Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (1 709)

plakát

Milý Evane Hansene (2021) 

Když se objevil trailer na tento film, byl jsem absolutně nadšenej a věřil jsem, že se mi to bude líbit. Pak přišly negativní recenze a shodou náhod jsem měl štěstí vidět muzikál přímo v New Yorku na Broadwayi, což byl samozřejmě nepopsatelný zážitek a ano - Dear Evan Hansen má rozhodně to pravé místo tam a film nefunguje na 100 %. Do určité míry souhlasím s tím, že hlavní role mohla být obsazena mladším hercem, že to bylo v druhé půlce lehce ubrečený a místy to možná působilo křečovitě, neuvěřitelně až naivně alá Disney produkce - ale na druhou stranu si fakt myslím, že většina těch změn (úprava psychologie postav, samotná muzikálová čísla) pro to, aby námět fungoval i ve filmu, byla poměrně dobrá a emoční dopad se rozhodně koná i zde. Šlo to líp? Určitě. Ale netuším, kde je ten vyložený průšvih. Soundtrack je jinak naprosto kultovní a většina písní zůstala téměř věrná originálům. Filmu jako takovému bych dal celkově 3,5* - už jen k úctě předloze bych se spíš přiklonil ke třem (film muzikálu opravdu nesahá ani po kotníky), ale vzhledem k místnímu hodnocení vyvážím na čtyři - hodnocení kolem 50 % si film určitě nezaslouží a byl byla to i tak příjemná podívaná.

plakát

Palmer (2021) 

Za mě velmi milé překvapení se sympatickým obsazením - jak Justin, tak Ryder byli ve svých rolích opravdu dokonalí. 90 %

plakát

Přátelé: Zase spolu (2021) (TV film) 

Náhodou dost fajn oddychovka, sice trochu klouže po povrchu, ale zábavná i nostalgická zároveň je víc než dost.

plakát

Scény z manželského života (2021) (seriál) 

Já místní nadšení bohužel až tak nesdílím. Ač na mě minisérie už od námětu působila slibně, tak všechna ta zajímavá témata, která otevírá (manželství, láska, vášeň ve vztazích, věrnost, samota) se mě vlastně emočně nedotkla. Jo, byly tam rozhodně slibné momenty, ale většinu času se klouže na povrchu a scénář prostě není nejsilnější. To jediné, co bylo vyloženě excelentní, jsou oba herecké výkony, jinak jsem tentokrát od HBO čekal trochu víc.

plakát

SuperStar 2021 (2021) (pořad) 

Za mě to byla vlastně asi nejdůstojnější řada SuperStar za posledních X let. Sice se podle mě vyházelo pár zajímavých zpěváků s potenciálem, ale jinak to docela šlapalo a dost cením oživení finálových kol v podobě moderátorky Ewy, ale třeba i návratu soutěžících z minulých ročníků (kteří teda bůh ví proč zpívali na playback :D). Ne, nebylo to ani zdaleka dokonalé, ale nějaká ta snaha tam byla. A Adam Pavlovčin jako vítěz má imho velký potenciál v showbussinesu.

plakát

Velký průvodce meditací (2021) (seriál) 

Pokud jste meditací úplně nepolíbení, pak bych vám tuhle minisérii s klidem doporučil. Pro začátečníky opravdu ideální průvodce - dokážu si představit, že to může odstartovat návyk pro každodenní meditaci. Koncept krátké teorie a praktického cvičení je moc fajn a klidně bych uvítal více takového materiálu na Netflixu. Nicméně jako člověku, který už o meditaci ví nějaké to základní info, mi to přišlo zbytečně repetitivní a spíše to mělo klesající tendenci. Celkově si ale jinak cením zajímavého projektu a připojuju se k pochvale za český dabing.

plakát

V nemilosti (2021) 

Sice jsem musel trochu přimhouřit oči u nelogického chování postav, díky kterému film sem tam spadnul do lehké béčkovosti, nicméně po filmařské i emoční stránce jinak nejde nic moc vytknout a film mě zajímal fakt od začátku do konce.

plakát

Zátopek (2021) 

Zátopek je určitě vydařená filmařina - od režie, hereckých výkonů až po výpravu. V rámci české kinematografie je to i rozhodně nadprůměrný počin, ale když bych si odmyslel to, že mu mám tendenci fandit jen proto, že se jedná o český film, tak mě vlastně nechal emočně chladným a pokud ho pak srovnávám se zahraničními sportovními dramaty, tak už u mě vlastně moc neobstojí. Je to taková ta trochu našprtaná a vyšperkovaná věc, kde vám je každá postava jedno a jen si tak prostě sledujete příběh, který sice nenudí, ale ani vás vlastně nevtáhne. 3,5*.

plakát

Bábovky (2020) 

Technicky jsou Bábovky celkem OK a celou dobu mě to v podstatě bavilo sledovat, ale po zhlédnutí jsem si stejně řekl: "A co jako?". Scénář a psychologie postav je za mě jedno velké NE. Postavy jsou ve směs naprosto černobíle vykreslení blbci, kteří opakovaně dělají chyby, ale v závěru se změní o 180 stupňů k lepšímu. A to mě fakt neba. Rozporuplný pocit, ale spíš někde u slabšího průměru.

plakát

Duše (2020) 

Krásné, upřímné, nápadité, dojemné, vtipné i inspirující. Myslím, že připomínat důležitost "malých" věcí kolem nás je dost aktuální téma a nejeden divák se s hlavní myšlenkou ztotožní. Za mě dokonce mnohem lepší a emotivnější než lehce podobné "V hlavě".