Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (55)

plakát

Přání (2023) 

Je smutné, že k výročí 100 let Disney vytvořil jednu z nejhorších disneyovek vůbec. Jediným pozitivem je král, který vypadal jako hodný a byl negativní postavou.

plakát

Single Lady - Svědek (2018) (epizoda) odpad!

naprosto zbytečný díl...upadající kvalita a dějovost pokračuje

plakát

Circle: Uzavřený kruh (2017) 

Skvěle obsazený film, navíc Tom Hanks snad v první negativní roli, kterou jsem viděl. K tomu se přidává výborný námět a myšlenka. Na začátku sice chybí nějaký úvod do děje, ale člověk rychle pochopí o co jde. Nějak mě celá ta společnosti Circle připomínala dnešní Apple. Forma přednášek, k tomu typický hrneček... Navíc se ve filmu rozjíždí několik dějových linií, které pak ke konci do sebe celkem zapadnou. Toto celé by bylo za 4* a jedna k tomu je za to, že tento typ filmů prostě mám fakt rád a je radost se na to dívat, když se to povede, což bohužel není pravidlem.

plakát

Svět pod hlavou (2017) (seriál) 

Úžasný seriál s výborným hereckým výkonem Neužila a zejména Trojana. Zasazení do socialistického Československa se povedlo a dobová krajina a kulisy byly taky velice zdařilé. A do toho všeho Klement Kratěna v podání skvělého Budaře... zkrátka občas jsem hltal každé slovo a na každý díl jsem se moc těšil. Konec byl jen vyústěním dobře vedené dějové linky a jsem moc rád, že nešel s určitostí předpokládat.

plakát

Prázdniny v Provence (2016) 

Dle mého názoru částečně nepochopený a zejména nedoceněný film. Byl jsem na něm v kině a rozhodně nelituji zaplaceného vstupného. Klasický příběh tří kamarádů na výletě/útěku z ČR. Zažívají vtipné i méně vtipné příhody... Herecké zastoupení velmi silné. Bohužel však scénář občas (hodně) pokulhával - moc jsem to v kině nechápal, když scénáristou je V. Michálek (od Anděla exit jej mám za slušného scénáristu). Až ex-post (na csfd) jsem si přečetl, že hlavním scénáristou je nějaký pan Miňovský, který již psal scénář k odpadové Řachandě, která se svou nekvalitou blížila nejhoršímu filmu roku 2016 Decibelům lásky. Psát to zřejmě kdokoliv jiný, tak mají Prázdniny na csfd hodnocení aspoň 50%. Mě se to však líbilo a jako u průměrného komediálního filmu jsem se u toho pobavil.

plakát

Decibely lásky (2016) odpad!

Čekal jsem, že to bude hrozné, ale ten film byl ještě horší. Nejhorší film, co jsem viděl, za posledních několik let... Ten film měl vše, co film nemá mít!

plakát

Wilsonov (2015) 

Velmi netradiční a originální snímek. Nenechte se odradit nízkým hodnocením a špatnou recenzí od Spáčilové. Kdo se rád zasměje až ho bolí bránice a není suchar, tak toho tento film pobaví. Macháček v průběhu filmu vystřihl několik velmi povedených hlášek, u kterých celé kino vybuchlo smíchy. Příběh mi přišel taky zajímavý a zpracování rovněž. Film rozhodně nezapadá do šedi průměrných českých či slovenských snímků poslední doby. Pro mě to byl zážitek a slušné překvapení...

plakát

Král rybář (1991) 

Wow. To byl tedy film. Asi dva roky jsem se na něj chystal a dostal k němu až po smrti génia Robina. Neuvěřitelně silný příběh a dvojice Bridges&Williams udělali z filmu jeden z nezapomenutelných filmů. Rukopis Terryho Gilliama je rovněž znatelný. Jedná se o netradiční film o životě, přátelství, lásce a také náhodě, který rozhodně stojí za shlédnutí...

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Absolutní výbuch smíchu při scéně v kostele, kdy paní brání Firthovi v odchodu: "Jsem katolická buzna, co si užívá sex s černým přítelem židovského vyznání, který dělá na vojenské potratové klinice. Satanovi zdar a Vám přeji hezké odpoledne." Následující masakr byl totální a zároveň naprosto skvělý.

plakát

Šofér (2014) 

"Tu limuzínu ti zprznil sám satan? A Tvý oblečení? Co se Ti u patrona všech hoven stalo?" Takto lze asi nejlépe popsat tuto šílenou komedii s akčními prvky. Dobrý film, dostal jsem víc než jsem čekal -> 75%