Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (1 708)

plakát

Šéfkuchař na grilu (2014) 

Celkem milá feel-good jednohubka. Že by mě ale nějak obzvlášť zaujala, to zase ne.

plakát

Ovečka Shaun ve filmu (2015) 

Mohu se podepsat pod komentář uživatele Mertax, jen ještě dodám, že nejsem vyloženě seriálový znalec a možná i proto pro mě film nebyl vyloženou "peckou", jako by se to mohlo díky zdejším komentářům zdát. Každopádně mi to přišlo spíše pro děti než pro dospělé a celkově spíše originální a milé než nějak neobyčejně vtipné a emotivní. Nicméně takových 70 % asi ano.

plakát

Skoro doma (2014) 

Co Vám je? :) Proč modrá barva? Podle mě je to velmi zábavné promo k celovečeráku. Je pravda, že pokud se vám z nějakého důvodu nelíbilo, tak na film asi opravdu raději nechoďte... :)

plakát

Konečně doma (2015) 

Je to tak mezi 4 a 5*, ale když vidím ty kritické zahraniční recenze a i pár chytrolínů tady, kteří označují Konečně doma za neoriginální, naprosto špatný a nudný animák, kterému (dle uživatele ulukaj) může dát kladné hodnocení pouze člověk, který má rád Trošku, tak mile rád zaokrouhluji nahoru. Možná to neudělá díru do světa, ale tenhle snímek je opravdu nesmírně milý a zábavný, výborný jak pro děti, tak dospělé. Naopak si vůbec nemyslím, že se na něj za chvíli zapomene, jelikož přichází i s poměrně zajímavým námětem a fajn nápady (změna barvy postav, mluva). Velmi se mi líbily skvělé postavy a některé scény jsou vyloženě lahůdkou (namátkou třeba tanec v autě, dialog nad mořem, celkové sblížení úvodního dua, setkání s matkou). Animace také super a na to, že moc nemusím Rihannu, tak se mi její songy fakt líbily. Konečně doma si prostě rozhodně nezaslouží nějaké obzvlášť horší recenze než x animovaných filmů, které jsem za poslední roky viděl, mně se film líbil velmi a ani by mě nenapadlo, že se bude tak hanit... :)

plakát

Útěk do divočiny (2007) 

Poměrně velká nuda. Možná kdyby se snímek prostříhal a alespoň trochu se diváka emočně dotkl, možná pak by mohl být fajn. Útěk z divočiny se sice snaží o nějaký ten přesah a má jasné poslání, nicméně jako celek je to studené jak psí čumák.

plakát

Yeopgijeogin geunyeo (2001) 

To jako VÁŽNĚ? Někdy fakt nemůžu z toho, jakou s*ačku jste tady schopni vynášet do nebes, ale nu dobrá... :D Já tedy absolutně nechápu místní nadšené komentáře, ale budu to považovat za jeden z xxx omylů, které tu na čsfd jsou a nebudu to už raději dále rozebírat. Moje druhé setkání s asijskou tvorbou se prostě tentokrát nevydařilo - byla to nezajímavá nuda s nesympatickými postavami a s prvky trapné komedie (jestli jsem se měl smát tomu, že mu snad desetkrát (!!!) spadne míček do ksichtu, tak to jsou tvůrci asi vyloženě idioti) a ultra kýčovité romantiky (scény jak vystřižené z telenovely). Konec je pouze sentimentální hnus, který podtrhuje debilitu celého filmu aneb náhoda, kamkoli se podíváš. Nálepka "podle skutečné události" mi jinak přijde také totálně směšná, jestli se z toho stalo tak 20 %, tak je to podle mě ještě hodně, ale tak někdo si třeba pobrečí no... Za mě tedy hrůza, ale už konec, nebo tu budu ještě za blbého cynika, který si tu léčí nějaké komplexy... :)

plakát

Rezistence (2015) 

Příběh je slabší (hlavně mám pocit, že něco podobného už jsem viděl fakt stokrát) a díry v logice občas bijí do očí (hrdinové jsou nezničitelní a občas se chovají prazvláštně), nicméně kdo překousne tento fakt, měl by být snad i spokojený. Podle mého názoru je druhý díl (stejně jako jednička) trošku podhodnocený, přestože odpady jsou úplně mimo. Rezistence se totiž minimálně může opřít o poměrně velké filmařské kvality. V první řadě jsou to herecké výkony (až mě zaskočilo, kolik skvělých herců se v tomto teen sci-fi snímku sešlo - Shailene Woodley, Miles Teller, Kate Winslet, Naomi Watts, Octavia Spencer). Dále se mi velmi líbila režie (super simulace), triky a kamera. Pravdou však zůstává, že potenciál tu byl asi větší, na druhou stranu to i tak odsýpalo a ty dvě hodiny mi fakt utekly. O chlup horší než Divergence, každopádně stále palec nahoru a takových 3,5* určitě jo.

plakát

Divočina (2014) 

Možná to v pár momentech (hlavně na začátku) trochu nudí, ale jako celek funguje Divočina výborně. Je to velmi zvláštní, ale přesto nesmírně uvěřitelný snímek, který Vám vlastně dost poví o životě, umíte-li číst mezi řádky. Velmi sympatické drama.

plakát

Poslední dům nalevo (2009) 

Pár připomínek by možná bylo (scénář, přesah), ale i tak musím tuhle neskutečnou jízdu vyzdvihnout. Filmařsky výborné (herecké výkony, režie, kamera, hudba) a emočně brilantní (rodině jsem fandil, záporáky jsem chtěl vidět řvát a brečet:)). Nenudil jsem se fakt ani na chvíli a pořád jsem byl v napětí. Velká spokojenost.

plakát

Padesát odstínů šedi (2015) 

Bičík teď frčí, jo? Tak trochu škoda slov, musím říct. O nějakém kvalitním dramatu či romantiky nemůže být samozřejmě ani řeč, jenže ono to nefunguje ani jako oddychovka, a dokonce ani jako špatná komedie. Celé je to nezajímavé, chování postav i dialogy jsou směšné a scénář je úplně o ho*ně. Ještě pochopím, že někdo stráví dvě hodiny u filmu (kupodivu alespoň nenudil), ale číst 3 dvoutunový knihy, to teda uf. Jinak mi přijde poměrně smutné, že na sebe tahle s*ačka upoutala tolik zbytečné pozornosti jen kvůli kontroverznímu tématu... Čím si to ale přesto získalo fanoušky, to je pro mě dost velký otazník. Ale tak dokud budou kravky platit, tak proč nepsat a netočit dál ještě větší prázdno, no. Za mě má ale plus možná tak jen Ellie Golding za píseň... :)