Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (142)

plakát

Hovory H (1968) (pořad) 

Nenašel jsem seznam dílů: Zatím nalezeno: Jan Werich; Jan Pivec; Radúz Činčera (Dadština); Milan Lasica a Július Satinský; Jiří Sovák; Lubomír Lipský; Josef Škvorecký; Eduard Hrubeš; Pavel Bobek; Vl. Kotmel; Pavel Landovský. Pro ČT asi tento pořad neexistuje, po 1.1.2000 nebyl reprízován.

plakát

Hovory H ještě po dvaceti letech (1990) (pořad) 

Nemohl jsem najít seznam epizod: Hovory H ještě po dvaceti letech: 1. "Úvod" (originál Josef Škvorecký aj.) 2. "Dotazy" 3. Jiří Sovák (originál Jiří Sovák) 4. Jiří Suchý, Jaroslava Adamová (originál Jan Werich) 5. Lubomír Lipský (originál Lubomír Lipský) 6. Milan Lasica, Július Satinský, Radúz Činčera (originál Milan Lasica, Július Satinský) 7. "Kinoautomat" - Eduard Hrubeš, Radúz Činčera, S. Burešová (originál Eduard Hrubeš) 8. František Filip, Bohumil Bezouška (originál Jan Pivec) 9. Pavel Bobek, Naďa Urbánková (originál Pavel Bobek) 10. Miloš Kopecký (originál Vl. Kotmel aj.) 11. Jiří Sovák, Stella Zázvorková (originál Jan Werich) 12. Pavel Landovský (originál Pavel Landovský) 13. Tomáš Sláma (vyprávění o KFF) 14. Svěrák, Smoljak, Cimrman (vyprávění o operetě) 15. Milan Markovič (vyprávění o Vl. Klemensovi) 16. Jan Šmíd 17. Uvádí Václav Čapek, Eduard Hrubeš (vyprávění o opeře). V dílech 8 - 10 nevystupuje stálý oponent Vladimír Svitáček.

plakát

Kin-Dza-Dza! (1986) 

Film, který nejde jen tak vidět... trochu moc dlouhé.

plakát

Pětistovka (1949) 

Pro technicky smýšlejícího člověka to nebylo zas až tak hrozné. Ano, téma je naivní, i ta technika byla trochu moc fantastická.

plakát

Elvis (2022) 

Jsem dost na rozpacích, jaké hodnocení udělit, zvláště pod vlivem ostatních "top" komentářů. Zvuková hostina? OK. Proč? Protože znalec poznal přesně ty začátky písní (včetně mluveného slova), které sám Elvis Presley tehdy zpíval, či pronášel. Nejvíc na mně zapůsobil asi podkres "Burning Love", který se pak změnil v píseň. Opulentní obrazová hostina? Možná to vidět 3x v kině, pak ano. NIC nenahradí kvalitu a styl originálních záběrů. Ne, Elvise jsem ani nezažil, natož, abych jej viděl živě, takže vycházím s lépe či hůře pořízených audiovizuálních záznamů jeho koncertů, včetně filmu Elvis: That's the Way It Is (1970) Ten "kluk" si na Elvis hrát má. Tady mu to moc nešlo, opět asi proto, že znám Elvisův hlas (z nahrávky), ten hlas moc nepasoval a rozhodně nebyl od roku 1956 do roku 1977 stejný, jak je prezentováno ve filmu. Nebyl. Stejně tak nebyla stejná ani Elvisův pohybový výraz, živost... a hmotnost. Na tohle si měli tvůrci filmu dát pozor, i za cenu maskování, nebo CGI. Když už je to prezentováno jako "oficiální biografie života Elvise Presleyho" a tak i prodáváno. Jo, kdyby se jednalo o pár historek z jeho života, nebo třeba jednu konkrétní, tak ne-podobnosti s realitou asi skousnu. Asi jsem ani nikdy neviděl celý film  Elvis: The Movie (1979) s Kurtem Russellem - jako jediný vážný konkurent filmu o životě a díle Elvise Presleyho mi přišel jaksi vhodnější. Ano, TV film z doby 1-2 roky po smrti Krále a epický cinematický počin vytvořený 45 let po jeho smrti nelze srovnávat. Nebo...? Závěrem bych dodal, že osobně upřednostňuji dokumenty, filmového a televizního materiálu s Elvisem je dost, event. hraný dokument. Oceňuji, že stěžejní scény, zejména ze závěru filmu (ale i z "concert years") jsou ponechány s originálním Elvisem včetně zvuku. Ten předěl mezi hlasem herce a Elvise mě teda moc nebavil. Hodně mi vadilo akcentování make-upu, nevím, nemám srovnání, ale nemyslím si, že by kromě pudru něco používal. On i ten pudr by se pod světly a při tom tělocviku rozmazal asi tak za 5 minut.

plakát

Zachraň se, kdo chceš (2021) (seriál) 

4 * a to jen za obsazení. Jinak dost nedomyšlené. Jé hele, alternátor z lodi - rozsvítíme maják na 230V. Ventily a trubky vždy přesně pasují... ananasová bazuka - reload by trval tak půl hodiny... jé hele, ve výbavě lodi byly náhodou 3 typy akumulátorů...

plakát

The Queen and I (2018) (TV film) 

Hvězdičkami raději hodnotit nebudu, ale oproti knize je to až příliš seškrtané...