Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (20)

plakát

Můj soused zabiják 2 (2004) 

Nic moc. Kdyby toho Gogoláka hrál Louis de Funes, bylo by to o řád lepší. I když si na Funese moc nepotrpím.

plakát

Černý korzár (1976) 

Sandokan a krásná Marianna, pardon, hrabě z Ventimiglie a Honorata Van Gould. Opět jeden mstitel a krásná dcera jeho nepřítele. V podstatě celý tvůrčí i herecký tým Sandokana si během natáčení seriálu střihl další dílko Emilia Salgariho. Dopadne to, jak se dalo čekat, takže největší záhada je, proč "autor" českých titulků na DVD, který jen otrocky opsal původní český dabing, tvrdošíjně píše holandská jména Van Gould nebo Van Stiller s W... :-)

plakát

Všechno nejhorší (2017) 

Obzvlášť alternativní konec (z DVD) tomu dává ten správný šmrnc. :-)

plakát

Pekelná jízda (2013) 

Hm... Kdo chce zhlédnout kvalitní film z tohoto ranku, může zvolit třeba Přejezd Kassandra, Nezastavitelný nebo Splašený vlak. Proč bylo natočené tohle, moc nechápu.

plakát

Five Weeks in a Balloon (1962) 

Velmi volné zpracování klasické vernovky Pět neděl v balónu. Starý pan Verne možná rotuje v hrobě, ale já, jinak velký ctitel jeho díla, jsem se při sledování i při překládání titulků slušně bavil. Doufám, že si to užijete také.

plakát

Kamenný řád (1975) (seriál) 

Nechápu, proč ČT nevydala tento seriál na DVD, když mohla vydat totální srágory typu Muž na radnici nebo Okres na severu. Že to dělala Ostrava a ne Praha? Nebo že by to bylo pro "nostalgiky" z Kavek málo "společensky angažované"?

plakát

Oáza (1972) 

Nojo. Neměl to být špatný film. Ovšem v době normalizační měl dvě možnosti. Být dobrý a v trezoru, nebo provést "úlitbu bohům". A větší filmová jména než Brynych se tím řídila. Kdysi jsem vlastnil scénář k tomuto filmu, bohužel nepřežil patero stěhování. Resp. oba scénáře, literární i technický. Literární se čte jako knížka a hodně mě mrzí, že už ho nemám. Nebyl to původně souboj Čechů s Němci, dezertéři z legie měli různé národnosti. Bohužel si po 50 letech nepamatuji konec, ale ten přílepek s Brzobohatého "antifa" proklamací tam zcela jistě nebyl. To byla ta "úlitba", tam se přidalo pár záběrů pouště a Brzobohatý to ve studiu přečetl. Škoda, v jiném režimu to mohl být podstatně lepší film. Takhle za 3*, hlavně kvůli tomu násilnému konci, to je opravdu rána pěstí mezi oči.

plakát

Rooster Cogburn (1975) 

Ale jo, dobrý. John Wayne v jedné ze svých posledních rolí v žánru, pro který se snad zrodil. A Katharine Hepburn tak typická a klasická, že jsem celý film čekal, kdy Johna Wayna osloví "pane Allnutte". Toto volné pokračování filmu Maršál jsem viděl moc rád.

plakát

Operace Entebbe (2018) odpad!

Proboha, to nemohl natočit dva filmy? Jeden o operaci Entebbe a druhý, snad sobě pro radost, balet? Na začátku filmu jsem netušil, na co se to koukám, myslel jsem, že jsem sáhl po špatném DVD. No a pak už jsem jen přeskakoval a když jsem na konci zjistil, že akční scénu režisér taky vnímá jako taneční vložku, dal jsem to pryč a definitivně. Ten příběh je kvalitně (ehm... tedy kvalitně televizně) natočený už dávno. Jmenuje se Raid on Entebbe, česky Operace Blesk. Ten je na pomezí akčního thrilleru a dokumentu. Snad jediné, v čem má tento podivný snímek navrch, je výběr Daniela Brühla v roli německého teroristy. Ne snad hereckým nadáním, ale fyzicky se originálu opravdu podobá. V Operaci Blesk téhož chlapa hraje Horst Buchholz a pořád vypadá jako ten Chico ze Sedmi statečných... Ale to je snad jediné, kde má tento film navrch. José Bastos Padilha Neto jako dokumentarista??? No promiňte. Pokud někdo hodlá vnímat boj proti terorismu, resp. konkrétní zdokumentovanou akci, dávanou za příklad, jak se má v takových případech postupovat, jako taneční kreaci, tak si fakt budeme těžko rozumět. Tady totiž šlo skutečně o život, resp. o hodně životů. Inter arma silent Musae - takže i Terpsichoré by se měla stáhnout do pozadí a nechat Marta, ať to vyřeší. Zatančit by si mohla až potom - když se všichni (skoro všichni) dostanou živí domů. Pro mě odpad...

plakát

Těsně vedle (2007) 

Romantická? Komedie? Proboha kde, kdy a proč? Na romantických komediích ulítávám, je jich několik, které můžu vidět každou chvíli (jmenovat nebudu). Ale tohle??? Možná se tvůrci zhlédli v Křižovnické škole čistého humoru bez vtipu, ale tohle je spíš trapas nad trapas. Jedno klišé stíhá druhé a jediné překvapení je, že do toho nenamixovali ten stupidní smích jako v seriálech, které nakonec tenhle snímek bohatě překonají. Takhle jsem fakt nevěděl, v kterých okamžicích se zasmát. A v kterých uronit slzu, což by měla být dvě kritéria romantické komedie. Několikrát jsem chtěl bednu vypnout, nakonec jsem to se zaťatými zuby dokoukal. Takže ta jedna hvězdička není za nějaký úchvatný výkon, jen za obsazení Michelle Monaghan, která mi typově připomíná některé krásné (a romantické) herečky z krásných (a romantických) filmů minulosti, i té nepříliš vzdálené. A budu doufat, že ji v nějakém kvalitním filmu tohoto žánru uvidím. Tenhle to ale není...