Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (1 709)

plakát

Manželské etudy po dvaceti letech (2006) (seriál) 

V Česku to je opravdu jediná Helena Třeštíková, která mě tímhle cyklusem naprosto dostala a při závěrečných titulkách jsem absolutně nevěděl co mám říct, prostě.,. cítil jsem se hodně divně. Její styl ''na nic si nebudeme hrát, tady to máte a dělejte si s tím co chcete'' mně prostě příjde mnohem lepší, než nějaké vyumělkované dokumenty. Manželé už mají kus života za sebou a mají rozhodně co říct. Občas jsem byl vážně šokován. Hodně smíšené pocity - to je to, co Vám tyto dokumenty nabízí.

plakát

Zběsilý útěk (2006) 

Když jsem se rozhodl kouknout na Zběsilý útěk, neměl jsem ani páru o tom, co mě bude čekat. Jméno režiséra jsem neznal a námět mně nijak výjímečný nepřišel. Čekal jsem prostě jen průměrný akční thriller, ale co nevidím... Režie skvělá, kamera naprostá špička a herci velmi přesvědčiví. Vizuální stránka filmu mi přišla podobná jako v Úkrytu, takže to také velmi potěšilo. Mělo to náboj, mělo to akci, mělo to napětí, mělo to všechno, abych mohl říct, že je to jeden z nejlepších thrillerů, jaký jsem kdy viděl! U filmu jsem se nenudil ani na chvíli, jo a ta scéna s pedofily, to byl úplně skvělej nápad a jedna z nejsilnějších scén. A hokejová scéna byla taktéž stylová! Prostě tenhle film je ukázkovej akčňák, kde je toho na Vás připravené tolik, že jste z toho úplně vedle. Doufám, že o režisérovi ještě uslyším! To byl sakra film!!! Wow!

plakát

Malá Miss Sunshine (2006) 

Já jsem tomu před x lety opravdu dal "slabé 3*"? Po dnešním zhlédnutí (2015) mi to přijde jako nesmírně sympatická oddychovka. Možná je to místy trochu přitažené za vlasy, ale za to se tam najdou skvělé dialogy, postavy jsou báječně napsané a především VÝBORNĚ zahrané. Ať už pozitivní kecy Grega Kinneara, skrytá životní moudra alá celý život je vlastně taková soutěž "Miss" nebo božské závěrečné vystoupení Abigail Breslin, dívalo a poslouchalo se to fakt skvěle. Možná to chce jen vážně více zhlédnutí nebo se na to dívat prostě v ten správný čas. Dnes bych to viděl tak na 4,5*, ale když jsem tu v minulosti žvatlal něco o průměru a "slabších třech hvězdách", tak samozřejmě musím zaokrouhlit nahoru... :)

plakát

Donův syn (2010) 

Wow! Musím říct, že tohle je jeden z nejlepších krátkometrážních filmů, jaký jsem kdy viděl! Naprosto skvělý příběh plný vtipů, skvělí herci a kamera, prostě celkově mě to dostalo! Bylo by však super, když by se někdo rozhodl natočit to jako celovečerák.. Protože to opravdu tak vypadalo a já si dovedu představit, že se by se to vymyslelo třeba i na dvě hodiny.. Ale jinak to nemá chybu. Výborné!

plakát

Pink: Funhouse (2009) (koncert) 

P!nk je moje nejoblíbenější zpěvačka už od doby, kdy jsem se o hudbu začal pořádně zajímat. Je pravda, že jsem se stal jejím fanouškem až od vydání desky I'm not dead (2006), ale miluju i její starší tvorbu. Pro mě má prostě vše, co má zpěvačka mít. Úžasný hlas, osobitý a upřímný projev, skvělé, chytlavé písničky, dělá přesně styl (pop-rock) podle mého gusta a i jako člověk mi je hrozně sympatická.. A show ? No tak to v neposlední řadě taky, vážně dechberoucí - na Funhouse Tour jsem v Praze sám byl a můžu Vám říct, vážně neuvěřitelný - ty akrobatický kousky, to provedení, bylo to dokonalé! Viset vzhůru nohama a zpívat ? Kolik hvězd tohle dokáže ? Tohle je podle mě vrchol, pro mě je Funhouse Tour ''ukázkový pop'', přesně takto se to má dělat! Ona prostě umí! Avšak, řekl bych, že je stejně tak trochu nedoceněná, protože to, co někdy předvádí je tak propracované, že by se jí mohla dávat větší pozornost. Ale netřeba psát víc.. Ať je v hitparádě první nebo padesátá - P!nk je pro mě opravdu number one!

plakát

Spider-Man 2 (2004) 

Výborné po všech stránkách! Jestli bylo u jedničky plné hodnocení trochu na hraně, tak dvojka si to u mě opravdu právem získala. Super režie, pěkně zahráno a více emocí. Jsem naprosto spokojený... :)

plakát

Hra (1997) 

Řekl bych, že už jen originální nápad jistí polovinu úspěchu. Opravdu dokonalý námět, skvěle promyšleno, dobré herecké výkony, film fungoval po všech stránkách. Není to vyloženě moje ''srdcovka'', ale 5* filmu právem patří! Dost možná to nejlepší od Finchera (pro mě)...

plakát

Je to i můj život (2009) 

Největší doják, jaký jsem kdy viděl. Opravdu, doposud jsem u žádného jiného filmu necítil takový smutek, jako u tohodle. Je to snímek, který až skončí, tak na 99% budete cítit smutek taky - nedává žádné pozitivní poslání, prostě ukazuje tmavé stránky života, přesto velmi citlivě. Né, že bych vyhledával snímky, které u mě vzbudí smutné pocity, ale tenhle se opravdu povedl. Ano, hned na úvod se přiznám - brečel jsem skoro celý film, to se opravdu nedalo. Až se divím, jak se to takhle dojemně mohlo vůbec natočit. Tohle je tak emotivní film! Rád bych byl objektivnější, ale já mu nemůžu nic vytknout. Výborně zrežírované, nádherný soundtrack naprosto dokresluje atmosféru filmu a herecké výkony jsou skoro i neuvěřitelné. Cameron Diaz, kterou všichni odepisovali jen se objevilo její jméno, překvapila určitě i antifanoušky, byla výborná. Za zmíňku však stojí hlavně Abigal Breslin a Sofia Vassilieva, protože, co předvádí na svůj věk je vážně neskutečné. Hlavně se mi líbilo, jak film vypráví z pohledu všech členů rodiny. Prostě všechno fungovalo tak jak mělo, z tohodle filmu mi bylo fakt hodně smutno a tenhle doják se prostě opravdu povedl a naprosto splnil svůj účel. Někdy je asi potřeba se na tohle kouknout, pozměnit své hodnoty a uvědomit si, co je v životě opravdu podstatné... // Film jsem viděl již čtyřikrát a pořád u něj vnímám ten stejný, silný pocit... I když má kritiku poměrně dobrou, stejně jsou tu tací, kteří budou tvrdit, že je to citové, sentimentální vydírání a bla bla bla. Nezajímá mě to. Tento film mě opravdu hluboce zasáhl a ani neuvažuju nad nižším hodnocením... // Po pár negativních komentářích, kde se píše, že o proti knize je film dost slabý odvar, jsem si tedy sehnal i knižní předlohu a musím říct, že ji opravdu můžu doporučit. Ovšem přesto je film kvalitní adaptací (ač byl pozměněn konec) a já mu právem nechávám plné hodnocení. Někdy je silnější kniha, ale v nějakých momentech naopak bezesporu film.

plakát

Střihoruký Edward (1990) 

Je až neuvěřitelné, jak tento film dokázal vystihnout dnešní život, dnešní myšlení, dnešní lidi. Hodná postava, ale je "jiná" než ostatní, ovšem symbolizuje mnoho lidí v normálním životě, které okolí málokdy bere, protože není jako "všichni ostatní"... Samozřejmně Johnny Depp zahrál Edwarda naprosto skvěle a u Tima Burtona už jsem pochopil, proč se bere jako jeden z nejlepších současných režisérů. Celá vizuální stránka filmu mě naprosto sedla, to samé kamera - řekl bych, že je na místě označit tento film jako nadčasový (film vůbec nevypadá, že byl natočený v roce 1990 a to po všech stránkách). Ale nejvíc mě uchvátila opravdu ta myšlenka. A co mě vážně dokáže naštvat je to Vaše hodnocení, že je film "sentimentální". Vážení, to je i Forrest Gump i jiné oscarové i neoscarové filmy všech dob. Tohle je opravdu jeden z těch nejcitlivějších filmů jaké jsem kdy viděl a to se musím přiznat, že jsem se ani na něj nechtěl kouknout (myslel jsem, že to bude jen prostě nějaké další Fantasy spíše pro fanoušky). A přiznám se, že jsem na konci brečel jak dítě... :) Hrozně smutný, ale takovej už život někdy je a já tleskám tomu, jakým způsobem nám to zde bylo ukázáno!