Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Romantický
  • Dokumentární
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Surfaři

Surfaři (2007)

Filmy s gay tématikou mám ráda - tradiční happyend tu vyzní tak nějak netradičně. Navíc, tady jsem si ani nebyla jistá tím, zda to k happyendu spěje: vyrovnaný a úspěšný homosexuální třicátník a na straně druhé zmatený teenager, jež dělá vše pro dobro rodiny. Tak mistrně zahrané a natočené, že věkový rozdíl nijak neparoduje film Lolita. Ovšem když bych měla jednu věc vyzdvihnout - SOUNDTRACK! Dostal mě... Hlavně Shane Mack.

Boy Culture

Boy Culture (2006)

Už se vám stalo, že jste viděli film a absolutně vás přešla chuť vidět kterýkoliv jiný, neboť by byl určitě horší? Mě právě před chvílí po dokoukání Boy Culture. Něco tak úžasně napínavého, chytlavého, úsměvného, příjemného, pravdivého a zároveň absolutně fantazijního, cynického, sarkastického, morálního a nádherně (vkusně) romantického jsem dlouho neviděla. Nevím proč, nejspíš kvůli přebalu DVD a galerii z filmu jsem čekala něco zvrhlého a dlouho jsem se rozmýšlela, jestli chci opravdu ztrácet čas sledováním něčeho takového. Teď už to vím -chci! (Znova a znova...)

Domov šedých motýlů

Domov šedých motýlů (2008)

Syrové, neotesané a působivé. Strach a zmatek. Nádherný obraz a skvělý soundtrack. Jeden z mála filmů, kde může divák na jazyku cítit hořkost minulosti a na zádech tíhu osudu. Připadala jsem si jako další z chlapců na ostrově. A jednotlivé flashbacky z minulosti hlavního hrdiny tomu jenom nahrávaly.

Vybíjená

Vybíjená (2004)

Absolutně ulítlá komedie. Neoplývá žádným intelektuálním humorem, ovšem na své si přijdou milovníci jednoduchých a tak trochu předvídatelných vtípků - a to od začátku do konce. Má to vtip, neuvěřitelný spád, příjemný děj a sympaťáka Vince Vaughna v hlavní roli. Film, který si stojí za to pustit minimálně kvůli hláškám Patchese O'Hoolihana. Jen mě trošku mrzel český dabing... Takže pro fajnšmekry - jedině v angličtině. :-)

Requiem za sen

Requiem za sen (2000)

Doposud si nevzpomínám, že by se mi na konci nějakého filmu chtělo zvracet. Requiem za sen je však spolehlivým vyvolávačem dávicího reflexu. Nijak nenarážím na kvalitu filmu, něco zvukově a obrazově tak dokonalého jsem dlouho neviděla. Mistrně zvolené efekty vyvolávají to správné psycho, z hudby mám doteď husí kůži. Zkrátka, a to nechci snímek nijak přechválit, nechápu, jak se mohlo sejít v jednom filmu tolik překvapivě funkčních faktorů, že je mi prostě mizerně. Chcete depresi? Máte jí mít...

Uvnitř tančím

Uvnitř tančím (2004)

Neuvěřitelně autentické! Příjemný film, který dojímá, nikov však kazí náladu. Herecké výkony obou hlavních herců byly tak přesvědčivé, že jsem nevěřila, že se v reálu pohybují jinak než na invalidním vozíku. Navíc i "spratek" Rory je vám prostě sympatický. Zajímavé je i téma - jak si mohou navzájem pomoct dva, kteří ještě donedávna jen třeba k osobní hygieně potřebovali arsenál opatrovatelek?

Zlo mezi námi

Zlo mezi námi (2003)

Tematicky by se nabízelo srovnání s dalším severoevropským dramatem, Domovem šedých motýlů, ačkoliv samotný děj Zla nemá s výše jmenovaným snímkem příliš společného. Tento film je jeden velký zářivý klenot. Perfektní dobové ztvárnění, neuvěřitelně charizmatický představitel Erika, napínavý a strhující děj, příběh měl hlavu i patu, pointa byla dotažena do perfektního konce, jednotlivé scény působily neuvěřitelně autenticky, absolutně vyvážená komorní-citová a akční-dějová složka filmu, dokonalé epizodní vsuvky které nerozptylují, nýbrž zpestřují. Vychvaluji Zlo do nebeských výšin! Zkrátka Zlo si rozhodně zaslouží diváckou pozornost... Jen, nevím, kdy se odhodlám k druhému zhlédnutí, protože nervy a žaludek mám jen jedny.

Chlapec v pruhovaném pyžamu

Chlapec v pruhovaném pyžamu (2008)

Neskutečný, brečela jsem už v 23. minutě. Jsem možná kapku citlivka, ale dětská naivita a bezprostřednost v kombinaci s nacistickým vlastenectvím a genocidou, je hodně silný kafe. Tenhle příběh má neskutečnou sílu a podpořen skvělými hereckými výkony, drtí divákovo srdíčko, které bylo v úvodních minutách filmu hlazeno, hýčkáno a mazleno vizuální krásou s jemným hudebním podkresem. Do filmu byla vložena neskutečná porce emocí, která celý snímek polidšťuje a poukazuje na iracionalitu genocidního chování, aniž by se omezil na pouhé sdělení, že nacisti jsou ku*vy.

Horší než smrt

Horší než smrt (2007)

Tak tomuto řikám herecký koncert. V podstatě se jednalo o zhruba devadesátiminutový "sitcom", ve kterém perlila jedna postava vedle druhé. Zkrátka, takhle to vypadá, když se sejdou správní lidé (filmoví tvůrci) a inteligentní nápad. Brilantní ukázka černého humoru, který byl tak "decentně" nechutný. Bezvadný hudební podkres nahrával komičnosti situací a podtrhoval komediální gradaci snímku. Tenhle film zkrátka zabaví.

Dokonalý trik

Dokonalý trik (2006)

Po dlouhé době opět něco, co mě posadilo na zadek a na celé dlouhé dvě hodiny naprosto ovládalo veškeré moje myšlení a vnímání. Naprosto mě to zparalyzovalo. Děj filmu v závěrečných minutách graduje takovým způsobem, že jsem skoro nedýchala a nechala se strhnout rafinovaností filmové zápletky. Dokonalý trik je zkrátka geniální ve všech směrech!