myšlenku filmu. V počátku to byly sny, zde je to čas.

plakát

Expendables: Postradatelní 3 (2014) 

Propad. Každý filmový veterán měl svoje hlášky své schopnosti, ale zde se mi to zdá, že byly o to ochuzení či se to nehodilo. Není špatné přijít z něčím novým, ale připnout jim novou identitu, aby to bylo vtipnější či živější ? Podle mě měli vzít charakteri z těch nejlepších a nejznámějších filmů jednotlivých hrdinů a snažit tomu přízpůsobit scénář, né naopak. Ale to je trošku můj problém. No rozhodně jde o nejslabší díl ze série, i když se zde ukáže snad nejvíce 80.tkových filmových hrdinů. Dal bych 3*, ale to bych podcenil závěrečnou akci, která doslova brala dech. Navíc musím souhlasit, že Mel Gibson se tu jako záporák sakramentsky hodil a byl zatím nejlepším záporákem v Expendables.