Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Pohádka

Recenze (11)

plakát

Kdyby byly ryby (2014) (TV film) 

Nepovedená napodobenina Tajemství staré bambitky, sem tam vtipná hláška, mí oblíbení herci, naprosto nepochopitelně vymyšlená královská rodina... suma sumárum 30% se zaokrouhlením nahoru za roli kata.

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Tohle je prostě ze 70% vycucané z prstu, mizerná animace (hlavně v té řece), krásný svébytný příběh je rozporcován, vykastrován a degradován na pouhé béčko LOTR. "Porušování přírodních zákonů" (a to se nesmí!!!) při tavbě zlata. Stále stejné záběry krajiny, hudba vykradená z LOTR, špatné záběry herců vyvolávající dojem, že trpaslíci jsou stejně velcí jako lidé (a někdy jsou herci vybráni tak špatně, že člověka nerozeznáš od trpaslíka), románek křížící nepřátelské rasy (elfy a trpaslíky). Úplná absence konverzace postav. A tak bych mohl pokračovat. Prachy prostě přebíjejí kvalitu.

plakát

Čarodějův učeň (2010) 

Nééé... já se první půlku filmu opravdu bavil a chtěl jsem dát aspoň 4*... a pak do toho přišlo to nemasné neslané finále a všechno korunovala blesková resuscitace... Pikachu volím si tebe a sestřel ty hvězdy!

plakát

Oko bere (2008) 

Jen málo filmů dokáže vybudit emoce jako úžas, pocit zadostiučinění, nadšení a zároveň lehkou závist. Jednoduše film o životní zkušenosti. Ukáže vám, že život se skládá z kroků a u každého kroku můžeme ovlivnit, kam bude směřovat, jen nevíme, co bude za ním. Tenhle snímek si rozhodně zaslouží svá červená čísla!

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Jedna hvězda dolů za rozdělení knihy do více filmů (za tohle bych sekal ruce), druhá za to, že z toho udělali béčko Pána prstenů (za tohle už hlavu), jinak je to vtipné, má to spád a celkově výpravně velmi dobré... Ale ten dabing je hrozný, protože vůdce skřetů by snad měl mít aspoň trochu chraplák a ne mluvit jemných chlapeckým hláskem (třetí hvězda)... Teď pár otázek: Jacksone, prosím tě, tohle má být pohádka, kterou Tolkien napsal pro své děti... proč z toho sakra ale děláš předskokana Pána prstenů? Proč se snažíš, aby ty filmy navazovaly, když ty příběhy na sebe prostě nenavazují? Asi jsem vážně předpojatý ke zfilmovaným knižním příběhům, ale podle mě z toho skoro po každé vyjde ten příběh docela vykastrovaný...

plakát

Andělé a démoni (2009) 

Knihu jsem přečetl jedním dechem během 48 hodin, ale filmová verze je neskutečně vykastrovaná. Podstatné části příběhu, které měly vysvětlit motivy, proč vlastně k tomu ději došlo, chybí, někdo, kdo měl být zabit, přežije a je zvolen papežem, absolutně necharismatické obsazení camerlenga, hlavní postava, která měla být hybatelem závěrečných scén, je pouhým pozorovatelem a v podstatě náhodným vypravěčem... Do toho hudba vykradená z Šifry, která sice dějově následuje, ale natočena byla dříve... No prostě tohle NE!

plakát

Dvanáct měsíčků (2012) (TV film) 

Docela pěkná pohádka, proložená vtipnýma hláškama a pohádkovou písničkou, ale má dvě vady a za každou strhávám hvězdu: 1) částečná ale hóóódně okatá inspirace Mrazíkem; 2) velmi špatné obsazení hlavní postavy Romanem Vojtkem... přece nemůže 20 let hrát 20-tileté kluky... Bohužel je tahle pohádka poslední rolí Radoslava Brzobohatého. Sice hraje "jenom" jednoho z měsíčků, ale přesto podal skvělý výkon... Taky by stálo za to vyzvednou Veroniku Žilkovou, kterou bych teda za macechu na základě téhle pohádky rozhodně nechtěl :-)

plakát

Micimutr (2011) 

No vzhledem k tomu, jakou reklamu tomu ČT dělala, mě Micimutr těžce zklamala... Příběh trapný, herecké obsazení snad na objednávku, velmi nepovedené propojení pohádkového a reálného světa atd. Pokud bych měl najít nějaká pozitiva, tak jsou to herecký výkon Martina Dejdara a hláška o Lednici... Za ně 1 hvězdu. Ve srovnání s Tajemstvím staré bambitky ale jde o těžký propadák...

plakát

Tajemství staré bambitky (2011) (TV film) 

Snad poprvé po x letech jsem se letos o Vánocích v hlavním vysílacím čase díval na ČT. Přiznávám, že jsem měl před začátkem značné obavy (a nejenom proto, že o den dřív běžela Micimutr), že se přepnutí na klasiku nevyhnu. Tyhle pocity zmizely hned ze začátku po hlášce Lábuse: "Holič neplatil, ten ne... Toho oholíme!". Následovala jedna velká rodinná zábava a můj řehot musel budit i v tu chvíli už spící Australany. Česká pohádka se vyvíjí, zkrátka nelze pořád točit o princezně, kterou před drakem zachrání chudý Honza, nebo o její napravené pýše... Bambitka podle mě z klasiky přebírá to nejcennější, co se z české pohádky nesmí ztratit - krásu v jednoduchosti. Naproti tomu přidává moderní humor, který právě tu jednoduchost okrášlí a výsledek, ač můžeme opravdu najít různé drobné chyby (ale ty má každý film), je podle mě naprosto pozitivní. Korunu pohádce nasazuje návrat k pohádkovému zpěvu... A samostatnou hvězdičku dostává za výkon Kamila Janovičová, naděje českého herectví ;-) Tuš kudla chachaři jen tak dál!!! :-D