Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný

Recenze (750)

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

Fantastické zakončení, ale pořád si chci postěžovat na emoční plochost. Zakončuje to obrovskou ságu MCU a právě proto bych čekal víc emocí. Na mě to totiž nepůsobilo jako doják. Ostatní to ale vidí nějak jinak. Já jen nad tím kroutím hlavou a zůstávám outsiderem. Jistá propojenost samozřejmě funguje, ale o nějakém budování promyšlených vztahů a motivací se moc mluvit nedá. Tím nechci sdělit, že Endgame je pitomost. Jedná se totiž o nejspíš nejlepší Marvelovku, jakou jsme kdy měli možnost vidět. S tím se pojí všechny plusy a mínusy. Jak diváci jistě vědí, tak se jedná o nadupanej blockbuster, který i přes svou délku nemá moc hluchých míst. Celé se to sleduje až s překvapivou lehkostí. Nečekejte rozhodně nějaký přelomový poselství. Děj je fajn a i přes hlavní námět se do toho autoři nezamotali. Což si zasluhuje zvýšený hodnocení. Moc autorů totiž s podobným tématem nedokáže správně pracovat. O to zajímavější je, že se do toho nezamotali i přes rozsáhlost vytvořeného universa. Scénář je totiž chytrý a promyšlený. Netlačí ale s tou chytrostí moc na pilu. Pořád se totiž jedná hlavně o typickou Marvelovku v nejlepší formě. Co můžete čekat? Nekompromisní blockbuster se vším všudy. Akce, CGI, nějaký ten "džojk" na odlehčení atmosféry ( i když o její hutnosti bychom mohli celkem polemizovat) a sympatický postavy. Nesmím ani zapomenout na epický závěrečný souboj. Rád bych měl některý části kamerově na jeden záběr, ale kdo v tohle doufá od typicky konzumní sérky, tak je nejspíš trochu naivní. Berme v potaz, že konzumní filmek není negativní pojem, ale pozitivní. Prostě si vyčleňte večer, dejte si pivko a užijte si tu tříhodinovou zábavnou jízdu s vašimi hrdiny. Tudíž za mě naplnil závěr série očekávání. Epický blockbuster, který kulhá na emoční plochost. Chtěl bych víc? Rozhodně ano.

plakát

Banda (2019) (seriál) 

Černohumorná jízda, která vyhrocuje druhou stranu superhrdinů. Ani jedna postava není zbytečná. Nejde ani tak o nějakou intelektuální jízdu, která má přehodit vyšší poselství, ale o syrové zobrazení a dospělý přístup. To mi ke štěstí v dnešní době fakt stačí. Je ale zarážející, že Eric Kripke psal i kdysi scénář pro příšernej horor Boogeyman (2005). Nějak se nám holomek vypracoval, co? Pokud si pokládáte otázku, jestli chcete The Boys vidět a snažíte se přijít na to, jestli jste cílovka, tak The Boys vidět chcete, věřte mi. Místní hodnocení není vytažený z prdele. Tentokrát s ním souhlasím.

plakát

Captain Marvel (2019) 

Já se bavil. Prostě další Marvelovka se sympatickou herečkou v hlavní roli a tutovkou Samuel L. Jackson. Na nenáročný večer jako dělaný.

plakát

Černobyl (2019) (seriál) 

Ultimátní drama o ruské aroganci, lidskosti, tehdejším režimu a hlavně o reálné katastrofě, která by kvůli následkům zasloužila o dost větší pozornost. Povinnost.

plakát

Doom Patrol (2019) (seriál) 

Ultimátní vytvoření nového mainstreamu z nemainstreamu. Neobyčejné postavy a scénář utržený ze řetězu. Velmi zábavný kousek, pokud hledáte trochu jiný seriál.

plakát

Joker (2019) 

Přesně proto mám raději DC, než Marvel.

plakát

Mandalorian (2019) (seriál) 

Je zarážející, že z celý SW ságy musí vystoupit na výsluní z počátku zakřiknutej seriál. Mandalorian je totiž v současný době to nejlepší z universa od dob třetího dílu. Není to ani tak přehlídka bezchybných hereckých výkonů nebo propracovaná psychologie postav, ale celý seriál skládá nadcházející díly na pevných pilířích složenýho z kvalitního scénáře. Jednotlivý situace totiž postupně gradují. Nesvrhnou se ve zbytečný patos nebo nesmyslný rozhodnutí postav, ale v poctivou SW akci, která nám tak schází. Na Mandaloriana by jste se měli podívat, pokud vás vytáčí současný nakládání značky pod Disney. Paradoxem samozřejmě je, že i tento seriál je produkován právě Disney. Mandalorian funguje jako gumová pěst do prdele. Disney produkce dokazuje, že umí šetrně a nadmíru poctivě zacházet s tak obrovskou značkou, ale jednoduše místo poctivý práce buduje u hlavní ságy reklamu. This is the way.

plakát

Řbitov zviřátek (2019) 

Remake je přesně takový, jaký by se dal čekat. Závěrečný song to krásně demonstruje. Je o něco málo dynamičtější a finále má vyhrocenější v současném stylu, ale pořád je to kopie 1:1. Možná škoda, ale je nutný si přiznat, že i když máme krásný vzpomínky na původní dílo, tak se nejednalo o žádný scenáristický skvost. Bylo to béčko. Všichni to tak nějak v hloubi duše víme. Jenže tenkrát to skvěle zapadlo do tehdejší vlny hororu. V současné době už nemá popravdě co nabídnout. Tím nechci tvrdit, že původní Pet Sematary nemám rád. Mám ho rád a to dost. Autoři se chtěli zavděčit fanouškům tím, že udělají naprostou kopii, ale samotní fanoušci si povětšinou uvědomili, že už to není ono. Nemá to ten osmdesátkový feeling, takže logicky tento jednoduchý recept už nemůže fungovat. Jediné co zbývá, tak je reminiscence k původnímu dílu. Lepší to nebude. Autoři odvedli dobrou práci. Jo, všem se zavděčit fakt člověk nemůže.

plakát

Spider-Man: Daleko od domova (2019) 

Komu se líbil random díl z Marvelovek, tak asi ví, co čekat. To taky dostane. Zábavná popcornovka jako řemen a zároveň elegantní labutí píseň vztahující se k Avengers. Jako já se bavil. Určitě zábavnější, než Homecoming. Spider man má celkem dobře našlápnuto na zábavnou sérii. Jestli je ale pravda, že Sony koupilo práva a rozhodne se pro další reboot, tak to teda potěš koště...

Ovládací panel
3 body