Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (119)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Téměř všichni tu pějí ódy na radost, blaho a jistě právem. Vidět tuhle věc v IMAXu, je prostě zážitek jako blázen! A že máš chuť řvát s davem Fremenů Muad´Dib,  Muad´Dib, Muad´Dib, zapomene dejchat, všichni ví kdy, písek máš úplně všude, chybí ti stillsuit a ze to celé dohromady v člověku vzbuzuje všechny možný emoce a  pocity, úplně vším co vidí i slyší, to je prostě fakt. Herbert byl geniální. Oživit fantasy svět Duny, svět úžasně a detailně propracovaný, plny napětí, intrik, zvratů, postav, nápadů, zvláštního koření, které má moc prodloužit lidský život a poskytuje člověku mimořádné psychické schopnosti a to tak dobře,  jak se to podařilo Denis Villeneuve je taky geniální. Když bylo jasné, že roli Paula bude hrát Timothée Chalamet, říkala jsem si, to jsem zvědavá jak pouštní myš 🐭 To se teda sakra povedlo! No a že se najde někdo, kdo bude kritizovat vše, vždy a všude, to je život..každý ma jiný zkušenosti, zážitky, představy, priority, zájmy, chutě...etc... Hans Zimmer hudební mág, tomu všemu dodává tak mocný a nezapomenutelný grády jako obvykle, k tomu není co dodat.  “We call that one muad'dib,” Stilgar said. 🐭 The Spice Must Flow!

plakát

Země (2021) 

Co mají společného....Divočina, Útěk do divočiny, Země a další podobné příběhy? Za mě je to obrovská touha po klidu. Říkáš si, ze už máš vážně všeho kolem dost? Život, osud, okolí ...je to fuk jak to nazvu, úplně celé se to sesypalo, jak domek z karet. Není chuť na nic, jen se sebrat, zahodit chytrej-blbej mobil (ulevnej moment), zabalit jen trochu věcí, mapu, knihy, pár konzerv, spálit mosty, neudržely už vůbec nic a někam zmizet a bejt zmizelej. Robin Wright v sobě hledá poslední zbytky sil jak žít, jak dýchat, jak dál existovat. Natočeno v naprosto nádherné přírodě, panenské kráse Skalistých hor. Ty pohledy stojí za to, léčí podobně jako hudba a nesrovnatelně víc, než desítky léčitelů. Přesto, že RW 'skočila' z civilizace do drsný přírody nepřipravená a vybavená jen lacláčema a tuňákem, tak osud či co to bylo, zamíchal kartami a posunul, vcelku jednoduchý, dost emotivní a uvěřitelný příběh o kousek dál. Víc není co říct ... možná někdy, až pověstný pohár přeteče, tak "sbalím saky paky, přes plány všelijaký a mějte se tu fajn"!

plakát

Okouzlující démon (2023) (seriál) 

Song Kang jako 마이 데몬 hmm! Jeho vtípky, šibalské pohledy mi chyběly. Čekala jsem, jaká bude jeho další role v žánrovém spektru od "Sweet Home az po Navillera"... V našich končinách dobře víme, že s čerty nejsou žerty. S tímhle čertem, ale jsou. Role mu sedí a ano, je ďábelsky skvělý :)  Takhle rozesmát, ale i dojmout a co hlavně, odreagovat od reality, me z korejského ostrova, dokáže jen Rowoon a Park Bo-gum... jo asi by se ještě někdo další našel :) Ale s nimi bych se vydala ihned a bez rozmýšlení na ostrov Čedžu. No teda nevím, jestli by kluci měli čas...ehm...tady by se to asi krapet protáhlo.. :)  No ale zpet k seriálu. Vcelku cute story, vzpomínky z minulosti, současnost, fantazie, legrace, smutek, tak trochu všehochuť pro takovéto domácí koukání. Příjemně, hezky vše do sebe zapadalo. Njn, takhle to vypadá, když člověk plnými doušky nasává korejskou mentalitu a téměř "bydlí" v jihokorejských seriálech...od Hra na oliheň (seriál) (2021) přes Přízeň krále (seriál) (2021) až po Láska padá z nebe (seriál) (2019).. To je rozptyl. Jejich filmařina je zkrátka úplně jiná, herecké projevy určitě mnohým nesedí...to je fakt (ostatně, ti zde nejsou, tohle nečtou). Někdy se drží jasných, naprosto konkrétních a zaběhnutých pravidel (zatnutí pěsti, dlouhé pohledy a scény, první pusa 💋 뽀뽀 [ppoppo] až v 10. epizodě, neskutečné zvraty v chování...atp. Často je dodržují až s cimrmanovskou přesností (viz smích i pláč vyjadřuj pohyby ramen), aby je vzápětí totálně rozbili, s největší pravděpodobnosti ovlivněni jinými světy, jako třeba v Předpověď lásky a počasí (seriál) (2022). Tam dojde, na víc než jednu pusu, hned v druhém díle, njn Song Kang divoch jeden :-) Toť můj pohled na věc. Co mi to celé jen připomíná....aaa už vím: Sestřička Betty! Betty ve světě fantazie, zcela mimo realitu. Jen jiné místo, jiný čas, jiné postavy...atd…vždyť to znáš. Rozumím ti Betty! :-)

plakát

Celebrita (2023) (seriál) 

Cameo cute role Jun-ho Lee z 2PM jako uklízecí četa. Take In-ah Seol jako Song Yeon Woo a Yuqi (G)I-DLE jako Zhang Wei.

plakát

Čas volá tvé jméno (2023) (seriál) 

Cameo role Rowoon ;-) V osmé epizodě A Time Called You se Rowoon objevuje jako postava Tae-ha.

plakát

Láska padá z nebe (2019) (seriál) 

Nádherný, pohádkový příběh, naprosto jedinečný a to úplně celý. Z nahlédnutí do Severní Koreje mrazí. Není skoro nic, co dodat. Snad jen, ze cameo rolí potěšil: Soo-hyeon Kim. 감사합니다 Chemie mezi Bin Hyeon a Ye-jin Son byla velkym plusem a zůstali spolu i v životě... :)

plakát

Seobok (2021) 

Máš v oblibě Goong Yoo a Park Bo-Guma, oba jsou tu skvělí. Chtěla jsem se jen odreagovat, to se povedlo. Buď je takových témat sakra málo nebo jsem dlouho na nic podobného nenatrefila. Je to dobré natočenę, perfektní i překvapivé akční scény, trochu filozofických otázek, úvahy o smyslu života, silné emoce, přesná hudba, dobré načasování pár drobných humorných detailů, to vše dohromady formuje film do jedinečné podoby. V něčem se mi 서복 zdál úplně nový, neokoukaný. No a Park Bo-Gum patří mezi ty, kteří mohou jen tak stát a já se budu na něj dívat a dívat... forever! Když ho miluješ, není co řešit! ;-)

plakát

Namjachingoo (2018) (seriál) 

Park Bo-gum, majitel jednoho z nejpříjemnějších úsměvů. Mám pro ten jeho sexy úsměv 💋 vyloženě slabost. V Namjachingoo mu to extra moc slušelo. Herecky byl, je a i určitě bude naprosto skvělý, tady to je pecka. Extra vynikal spolu s Hye-kyo Song, v reálu bývalé ženy jeho kamaráda Joong-ki Song. Chyběla mi špetka jiskření, zrejme zamer. Nicmene Bo-gum exceloval na celé čáře. Několik scén mě dostalo, ted mám zrovna na mysli jednu special scénu, kterou zatraceně dobře zahrál. Ještě před vojnou stihl Obrazy v mládí a během vojny Seobok. Od dubna 2022 je už zpět. Ano, ta fotka v profilu zde, je asi ze školy. Jak mu to sekne po návratu, milej kluk s bezvadným vystupováním, skvělým přátelským projevem, výbornou angličtinou, to bylo vidět i nedávno, když se mihl nebo spíš blýskl na módní přehlídce CELINE v Paříži (červen 2022). Těším se na další filmovou nebo seriálovou  ❤️ Bo-gum lahůdku!