Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (1 709)

plakát

Pojedeme k moři (2014) 

Největší české filmové překvapení za posledních pár let. A pak že neumíme natočit originální a osobité filmy...

plakát

Cena svobody (2014) 

Jeden z těch filmů s obrovským srdcem. Skoro bych řekl, že ani žádný letošní oscarový snímek se člověka nedotkne tolik jako The Good Lie. Překrásný snímek - citlivý, vtipný i dojemný.

plakát

Cemetery Junction (2010) 

Škoda, že film nevypadal jako komentář od kleopatry, ale čekal jsem opravdu více komedie, dramatu a hlavně nějakého přesahu. Je to takový neurazí nenadchne...

plakát

Predestination (2014) 

Snad bych se tentokrát i zdržel hodnocení (protože prostě eeeh?!), nicméně to bych nemohl doporučit tuhle šílenost všem, kteří si chtějí za*rat mozek víc než kdykoli jindy... :) Lépe než KevSpa bych tenhle film asi nevystihl.

plakát

Annie Hallová (1977) 

Děj není nijak obzvlášť zajímavý, přesto Annie Hallová lehce pobaví, lehce zaujme svým stylem vypravění, ale hlavně je to film nesmírně nadčasový. O vztazích toho poví víc než dost - pár dialogů je vyloženě geniálních... A ten závěr je prostě nezapomentulná lahůdka.

plakát

Kód Enigmy (2014) 

Kód Enigmy je skvěle odvyprávěný příběh, o kterém jsem neměl ani tušení, že se stal a velmi na mě zapůsobil. Není to možná vyloženě "petihvězdičková bomba", nicméně pověděla víc než většina letošních oscarových filmů (Birdman, Americký sniper, Chlapectví,...) Filmařsky je navíc opravdu precizní - hlavně režie, herecké výkony a scénář (fakt nádherné dialogy). Díky silnému tématu také vyvolá ve člověku na konci nějaké ty emoce. Za mě spokojenost.

plakát

Whiplash (2014) 

Jooooo! Whiplash je přesně ten typ filmu, u kterého si na konci řeknu, že bych občas neměl s plným hodnocením tak plácat a měl bych si ho šetřit na takovéto lahůdky. Od začátku do konce je to jedna velká jízda, klidně bych se na tenhle příběh vydržel koukat ještě další hodinu. Všechny oscarové nominace jsou opravdu na místě - filmařsky je to precizní. No a takový výkon Simmonse asi ani netřeba komentovat, to je neuvěřitelné, co předvádí. Nutno podotknout, že dobře však hraje i Miles Teller. Po skončení snímku jsem byl tak trochu beze slov, takhle nadšený jsem fakt dlouho nebyl. A to i přesto, že myšlenkově jsem se s tím příliš neztotožnil, postavy jsem příliš nechápal a jak píše DaViD´82 - stále jsem si při sledování pokládal otázku: Stojí jim to za to? Ovšem film za to stál a jsem strašně rád, že jsem měl možnost vidět ho v kině, protože doma na počítači by zrovna tenhle kousek ani náhodou tak skvěle nevyzněl. VYNIKAJÍCÍ! Jednoznačně můj osobní favorit roku 2014.

plakát

Americký sniper (2014) 

Bohužel mě to moc nezaujalo... no vlastně to k vyloženému zklamání ani nemá daleko. Americký sniper se táhne od začátku do konce - jako drama je to hrozně fádní a jako válečný film to zase není dostatečně akční a napínavé. Film prostě nenabízí absolutně nic zajímavého, přestože je snímek dobře natočen i zahrán. Za mě slabší 3*.

plakát

S láskou, Rosie (2014) 

S láskou, Rosie není špatný film, nicméně na rozdíl od místních uživatelů jsem na něm neviděl nic extra. Fajn se na to koukalo, mělo to sympatické obsazení a milý humor, ale na druhou stranu jsem možná čekal nějaký větší přesah. Na můj vkus to také bylo příliš přeslazené a romantické. Každopádně dost mi to připomnělo Jeden den z roku 2011, u kterého jsem taky čekal trochu větší pecku. 3,5*.