Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Akční

Zajímavosti k filmům (140)

Alenka v říši divů

Alenka v říši divů (1999) (TV film)

Většina postaviček z Říše divů vystupuje v rámcovém příběhu jako hosté na dýchánku u Alenčiných (Tina Majorino) rodičů. Toto dvojí obsazení mělo posílit hranici mezi Alenčiným reálným a snovým světem, a rovněž šlo o poctu Lewisu Carrolovi, jehož knižní postavy měly základ v kruhu jeho skutečných známých.

Alenka v říši divů

Alenka v říši divů (1999) (TV film)

Postava kočky Šklíby (Whoopi Goldberg) byla vytvořena použitím loutky a CGI. Její tělo tvořila loutka, zatímco obličej Whoopi Goldberg byl nasnímán a digitálně dodán v postprodukci.

Amonit

Amonit (2020)

Charlotte Murchison (1788–1869) byla ve skutečnosti o jedenáct let starší než Mary Anning (1799–1847), zatímco Saoirse Ronan (Charlotte) je o devatenáct let mladší než Kate Winslet (Mary).

Amonit

Amonit (2020)

Aby se Saoirse Ronan (Charlotte) cítila při natáčení intimních scén pohodlně a bezpečně, Kate Winslet (Mary) zajistila, aby v tuto dobu byly na place přítomny ze štábu pouze ženy.

Amonit

Amonit (2020)

Když Saoirse Ronan (Charlotte) vyrůstala, byl Titanic (1997) její oblíbený film, takže byla nadšená z toho, že mohla hrát s Kate Winslet – navíc její milenku. Během natáčení řekla Kate: „Když mi bylo osm let, vůbec bych si nepomyslela, že budu jednoho dne líbat Rose!“

Amonit

Amonit (2020)

Lizzie Wiscombe, dobrovolnice v Lyme Regis Museum, byla požádána, aby poskytla Kate Winslet nahrávku svého hlasu v dorsetském dialektu. Winslet poslouchala nahrávku po dobu tří týdnů, například i během vyzvedávání dětí ze školy. Když poté Winslet četla svou scénu, Wiscombe byla dojatá: „Důraz, jejž kladla na jednotlivá slova, způsob, jímž to říkala – takto mohla opravdu znít i Mary Anning.“

Amonit

Amonit (2020)

Natáčení probíhalo v anglickém městě Lyme Regis (hrabství Dorset), kde skutečná Mary Anning (ve filmu Kate Winslet) v první polovině 19. století pracovala a sbírala fosílie.

Andělé v Americe

Andělé v Americe (2003) (seriál)

Na post režiséra byli zvažování Robert Altman, Neil LaBute a P.J. Hogan. Právě Altman byl pak tím, který  získal Al Pacina pro roli Roye Cohna.

Beautiful Thing

Beautiful Thing (1996)

Duha, která se objeví na nebi hned v jedné z úvodních scén, nastiňuje povahu filmu. LGBT (lesbicko - gay - bisexuálně - transsexuální) komunita má jako jeden ze svých symbolů vlajku v šesti barvách duhy.

Bezmocná

Bezmocná (1995)

Během filmu bylo použito 53 různých druhů kostkované látky na výrobu kostýmů, z nichž sedm druhů nosí Cher (Alicia Silverstone) a dvanáct druhů ostatní hlavní postavy.

Božská Florence

Božská Florence (2016)

Scéna z newyorského Carnegie Hall byla natočena v londýnském Hammersmith Apollo s cca 300 komparzisty.

Božská extáze

Božská extáze (2010)

Postavy sourozenců Sama a Ruth Goldových jsou ztvárněny skutečnými sourozenci - Jessem a Hallie Kate Eisenbergovými.

Burning Blue

Burning Blue (2013)

Otec Trenta Forda (Dan) je ve skutečnosti bývalým zkušebním pilotem amerického námořnictva.

Další šťastný den

Další šťastný den (2011)

Některé herečky, které ve filmu hrály, se spolu objevily již dříve při jiných projektech. Demi Moore a Ellen Barkin se setkaly při natáčení snímku Slzy radosti (2009) a Siobhan Fallon a Demi Moore ve Striptýzu (1996). Ezra Miller a Siobhan Fallon si ve stejném roce zahráli ještě ve filmu Musíme si promluvit o Kevinovi (2011).

Reklama