Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (4 287)

plakát

Legenda o vášni (1994) 

Mám pocit, že je to asi třetí repríza. Ale teď je tam velká mezera mezi druhou a třetí. Trochu jsem asi filmově dospěl. Takže pět asi ne, protože film je celkově hodně překombinovanej. Ale nádherný lokace, herecký excelentní výkony, a nádherná hudba prostě čtyři dostat musí. Podařenej kousek pana Zwicka, jakejch se už po roce 2010 příliš neobjevuje. Bohužel. Doba je zlá, Kamile. 90%.

plakát

Navždy a daleko (1992) 

Ron Howard tady potvrdil, že je  první liga. Solidní tempo vyprávění, parádní hudba, a herecky taky klasa. Tohle můžu docenit až teď. Pěkný připomenutí. 90%.

plakát

Hrdinové ve člunu (2023) 

George Clooney natočil neskutečnej sportovní film. Veslování, zejména teda závodů je tam dost, a divák prakticky ani nedutá. Už dlouho jsem u sportovního filmu nezažil tolik emocí, jako u tohodle vaslařskýho zázraku. Výborný. 100%.

plakát

Kód 8: Část 2 (2024) 

I přes to, že se vlastně na ten film kouká docela dobře, tak nakonec je to takový zbytečný. První film si vůbec nevybavuju, takže sem k tomu přistoupil jako k samostatnýmu filmu. Jo, kdyby si člověk připomínal každej film, kterej chce vidět, a kterej má pokračování, nedělal bych nic jinýho. Každopádně i tenhle film bude mít hodně podobnej osud jak jednička. Za týden už nevím, o co šlo. 50%.

plakát

Hrozba smrti (2024) 

Hned zkraje musím poznamenat, že originál s Patrickem mám rád. Ta správná devadesátková zábava. Navíc malej, a vyzáblej herec, věnující se amaterským bojovým uměním se tady snaží, seč mu síly stačí. Naštěstí mu Rowdy  Herrington nepostavil do cesty nikoho podobnýho jako v remaku. Ten sem se rozhodnul sledovat s čistou hlavou, a nesrovnávat s originálem, a neplkat kraviny. A musím uznat, že je to drtička. Nějaký nešvary tam jsou, ale to všechno vynahradí chlapská vizáš, a pěsti drtící sklo. Líbilo se mi to, a to hodně. A jako třešnička na dortíku je Conor McDavid, kterej tady hraje extrémně pošahanýho zmrda. Reálně asi za čtyři půlměsíce, ale na just všem filmovým odborníkům, uměním potrefeným kritikům a VERBALně přebujelejm idiotkům dám plnou palbu. Domluvil jsem. 100%.

plakát

Temná okna (2023) 

Film, kterej opět potvrdil, že do kin v týhle době už nasaděj každý hovno. Strašná srajda. Nesympatický je tady snad kromě baráku úplně všechno. 10%.

plakát

Vymítač ďábla: Znamení víry (2023) 

Nevím, proč některý filmy nechtěj divákovy ukázat, co se vlastně stalo. Za celej film není žádná silná chvíle, která by se divákovy vryla do paměti. Není tam žádná nástavba k tomu, co už z podobnejch filmů známe. Je to takovej podprůměrnej filmek, na kterej sem už teď zapoměl. 30%.

plakát

Dvojitý zásah (1991) 

Připomenutí tohodle fláku sem si plánoval už dlouho. Těsně po vzniku jsem měl doma kopii na vhs. Pak jsem ale dělal čistku, a tohle a spousty tehdejších filmečků z hong-kongu zmizelo na smetišti. A co těch filmů tehdejší doby bylo. Je pravda, že tohle patří k tomu lepšímu. U mě ovšem pouze tři hvězdice. Na víc to nevytáhnu. 50%.

plakát

Přišla v noci (2023) 

Asi nebudu kritizovat tvůrce za to, že natočili něco, co se úplně vymyká naší současný produkci. Bohužel prvních padesát minutek je dost velká nuda, s několika náznaky vtipu, a takovou tou nepříjemnou atmosférou, kterou ne každej dokáže překousnout, a už vůbec ne řešit. Obzvlášť když jde o rodinu. Pak to na pár minut nabralo grády, aby se ten plamínek naděje hned uhasil. A s ohledem na úplně debilní dvojici, která neudělá zhola nic, a úplně debilní nekonec, kterej mě naprosto nasral, můžu potvrdit za svou osobu, že si radši budu dokola přehrávat současný komedie s okoukanejma tvářema, než tuhle nedotaženou haluz. Debilita. 30%.

plakát

Generace F (2023) 

Asi v 80minutě jsem usnul. Rozhodnutí ale hned padlo. Dokoukávat tuhle nudu nebudu. Je to děsně ukecaný. Navíc o věci, která je mě neskutečně proti srsti. A tak jedna hvězda za možnost zbytek filmu ignorovat bez toho, že by mě žralo, jak ten film skončil. Protože je mě to naprosto u prdele. Druhá hvězda za sympatickou Emilku Clarkovou. Jinak se tomu vyhněte. Velký špatný. 30%.