Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (1 709)

plakát

Její případ (2005) 

No, čekal jsem ještě více drsnější film a hlavně mi přišel opravdu feministický, jak už to tady zaznělo, ale i přesto beru, že film poukazuje na to, že každý si zaslouží respekt - takže dobrá. Ovšem méně emotivní, než jsem čekal, ale i tak díky Ch. Theron lehký nadprůměr. Myslím, že prvky krimi thrilleru by mu ale neuškodily. 3,5*.

plakát

Je prostě báječná (2014) 

Jelikož jsem od toho nic nečekal, tak mě to docela mile překvapilo. Bylo to poměrně hravé a zábavné, nicméně samozřejmě nejde o bůh ví jakou pecku. Mělo to slabší rozjezd a závěr, každopádně jsem se většinu stopáže docela bavil.

plakát

Jeskyně (2005) odpad!

Nudná a trapná slátanina s rádoby strašidelnou atmosférou. Pro mě čistě odpadová věc.

plakát

Je to i můj život (2009) 

Největší doják, jaký jsem kdy viděl. Opravdu, doposud jsem u žádného jiného filmu necítil takový smutek, jako u tohodle. Je to snímek, který až skončí, tak na 99% budete cítit smutek taky - nedává žádné pozitivní poslání, prostě ukazuje tmavé stránky života, přesto velmi citlivě. Né, že bych vyhledával snímky, které u mě vzbudí smutné pocity, ale tenhle se opravdu povedl. Ano, hned na úvod se přiznám - brečel jsem skoro celý film, to se opravdu nedalo. Až se divím, jak se to takhle dojemně mohlo vůbec natočit. Tohle je tak emotivní film! Rád bych byl objektivnější, ale já mu nemůžu nic vytknout. Výborně zrežírované, nádherný soundtrack naprosto dokresluje atmosféru filmu a herecké výkony jsou skoro i neuvěřitelné. Cameron Diaz, kterou všichni odepisovali jen se objevilo její jméno, překvapila určitě i antifanoušky, byla výborná. Za zmíňku však stojí hlavně Abigal Breslin a Sofia Vassilieva, protože, co předvádí na svůj věk je vážně neskutečné. Hlavně se mi líbilo, jak film vypráví z pohledu všech členů rodiny. Prostě všechno fungovalo tak jak mělo, z tohodle filmu mi bylo fakt hodně smutno a tenhle doják se prostě opravdu povedl a naprosto splnil svůj účel. Někdy je asi potřeba se na tohle kouknout, pozměnit své hodnoty a uvědomit si, co je v životě opravdu podstatné... // Film jsem viděl již čtyřikrát a pořád u něj vnímám ten stejný, silný pocit... I když má kritiku poměrně dobrou, stejně jsou tu tací, kteří budou tvrdit, že je to citové, sentimentální vydírání a bla bla bla. Nezajímá mě to. Tento film mě opravdu hluboce zasáhl a ani neuvažuju nad nižším hodnocením... // Po pár negativních komentářích, kde se píše, že o proti knize je film dost slabý odvar, jsem si tedy sehnal i knižní předlohu a musím říct, že ji opravdu můžu doporučit. Ovšem přesto je film kvalitní adaptací (ač byl pozměněn konec) a já mu právem nechávám plné hodnocení. Někdy je silnější kniha, ale v nějakých momentech naopak bezesporu film.

plakát

Jezero smrti (2008) 

Zvláštní film. Mně osobně atmosféra zas TAK dobrá nepřišla a celé to bylo vlastně klišé... Pravdou však je, že ke konci si řeknete "Aha, tak tohle nám chtěl film sdělit." Jenže pořád se nemůžu zbavit pocitu, že vzhledem k myšlence filmu, bylo zbytečné točit "horor", který ve výsledku nepůsobí příliš reálně a ještě k tomu s velkými dírami v logice. Je ale fakt, že jsem se nenudil a byl jsem dost zvědavý právě na závěr, který film od toho klišé docela odprostil. No, já hlavně čekal úplně něco jinýho, každopádně chápu pozitivní i negativní komenáře, protože v každým je kus pravdy. Jak říkám, zvláštní film.

plakát

Jíst, meditovat, milovat (2010) 

Pěkný námět, pěkné prostředí, pěkně zahráno. Je docela odvážné dát tomuto filmu stopáž přes dvě hodiny, ale ani mi to moc nepřišlo. Film plynul a plynul a mně se docela líbil.